Η Φενέρ του «Ζοτς» είναι εδώ! (video)

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με ένα... ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε 71-63 της Αναντολού Έφες στο «Abdi Ipekci» για την 7η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας, έφτασε τις τρεις νίκες και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με ένα… ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε 71-63 της Αναντολού Έφες στο «Abdi Ipekci» για την 7η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας, έφτασε τις τρεις νίκες και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς οι Μπογκντάνοβιτς και Κλέιζα με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από τους ηττημένους ο Σαβάνοβιτς σημείωσε 15 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν ο Γκόρντον με 13 πόντους και 8 ασίστ. Ο Κώστας Βασιλειάδης σταμάτησε στους 10 πόντους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τη Φενέρ και με μπροστάρη τον Σαβάνοβιτς προηγήθηκαν με 18-9 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Η απάντηση της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως ήταν άμεση. Αφού βελτίωσε την άμυνα της, βρήκε πόντους στην επίθεση τόσο μέσα από τη ρακέτα με τον Ζόριτς όσο και από την περιφέρεια με τους Ονάν και ΜακΚάλεμπ και ισοφάρισε σε 24-24 με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η… αντεπίθεση της Φενέρ συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου και κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά στο ματς με διαφορά έξι πόντων (33-39). Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου πάντως δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει και με ένα επιμέρους 6-2 κατάφερε να μειώσει στο καλάθι (39-41) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η Φενέρ συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και να διατηρεί μια διαφορά της τάξης των πέντε πόντων (44-49), μέχρι τη στιγμή που οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι και με ένα σερί 6-0 πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (50-49), αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει άμεσα time out. Οι φωνές του Σέρβου προπονητή έπιασαν τόπο και η Φενέρ κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας ισχνό προβάδισμα (53-54).

Στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι και με μπροστάρηδες τους Κλέιζα και Μπογκντάνοβιτς προηγήθηκαν με 55-61. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο αναλώθηκαν σε πολλά άστοχα σουτ, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Φενέρ και έφτασε σχετικά εύκολα στη δεύτερη σερί νίκη στο Top-16 με το τελικό 71-63.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 39-41, 53-54, 63-71

Αναντολού Έφες (Βαγγέλης Αγγέλου): Μπαλμπάι 4, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ, Ερντέν 1, Γκονλούμ 5 Σαβάνοβιτς 15, Γκόρντον 13, Πλάνινιτς 4, Μπιέλιτσα 11.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 13, Ονάν 2, Μπιέλιτσα Ν. 4, Μαχμούτογλου 3, Κλέιζα 16, Ζόριτς 8, Μπογκντάνοβιτς 17, Μπρέλντζιτς 8.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.