Οι Λονδρέζοι «φλέρταραν» με την γκέλα, όμως με γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στις καθυστερήσεις (93΄) κατέβαλαν στην αντίσταση της Έβερτον, για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, επικρατώντας με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι Λονδρέζοι «φλέρταραν» με την γκέλα, όμως με γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στις καθυστερήσεις (93΄) κατέβαλαν στην αντίσταση της Έβερτον, για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, επικρατώντας με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με το αποτέλεσμα αυτό οι «μπλε» έφτασαν τους 60 βαθμούς, σημειώνοντας τη δωδέκατη νίκη τους εντός έδρας στην Πρέμιερ όπου παραμένουν αήττητοι με δύο ισοπαλίες να συμπληρώνουν τον απολογισμό τους. Η Τσέλσι θα είναι πρώτη, με το «τρίποντο» αυτό, και μετά το τέλος της 27ης αγωνιστικής ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς.

Όσον αφορά την Έβερτον, αυτή έμεινε στους 45 βαθμούς και συνέχισε την κάκιστη παράδοση στη συγκεκριμένη έδρα με εννέα ισοπαλίες και δέκα ήττες στα πιο πρόσφατα δεκαεννέα παιχνίδια. Ο προπονητής των «ζαχαρωτών» Ρομπέρτο Μαρτίνεθ απέτυχε να πάρει, έστω, ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα του σε ισάριθμες «επισκέψεις» ως προπονητής Πρέμιερ Λιγκ!

Το αήττητο ρεκόρ, αντίθετα, του Ζοσέ Μουρίνιο εντός έδρας, στο πρωτάθλημα, έφτασε στα 74 παιχνίδια με 58 νίκες και 16 ήττες! Αγωνιστικά ήταν ανώτεροι οι γηπεδούχοι που δημιούργησαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς. Για να πάρουν τη νίκη χρειάστηκε να σφυριχτεί ένα ανύπαρκτο φάουλ στον Ραμίρες, να εκτελέσει την στημένη μπάλα ο Φρανκ Λάμπαρντ, να ξεγελάσει η κίνηση του Τζον Τέρι τον γκολκίπερ Χάουαρντ και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

Κι όλα αυτά στο 93΄ μετά από σφυροκόπημα της Τσέλσι σε κομμάτια του πρώτου μέρους και σχεδόν σε όλο το δεύτερο. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων χρειάστηκε να παρέμβει πλειστάκις, και ειδικά στις ευκαιρίες των Αζάρ και Ιβάνοβιτς έσωσε την Έβερτον. Ο Ραμίρες έχασε ένα μακρινό σουτ, που κατέληξε λίγο άουτ, λίγο πριν το γκολ και τελικά ήταν αυτός που κέρδισε το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ. Τραυματίστηκε στο ζέσταμα, για την ομάδα του Λίβερπουλ, ο Λασινά Τραορέ που δεν ντεμπούταρε τελικά στην Πρέμιερ κι αντικαταστάθηκε στο αρχικό σχήμα από τον Νέισμιθ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ, Μάτιτς, Βίλιαν (62΄ Τόρες), Όσκαρ (45΄ Ραμίρες), Αζάρ, Ετό (69΄ Σούρλε).
Έβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Κόουλμαν, Τζαγκιέλκα, Ντιστέν, Μπέινς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μιραλάς (75΄ Ντεουλοφέου), Όσμαν (63΄ Μπάρκλι), Πίενααρ (80΄ ΜακΓκίντι), Νέισμιθ.