Η καλή δουλεία που έκανε στην ομάδα της Λίβερπουλ από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Κένι Νταλγκλίς, ανταμείφτηκε με την ανανέωση του συμβολαίου του για τρία ακόμη χρόνια.

Η καλή δουλεία που έκανε στην ομάδα της Λίβερπουλ από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Κένι Νταλγκλίς, ανταμείφτηκε με την ανανέωση του συμβολαίου του για τρία ακόμη χρόνια. Ο τεχνικός των «κόκκινων» θα έχει στο πλευρό του και το συνεργάτη του Στιβ Κλάρκ που και αυτός με τη σειρά του συμφώνησε με τη διοίκηση της ομάδας για τα επόμενα τρία έτη.

Όταν ο Σκοτσέζος ανέλαβε τους “κόκκινους” τον Ιανουάριο, είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα καθώς η αγωνιστική κατάσταση της Λίβερπουλ δεν ήταν η καλύτερη και έπρεπε να «σηκώσει» την ομάδα στις πλάτες του. Η εμπιστοσύνη από την διοίκηση και τους φιλάθλους προς το πρόσωπό του ήταν κάτι που βοήθησε τον Νταλγκλίς στο να πετύχει το σκοπό του,« Είχα πει όταν ανέλαβα το σύλλογο τον Ιανουάριο ότι θα ήμουν χαρούμενος να τον βοηθήσω όσο μπορώ για το υπόλοιπο της σεζόν. Τώρα οι ιδιοκτήτες έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να με κρατήσουν και αυτά είναι φανταστικά νέα τόσο για μένα όσο και για το συνεργάτη μου». τόνισε ο Νταλγκλίς στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

Ενώ πρόσθεσε  για τους Αμερικάνους μετόχους, « Ο Τζον με τον Τομ Χένρι πήραν το χρόνο τους για να καταλάβουν τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Για αυτό πήραν ανθρώπους που θέλουν να πάνε την Λίβερπουλ μπροστά. Είναι νικητές και γνωρίζουν τι ζητάνε οι φίλοι της ομάδας μας. Είναι ένας μοναδικός ποδοσφαιρικός σύλλογος και είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να τον βοηθήσω για ακόμη μια φορά.»

«Ο Κένι είναι μια μυθική… φιγούρα της Λίβερπουλ τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Όταν ανέλαβε τον Ιανουάριο κατάφερε να δώσει σε πολλούς ανθρώπους κίνητρο για να βοηθήσουν την ομάδας μας. Είμαι χαρούμενος που συμφωνήσαμε μαζί του και δεν χρειαστήκαμε να ψάξουμε για άλλο τεχνικό». ήταν κάποια από τα λόγια του ενός εκ των δύο ιδιοκτητών της Λίβερπουλ. 

Στους “κόκκινους” ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε από το 1977 εώς το 1990 (355/118 γκολ) ενώ στο διάστημα αυτό διατέλεσε και ως ποδοσφαιριστής-προπονητής. Όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αφοσιώθηκε στην προπονητική και δούλεψε εκτός από την αγαπημένη του Λίβερπουλ και στις Μπλάκμπερν, Νιούκαστλ και Σέλτικ από που και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 FA CUP και 1 κύπελλο Σκωτίας.