Ο Χουμπ Στέφενς υποστήριξε ότι οι πιθανότητες για πρόκριση είναι 50%-50%, αλλά και ότι μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα το άγχος έχει η Σάλκε και όχι ο ΠΑΟΚ.

Ο Χουμπ Στέφενς υποστήριξε ότι οι πιθανότητες για πρόκριση είναι 50%-50%, αλλά και ότι μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα το άγχος έχει η Σάλκε και όχι ο ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι υπάρχει βάθος στο ρόστερ έτσι ώστε να καλυφθούν τα προβλήματα απουσιών, ενώ αναφέρθηκε και στον αρνητικό ρόλο της άδειας από οπαδούς Τούμπας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα βρει περισσότερους χώρους λόγω της ανάγκης της Σάλκε να σκοράρει:
“Δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί η Σάλκε. Το σίγουρο είναι ότι έχει πολλά κίνητρα. Περιμένω να δω πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι και ανάλογα θα κάνω τις ενέργειές μου”.

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ για πρόκριση:
“50-50”

Για το αν θα υπάρξει διαφοροποίηση στο σύστημα λόγω των απουσιών:
“Σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται λόγος για διάταξη ανάγκης. Η ομάδα έχει αρκετά μεγάλο ρόστερ ώστε να παρακάμψει προβλήματα τραυματισμών. Αυτό θα είναι ευκαιρία και για τους παίκτες που θα παίξουν αύριο να δείξουν τις δυνατότητές τους”.

Για την ήττα από τον Παναιτωλικό:
“Αύριο είναι ένα ξεχωριστό ματς. Η διαφορά είναι ότι η Σάλκε έχει μεγαλύτερη πίεση. Η Σάλκε θέλει σε κάθε περίπτωση να συνεχίσει, ενώ ο ΠΑΟΚ εύχεται να συνεχίσει”.

Για την τιμωρία της Τούμπας:
“Είναι κρίμα γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται για τους φιλάθλους. Στη Σάλκε γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος της. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ. Παρόλο που η συμπεριφορά κάποιων φιλάθλων δεν ήταν σωστή στο ματς με τη Ραπίντ, ήταν υπερβολική η τιμωρία των τριών αγωνιστικών”.

Για το αν τα έσοδα που θα έχει η πρόκριση, προκαλούν άγχος στους παίκτες:
“Αυτό το γνωρίζαμε από πριν. Είναι πολύ καλό ότι είμαστε εδώ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθανόμαστε άγχος”.

Για το αν το ματς είναι ζωής ή θανάτου:
“Είναι πραγματικά απίστευτο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπάρχει. Ότι και αν γίνει στο αυριανό παιχνίδι, μετά το ματς και θα φάμε και θα πιούμε. Μεθαύριο το ίδιο. Η άποψη ότι αν η ομάδα αποκλειστεί έρχεται ο θάνατος δεν είναι σωστή. Αυτό υπάρχει και σε άλλα μέρη του κόσμου. Εμείς πρέπει να μείνουμε με τα δύο πόδια στο πάτωμα”.

Κατσουράνης: “Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες”

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε πριν τον προπονητή του, τονίζοντας και αυτός ότι δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Ο έμπειρος άσος είπε ότι η ζωή θα συνεχιστεί ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για νβα γράψουν ιστορία.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Δεν θα πρέπει να έχουμε άγχος, αυτό λέει η εμπειρία μου. Πρέπει να το διαχειριστούμε καλά. Δεν θα σταματήσει ο ΠΑΟΚ να παίζει ποδόσφαιρο, αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην Ευρώπη έτσι κι αλλιώς. Θέλουμε να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ, ο κάθε ποδοσφαιριστής το ξέρει. Σαν ένα σώμα θα δώσουμε τη μάχη μας και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο”.

Για το αυριανό ματς:
“Πολύ σημαντικό. Δεν μπορώ να δώσω άλλο χαρακτηρισμό. Σίγουρα δεν θα έχουμε τον κόσμο μας δίπλα μας, για να πάρουμε επιπλέον ώθηση. Θα τα δώσουμε όλα και έχουμε πολλή δουλειά μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη”.

Για το γεγονός ότι οι παίκτες της Σάλκε δίνουν πολεμικό χαρακτήρα στο ματς:
“Δε νομίζω ότι είναι υπεροπτικοί. Έχουν καλή ομάδα και είναι δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν ότι θέλουν για την ομάδα τους, όπως και εμείς. Το ματς είναι και γι αυτούς πολύ σημαντικό, όπως και για εμάς. Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δεν θα μάθουμε τώρα τη Σάλκε”.

Για το αν το αυριανό ματς θα έχει ομοιότητες με το πρώτο:
“Περιμένουμε κάποιες ομοιότητες. Η Σάλκε θα παίξει επιθετικά και από τα πλάγια όπως στο πρώτο ματς. Εμείς θέλουμε την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου που κλείσαμε τους δρόμους της Σάλκε. Είναι ένα καινούριο ενενηντάλεπτο, αλλά ομοιότητες θα υπάρξουν”.