Τα περισσότερα θέματα που "καίνε" τον Ατρόμητο και τον προγραμματισμό του θα τελειώσουν στις επόμενες ημέρες.

Τα περισσότερα θέματα που “καίνε” τον Ατρόμητο και τον προγραμματισμό του θα τελειώσουν στις επόμενες ημέρες. Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι καθοριστική για την ομάδα του Περιστερίου, καθώς αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις. Την Τετάρτη (25/5) θα τελειώσουν τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και ο Ατρόμητος θα μάθει αν θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στο Europa League.

Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον Βόλο οι πιθανότητες των “κυανόλευκων” για τη δεύτερη ευρωπαϊκή παρουσία στην ιστορία τους… μειώθηκαν αισθητά, αφού ο Ατρόμητος κερδίζει ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο” σαν φιναλίστ του Κυπέλλου μόνο αν οι “κιτρινόμαυροι” τερματίσουν στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Champions League. Η έντονη φημολογία, ωστόσο, ότι η ΑΕΚ ενδέχεται να καταθέσει ένσταση και να διεκδικήσει στα “χαρτιά” τους τρεις βαθμούς από το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, απασχολεί άμεσα και τους Περιστεριώτες.

Μαζί με την έκβαση των πλέι οφ, θα γίνει γνωστό και αν ο Ατρόμητος θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν με τον Γιώργο Δώνη στο “τιμόνι” του. Ο 42χρονος τεχνικός θα ανακοινώσει την απόφασή του και αν αυτή είναι να αποχωρήσει από το Περιστέρι, τότε έτσι θα γίνει, με την προϋπόθεση να καταβληθούν 200.000 ευρώ, όπως ορίζει η σχετική ρήτρα αποδέσμευσης. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο Γιώργος Σπανός και οι συνεργάτες του δεν θα αργήσουν να ανακοινώσουν τον διάδοχο του Δώνη.

Ο νέος προπονητής του Ατρόμητου, αν προκύψει, θα είναι σε κάθε περίπτωση Έλληνας και με εμπειρία από τη Σούπερ Λιγκ. Οι “κυανόλευκοι” θα βασιστούν την επόμενη σεζόν σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και είναι, αν μη τι άλλο, απολύτως λογικό οι άνθρωποι της ομάδας να θέλουν έναν τεχνικό-γνώστη της πραγματικότητας της Σούπερ Λιγκ, ο οποίος θα μεταδώσει πιο εύκολα στους νέους τα απαραίτητα στοιχεία.

Εξελίξεις θα υπάρξουν και όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό. Μετά τις αποδεσμεύσεις των Νεμπεγλέρα, Καμαρά και Σαγκανόφσκι, σειρά είναι πολύ πιθανό να πάρουν και άλλοι παίκτες. Από την άλλη μεριά, τα συμβόλαιά τους ενδέχεται να ανανεώσουν οι Αναστασάκος και Σφακιανάκης, που φαίνεται να τα έχουν βρει με τη διοίκηση και σίγουρα θα “τρέξουν” ή ακόμη και θα “τελειώσουν” κάποιες από τις μεταγραφικές υποθέσεις των Περιστεριωτών.