Την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μείωση αποδοχών, εξέφρασε ο Τζο Κόουλ.

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μείωση αποδοχών, εξέφρασε ο Τζο Κόουλ. Ο Αγγλος μέσος είχε θεωρηθεί μεγάλη μεταγραφή όταν πήγε στο «Ανφιλντ» ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι.
 
Στη συνέχεια όμως, οι προσδοκίες διαψεύστηκαν, καθώς πέρασε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν στον πάγκο, λόγω τραυματισμών, με μόλις οκτώ συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα και συγκομιδή δύο γκολ. Δημοσίως, ο νυν προπονητής των «κόκκινων» Κένι Νταλγκλίς έχει υποστηρίξει τον Κόουλ. Ωστόσο, δεν φαίνεται να ταιριάζει στη νεανική ομάδα που σκοπεύει να φτιάξει η Λίβερπουλ.
 
Ετσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα goal.com, ο ίδιος ο παίκτης θα προτιμούσε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο σύλλογο. Μάλιστα, φέρεται διατεθειμένος να δεχτεί μείωση αποδοχών, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του, που λήγει το 2014, προβλέπει υπέρογκες εβδομαδιαίες αποδοχές ύψους 90 χιλ. λιρών (περίπου 103 χιλ. ευρώ).
 
Την περίπτωση του 29χρονου άσου έχουν εξετάσει η Τότεναμ, η Μπλάκμπερν και η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, αλλά ουσιαστικά έχει ενδιαφερθεί σοβαρά για την απόκτησή του μόνο η Γουέστ Χαμ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Όμως, η συγκεκριμένη ομάδα δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό, γεγονός που αποκλείει την υποψηφιότητά της.
 
Ως πιο πιθανό σενάριο, εμφανίζεται εκείνο του μονοετούς δανεισμού του Κόουλ σε μία ομάδα που να μπορεί να του εγγυηθεί χρόνο συμμετοχής ως βασικού παίκτη.