Το δικό της αφιέρωμα στη φετινή προσπάθεια της Σάλκε παρουσίασε σήμερα το πρωί στην επίσημη ιστοσελίδα της η UEFA. «Σε ετοιμότητα η Σάλκε για ν' ανταποκριθεί στη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση», αναφέρει ο τίτλος του σχετικού άρθρου.

Το δικό της αφιέρωμα στη φετινή προσπάθεια της Σάλκε παρουσίασε σήμερα το πρωί στην επίσημη ιστοσελίδα της η UEFA. «Σε ετοιμότητα η Σάλκε για ν’ ανταποκριθεί στη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση», αναφέρει ο τίτλος του σχετικού άρθρου.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τη Σάλκε να έχει κάνει ορισμένες, επιτηδευμένες κινήσεις κατά την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο υπάρχουν ελπίδες εντός του συλλόγου πως οι ‘Βασιλικοί Μπλε’ είναι καλά στελεχωμένοι για μια επιτυχημένη σεζόν».

Και συνεχίζει ως εξής: «Με τη Σάλκε να προετοιμάζεται για μια – ακόμη – περιπέτεια στο Champions League, ένας αέρας αισιοδοξίας περιβάλει την ομάδα, απόρροια ενός παραγωγικότατου καλοκαιριού στα μεταγραφικά και στην προσπάθεια επαναδημιουργίας της στον απόηχο του . περυσινού τρεμπλ της Μπάγερ Μονάχου. Τοποθετήθηκε στο νέο διαφημιστικό της Μπουντεσλίγκα ως η μια από τις δυο ομάδες που έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να κοντράρουν τις Μπάγερν και Μπορούσια Ντόρτμουντ – η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι η άλλη – καθώς η Σάλκε έχει κάνει κάποιες επιτηδευμένες προσθήκες στο ρόστερ της.

Ίσως επειδή στο πρόσφατο παρελθόν (παρα)είχε εξάρτηση από τον Κλάας – Γιαν Χούντελααρ, οι ‘Βασιλικοί Μπλε’ απέκτησαν τον Ανταμ Στζαλάι, έναν από τους πλέον προβεβλημένους ποδοσφαιριστές στη θέση πίσω από τους προωθημένους επιθετικούς στην ποδοσφαιρική ‘πτήση’ που πραγματοποίησε η πρώην ομάδα του η Μάιντζ, έδωσε το στίγμα του στο ντεμπούτο του στη λίγκα σημειώνοντας το τελευταίο γκολ στο εντός έδρας ισόπαλο αποτέλεσμα  κόντρα στο Αμβούργο, 3-3 στις 11 Αυγούστου.

«Ο Ανταμ έχει πολύ ισχυρή νοοτροπία, είναι επίμονος, φιλόδοξος κι αξιοποιεί σε καλό ποσοστό τις ευκαιρίες του», αναφέρει ο γενικός μάνατζερ της ομάδας Χορστ Χελντ. Μπήκε ως αλλαγή στον προ οκτώ ημερών αγώνα, ο Σαλάι δε λογίζεται ως ρεζέρβα του Χούντελααρ που σκόραρε δις κόντρα στο Αμβούργο αλλά είναι πιθανό να μπει ως παρτενέρ του σε σχηματισμό 4-4-2, ένα σχηματισμό που η Σάλκε περιστασιακά υιοθετεί προκειμένου να είναι «πιο ευέλικτη», σύμφωνα με τον τεχνικό της Γιανς Κέλερ.  

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας και γι’ αυτό στην προετοιμασία δοκιμάσαμε διαφορετικούς σχηματισμούς», επισήμανε ο Κέλερ, ενώ προετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στην πρώτη αναμέτρηση των πλέι οφ του Champions League. «Ο σχηματισμός που επιλέγω δεν εξαρτάται από τον εκάστοτε αντίπαλο, αφοσιωνόμαστε μόνον στους εαυτούς μας». Λόγια εμπιστοσύνης από έναν τεχνικό που αναζητά τον τρόπο για να προσθέσει . νιάτα στην ομάδα του δίχως να θέτει εν αμφιβόλω τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες της διοίκησης και των φιλάθλων. Οι «μεταλλωρύχοι» απέκτησαν τον 18χρονο Λίον Γκορέτζκα, έναν μέσο υψηλού επιπέδου, ενώ ο Κέλερ θα ήθελε να δώσει και στον 17χρονο Μαξ Μέγιερ περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες. Ο μεσοεπιθετικός Τζούλιαν Ντράξλερ, 20 ετών τον επόμενο μήνα, έχει γίνει σημείο αναφοράς και προσοχής για την ομάδα του τον τελευταίο καιρό.

Εντούτοις, ορισμένοι μπορεί να διαφωνήσουν υποστηρίζοντας πως η σημαντικότερη προσθήκη είναι ο 61χρονος, Πίτερ Χέρμαν, ο οποίος έχει εργαστεί στο πλευρό του Γιουπ Χάινκες ως βοηθός στη Μπάγερν και του έχει πιστωθεί ένας «ρόλος – κλειδί» στην πρόσφατη επιτυχία της κατάκτησης και των τριών θεσμών που συμμετείχε η πρώην ομάδα του. Παρότι του προσφέρθηκε ο ρόλος του να κοουτσάρει τη δεύτερη ομάδα των Βαυαρών, εκείνος προτίμησε ν’ ανταποκριθεί σε μια νέα πρόκληση, αυτή που του πρόσφερε η Σάλκε, σύμφωνα με την οποία καθορίζει τη λογική των προπονήσεων και λειτουργεί ως σύμβουλος του Κέλερ σε θέματα τακτικής. «Ο ρυθμός είναι απίστευτα σημαντικός στο σημερινό ποδόσφαιρο επειδή η κάθε ομάδα έχει ανάγκη να κάνει γρήγορες μεταβιβάσεις», υποστήριξε ο Χέρμαν μετά από μια από τις πρώτες του προπονήσεις, ενδεχομένως παραπέμποντας σε μια από τις μεταβλητές που μπορεί να είναι και το σήμα κατατεθέν του αγωνιστικού στιλ της Σάλκε σ’ αυτή τη σεζόν. 

Αν ρωτήσει κάποιος του φιλάθλους τους, η νίκη και στα δυο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ είναι η πρώτη προτεραιότητα, αλλά μετά από ότι συνέβη την άνοιξη, όταν οι αντίπαλοί τους ξεπέρασαν τη δική τους πορεία του 2011 όταν και είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, η επιθυμία τους για μια διαρκή παρουσία ανάμεσα στους κορυφαίους της κάθε διοργάνωσης που συμμετέχουν έχει αυξηθεί σημαντικά», ολοκληρώνεται το σχετικό άρθρο.

* Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί κάποιος να βρει το συγκεκριμένο άρθρο: http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000478/match=2011745/prematch/preview/index.html