Σ΄ ένα από τα πιο φτωχά απογεύματα Σαββάτου στην αγγλική Πρέμιερ, πολύτιμους βαθμούς πήραν Νόριτς, Στόουκ και Νιούκαστλ επικρατώντας στο όριο με 1-0.

Σ΄ ένα από τα πιο φτωχά απογεύματα Σαββάτου στην αγγλική Πρέμιερ, πολύτιμους βαθμούς πήραν Νόριτς, Στόουκ και Νιούκαστλ επικρατώντας στο όριο με 1-0.

Η τρίτη αγωνιστική το μόνο για το οποίο δεν θα είναι αξιομνημόνευτη, ως τώρα τουλάχιστον, είναι για την παραγωγικότητα σε τέρματα. Σίγουρα, όμως, «έσπασαν» καρδιές και στα τέσσερα γήπεδα στα παιχνίδια του απογεύματος του Σαββάτου (31/8) με τις Νόριτς, Νιούκαστλ και Στόουκ να παίρνουν σπουδαίες νίκες.

Η Νιούκαστλ σκόραρε το πρώτο της γκολ και σημείωσε την πρώτη της νίκη, μετά από πέντε αγώνες Πρέμιερ εντός έδρας, στο 1-0 επί της Φούλαμ. Είχε να κερδίσει και να σκοράρει από τον περασμένο Απρίλιο, όπου είχε επικρατήσει πάλι των «κότατζερς» με 1-0 στο 93΄ με γκολ του Παπίς Σισέ στις 7/4!

Τώρα δεν έφθασε στο 93΄ μια και το αριστερό, εξαίσιο, πλασέ του Χατέμ Μπεν Αρφά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στόκντεϊλ των Λονδρέζων, με αποτέλεσμα στη φάση αυτή του 86΄ να κριθεί το παιχνίδι. Στα θετικά για την ομάδα του Πάρντιου η επιστροφή από τραυματισμό του Λοΐκ Ρεμί, που μπήκε αλλαγή στο 74΄.

Το εντυπωσιακό με τη Νιούκαστλ στο ματς αυτό είναι ότι στη βασική ενδεκάδα δεν υπήρχε Άγγλος παίκτης, ενώ αντίθετα βρέθηκαν σ΄ αυτή πέντε Γάλλοι. Οι αλλαγές ήταν και οι τρεις Γάλλων ποδοσφαιριστών, ενώ οι τέσσερις Άγγλοι της αποστολής των «καρακαξών» δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό! Στον πάγκο έμεινε και τα 90 λεπτά ο Γιώργος Καραγκούνης για τη Φούλαμ.

Η Έβερτον συνέχισε για έβδομο διαδοχικό ματς το αήττητό της στην Ουαλία (από το 1956), όπου έμεινε στο 0-0 με την Κάρντιφ, με τον Κέβιν Μιραλάς και τους υπό μεταγραφή (;) Μπέινς και Φελαϊνί ν’ αρχίζουν ξανά βασικοί. Η Στόουκ κέρδισε για δεύτερη φορά στο Λονδίνο σε 17 ματς τις τρεις τελευταίες χρονιές στο Λονδίνο, με τον Ζερμέν Πέναντ να σκοράρει στην Πρέμιερ για πρώτη φορά μετά από 846 ημέρες και να χαρίζει σπουδαίο «διπλό» στους «πότερς».

Τέλος, στο «Κάροου Ρόουντ» η Νόριτς πέτυχε την πρώτη της νίκη φέτος επικρατώντας με 1-0 της Σαουθάμπτον, με τον Οσβάλντο να ντεμπουτάρει ως βασικός για τους «άγιους» και τον Ελμάντερ στο πρωτάθλημα για τα «καναρίνια».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής της αγγλικής Πρέμιερ, στα ματς του απογεύματος του Σαββάτου (31/8):

Νιούκαστλ – Φούλαμ: 1-0 (86΄ Μπεν Αρφά)
Κάρντιφ – Έβερτον: 0-0
Γουέστ Χαμ – Στόουκ: 0-1 (82΄ Πέναντ)
Νόριτς – Σαουθάμπτον: 1-0 (68΄ Ρέντμοντ)