Οι πρώτες ενδείξεις στα χάντικαπ αναφορικά με τις διαφορές από παράταξη σε παράταξη στις επερχόμενες εκλογές είναι ένα στοιχείο των στοιχηματικών τάσεων που υπάρχει προεκλογικά, μπαίνοντας πάντως στην τελική ευθεία όπου το κάθε τι μπορεί να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις

Σε συνέχεια της χθεσινής μας αναφοράς στα χάντικαπ, ενόψει των εθνικών εκλογών, βλέπουμε στην παρούσα φάση μια “τάση” υπέρ ορισμένων κομμάτων ανάλογα και με τα υπάρχοντα πονταρίσματα στις στοιχηματικές εταιρίες.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως υπάρχουν δεδομένα καθώς ως την Κυριακή μπορεί να συμβούν πράγματα τα οποία θα διαφοροποιήσουν – υπέρ ή κατά των συγκεκριμένων “τάσεων” – το τελικό αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δείχνει η Νέα Δημοκρατία να κρατά το προβάδισμα των +11 μονάδων, πάντα με βάση τις προτεινόμενες επιλογές των στοιχηματικών εταιριών, έναντι στο 2ο κόμμα (Σύριζα) ο πρόεδρος και τα στελέχη του οποίου επιμένουν στην ρητορική της “τελικής ευθείας” περί του αναστρέψιμου της κατάστασης.

Επίσης, βλέπουμε πως η Χρυσή Αυγή επιλέγεται στο να μην χάσει με πάνω από μια μονάδα διαφοράς από το ΚΚΕ (αν και οι αντίστοιχες τιμές στο line είναι στο 4% και 5,2% αντίστοιχα!) όπως και να μην χάσει με πάνω από 3,5 μονάδες απο το ΚΙΝΑΛ όπου το line (Over/Under) βρίσκεται στο 7,5%…
Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του είναι αυτή τη στιγμή ως “φαβορί” στο να συγκεντρώσει ποσοστό κατά 2% (με τιμή στο 1,65) πάνω από το ΚΚΕ (με την ανάλογη προσφορά στο (2,10).

Όλα αυτά βέβαια μόνον με βάση τις επιλογές στο ποντάρισμα και τίποτε παραπάνω ενώ πριν πέντε εβδομάδες οι περισσότερες εκτιμήσεις έπεσαν έξω τόσο σε ότι αφορά την πρόβλεψη του 3ου κόμματος όσο και αναφορικά με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων κομμάτων ενώ κανείς δεν περίμενε, μάλλον την εντυπωσιακή άνοδο της “Ελληνικής Λύσης” και του ΜεΡΑ25 με τα δύο κόμματα να είναι πλέον φαβορί για εκπροσώπηση στο νέο κοινοβούλιο (όπου το απαιτούμενο ποσοστό στην επικράτεια βρίσκεται στο 3% ως γνωστόν).
Μέρα με τη μέρα περιμένουμε ορισμένες διαφοροποιήσεις με την πίεση από τα πρώτα κόμματα προς τα κάτω να γίνεται όλο και πιο αισθητή.

Σημαντικός παράγοντας, βέβαια, και το γεγονός πως σε αυτή τη διαδικασία μετέχουν σχεδόν τα μισά κόμματα από όσα ήταν στις Ευρωεκλογές όπου το ποσοστό των παρατάξεων που δεν συγκέντρωσε το 3% ξεπέρασε το 1/5 (21,5%) του συνόλου των ψήφων