Πάει με… τριαντάρα στη Μάλαγα (video)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 89-59 της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ παίζοντας πολύ καλή άμυνα και πηγαίνει με καλή ψυχολογία στον «τελικό» της επόμενης εβδομάδας στην Ανδαλουσία κόντρα στη Μάλαγα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 89-59 της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ παίζοντας πολύ καλή άμυνα και πηγαίνει με καλή ψυχολογία στον «τελικό» της επόμενης εβδομάδας στην Ανδαλουσία κόντρα στη Μάλαγα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν άφησαν περιθώρια στους ελλιπείς Βάσκους (είχαν δέκα ετοιμοπόλεμους) και όπλο την καλή άμυνα αλλά και την επιθετική πολυφωνία καθάρισαν το ματς από το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του Σκαριόλο σκόραρε μόνο με βολές.

Λοτζέσκι με 16 ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Σπανούλης (14π), Σερμαντίνι (11π) και Σίμονς (10π). Πολύ καλή εμφάνιση με 13 πόντους από τον Γιάννη Παπαπέτρου, που άκουσε την κερκίδα να τον αποθεώνει στο φινάλε.

Spanoulis reloaded!

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στη δράση και φρόντισε να το θυμίσει σε φίλους και εχθρούς. Πέντε πόντοι και μία ασίστ έκαναν το 7-5 για τον Ολυμπιακό, ο οποίο όμως κόλλησε επιθετικά στη συνέχεια.

Η Λαμποράλ βρήκε κακή περιφερειακή άμυνα και το υπενθύμισε για τα καλά στον Ολυμπιακό. Ο Μαϊνόλντι πήρε το όπλο του έξω από τη γραμμή των 6.75 και οι Βάσκοι «έτρεξαν» σερί 10-0 για το 7-15.

Ο Ολυμπιακός βρήκε στήριγμα στη ρακέτα στο πρόσωπο του Σερμαντίνι, έσφιξε στην άμυνα και απάντησε με δικό του σερί. Το 14-0 με πρωταγωνιστές Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά 21-15, με το τρίποντο του Χάνγκα να διαμορφώνει το 23-20 του 10′.

Χωρίς καλάθι!

Η άμυνα του Ολυμπιακού σοβαρεύτηκε για τα καλά στη δεύτερη περίοδο και προκάλεσε «ασφυξία» στη Λαμποράλ που σκόραρε μόλις επτά πόντους, οι οποίοι προήλθαν μόνο με βολές! Στην επίθεση, ο Λοτζέσκι θύμισε την πολύ καλή του εικόνα στις αρχές της σεζόν, ο Σλούκας σκόραρε και οργάνωνε μαεστρικά και παρά την επιθετική ανυπαρξία του Σίμονς, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις από Παπαπέτρου και Πέτγουεϊ.

Η διαφορά ανέβηκε γρήγορα σε διψήφια επίπεδα και έφτασε στους 18 στο τέλος του ημιχρόνου (45-27).

Δεν της άφησε περιθώρια

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν έδωσαν δικαίωμα στη Λαμποράλ να πιστέψει πως μπορεί να επιστρέψει στο ματς, με την άμυνα του Ολυμπιακού να μένει σε ψηλά στάνταρ. Ο Σίμονς βρήκε ρυθμό και ψυχολογία και η διαφορά ανέβαινε όλο και περισσότερο (67-44), με όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο κόουτς των Πειραιωτών να βρίσκουν σκοράρισμα. Η Λαμποράλ πέτυχε αρκετούς πόντους ξανά από βολές, ενώ κάποια μακρινά σουτ διαμόρφωσαν το 67-46 του τρίτου δεκαλέπτου.

Σόου Παπαπέτρου

Ο Παπαπέτρου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη συνέχεια, με τον Μπαρτζώκα να τον αφήνει αρκετή ώρα στο παρκέ και τον νεαρό φόργουορντ να ανταποκρίνεται πλήρως. Με κάρφωμα του μικρού, η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή της (88-53), με το τελικό 89-59 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο Παπαπέτρου άκουσε το όνομά του εν χορώ από την ενθουσιασμένη κερκίδα, με κανέναν «ερυθρόλευκο» να μην υστερεί και τον Κόλινς να είναι ο μοναδικός που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής…

Τα δεκαλέπτα: 23-20, 45-27, 67-46, 89-59

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (8ρ), Ντάνστον 7, Σπανούλης 14, Σερμαντίνι 11, Σλούκας 7, Σίμονς 10, Παπαπέτρου 13, Μάντζαρης 5 (9ασ.), Καββαδάς, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 16

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 12, Νοτσιόνι 10, Ποέτα 2, Χάνγκα 4, Ντιόπ 4, Σαν Εμετέριο 5, Πλάις 10, Ερτέλ 3, Κοζέρ 7, Βαν Όοστρουμ 2

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.