Ο απίστευτος πανηγυρισμός του Φεντερίκο Μπαλζαρέτι έκλεψε την παράταση στο «Ντέρμπι ντε λα Καπιτάλε», με τη Ρόμα να κερδίζει με 2-0 τη Λάτσιο για την τέταρτη αγωνιστική της ιταλικής Serie A.

Ο απίστευτος πανηγυρισμός του Φεντερίκο Μπαλζαρέτι έκλεψε την παράταση στο «Ντέρμπι ντε λα Καπιτάλε», με τη Ρόμα να κερδίζει με 2-0 τη Λάτσιο για την τέταρτη αγωνιστική της ιταλικής Serie A.

Ο 31χρονος αμυντικός άνοιξε το σκορ στο 63΄ με ωραίο κοντινό σουτ, μετά από ασίστ του Φρανσέσκο Τότι, ξεσπώντας σε κλάματα στον πανηγυρισμό του μαζί με τον κόσμο των «τζιαλορόσι» που παραληρούσε στις κερκίδες του «Ολίμπικο».

Η Ρόμα κέρδισε, για πρωτάθλημα, τη Λάτσιο για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2011 χωρίς, μάλιστα, ο αρχηγός της (Τότι) να σκοράρει (έχει εννέα τέρματα καριέρας κόντρα στους «λατσιάλι»). Για τους φιλοξενούμενους του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς τίποτε δεν πήγε καλά!

Αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του Αντρέ Ντίας στο 82΄, τέσσερα λεπτά μετά την αλλαγή του στη θέση του Σιανί. Στο 93΄ ο Άντεμ Λιάγιτς, μία από τις αλλαγές του Ρούντι Γκαρσιά, κέρδισε πέναλτι από τον Κριστιάν Λεντέσμα με το οποίο ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε για 90 λεπτά στον πάγκο των γηπεδούχων!

Η Ρόμα είναι η μόνη, πριν ολοκληρωθεί η τέταρτη αγωνιστική, που έχει κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα» και βρίσκεται στους δώδεκα βαθμούς, ενώ η Λάτσιο έμεινε στους έξι έχοντας δύο εκτός έδρας ήττες σε ισάριθμα ματς φέτος στη Serie A.

Η Γιουβέντους τα βρήκε «μπαστούνια» με τη Βερόνα, αλλά κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της 0-1 μέσα σε οκτώ αγωνιστικά λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους! Η «Βέκια Σινιόρα» πήρε τη νίκη με 2-1, ενώ Κατάνια και Πάρμα έμειναν σε ισοπαλία 0-0 στο «Άντζελο Μασιμίνο». Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός, φέτος, για τους γηπεδούχους των Λέτο (εκτός αποστολής) και Παναγιώτη Ταχτσίδη (δεν αγωνίστηκε).

Η Φιορεντίνα πήρε «διπλό» στο Μπέργκαμο, νικώντας με 2-0 την Αταλάντα, ενώ εξαιρετικό αποτέλεσμα πήρε και η Τορίνο στο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα» της Μπολόνια μετά τη νίκη 1-2 που εξασφάλισε. Δεν αγωνίστηκε για τους χαμένους ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ έβγαλε 90λεπτο. Αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους ο σκόρερ Νατάλι, στις καθυστερήσεις του 45λεπτου (45΄+2΄).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, στα ματς του απογεύματος της Κυριακής (22/9):

Ρόμα – Λάτσιο: 2-0 (63΄ Μπαλζαρέτι, 94΄ Λιάγιτς πέναλτι)
Γιουβέντους – Βερόνα: 2-1 (40΄ Τέβεζ, 45΄+3΄ Γιορέντε – 36΄ Κατσιατόρε)
Κατάνια – Πάρμα: 0-0
Μπολόνια – Τορίνο: 1-2 (29΄ Νατάλι – 2΄ Ντ΄ Αμπρόζιο, 45΄+1΄ Τσέρκι πέναλτι)
Αταλάντα – Φιορεντίνα: 0-2 (41΄ Φερνάντεζ, 69΄ Ρόσι)