Το τρίτο τρόπαιο του Γκουαρντιόλα

Το τρίτο κύπελλο πρωταθλητριών/τσάμπιονς λιγκ πρόσθεσε στη μακρά λίστα των προσωπικών του επιτυχιών, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ένα ως παίκτης και δύο ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

Το τρίτο κύπελλο πρωταθλητριών/τσάμπιονς λιγκ πρόσθεσε στη μακρά λίστα των προσωπικών του επιτυχιών, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ένα ως παίκτης και δύο ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα. Ήταν μέλος της ομάδας που το 1992 κατάκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ και τώρα τα κατάφερε ξανά, όντας στο τιμόνι των Καταλανών, αρχικά στη Ρώμη και χθες ξανά στο νεοσύστατο Γουέμπλεϊ.

Ο 21χρονος τότε Γκουαρντιόλα ήταν βασικό κομμάτι της εκπληκτικής μεσαίας γραμμής της Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών επί της Σαμπντόρια. Στο τέλος ήταν το τρίτο μέλος της ομάδας που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στο Λονδίνο και στη διάρκεια της επιστροφής της αποστολής στη Βαρκελώνη είχε κάνει μία μακρά και αξέχαστη ομιλία προς τους συμπαίκτες του.

Στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε με επιτυχία το ιστορικό τρεμπλ. Πρώτα ήρθε το ισπανικό κύπελλο, μετά το πρωτάθλημα και ακολούθησε η νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό της Ρώμης, το 2009. Παρά το γεγονός ότι είχε σημαντικές απουσίες στην άμυνα, προσπάθησε να εμπνεύσει τους παίκτες του με ένα σημαδιακό βίντεο που τους έδειξε λίγη ώρα πριν την έναρξη του τελικού. Η ομάδα ανταποκρίθηκε άψογα και επικράτησε 2-0.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.