Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Κασάνο, η Πάρμα νίκησε 3-1 τη Σασουόλο στο ντέρμπι της Εμίλια Ρομάνια, το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά στα χρονικά σε επίπεδο Σέριε Α.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Κασάνο, η Πάρμα νίκησε 3-1 τη Σασουόλο στο ντέρμπι της Εμίλια Ρομάνια, το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά στα χρονικά σε επίπεδο Σέριε Α. Ο διεθνής Ιταλός επιθετικός δημιούργησε δύο γκολ και πέτυχε το τρίτο, οδηγώντας την ομάδα του στο “τρίποντο” παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα για σχεδόν ένα ημίχρονο.

Η δυνατή και συνεχής βροχόπτωση στην περιοχή… δεν δημιούργησε προβλήματα στο “Ένιο Ταρντίνι”, καθώς οι Ιταλοί φρόντισαν να προφυλάξουν τον αγωνιστικό χώρο με ένα ειδικό πλαστικό κάλυμμα. Η Πάρμα πήρε το προβάδισμα στο 32′ με κεφαλιά του Παλαντίνο μετά από σέντρα του Κασάνο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το ντέρμπι πήρε… φωτιά.

Ο Μπεράρντι βγήκε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε από τον Μιράντε, αλλά η φάση συνεχίστηκε με τον Λουκαρέλι να αποκρούει την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας μετά από προσπάθεια του Μαγκναρέλι. Με την ολοκλήρωση της φάσης, όμως, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ της Σασουόλο και απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον Μιράντε, τη στιγμή που το ριπλέι έδειχνε ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής.

Ακολούθησε… χάος, με την εσχάτη των ποινών να εκτελείται τελικά μετά από 6 λεπτά εύστοχα από τον Μπεράρντι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η Πάρμα είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση απ’ την οποία φρόντισε να τη βγάλει στο δεύτερο μέρος ο Κασάνο.

Στο 70′ ο “ΦαντΑντόνιο” “έφτιαξε” και το γκολ του Ρόζι επίσης με κεφαλιά, ενώ στο 76′ χρίστηκε ο ίδιος σκόρερ με πλασέ από την περιοχή στην απέναντι γωνία. Οι όποιες ελπίδες της Σασουόλο για την πρώτη της νίκη στη σεζόν εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt, ενώ στο 88’… αποκαταστάθηκε και η αριθμητική ισορροπία με την αποβολή του Μαγκνανέλι.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Γκόμπι, Κασάνι, Λουκαρέλι, Φελίπε, Γκαργκάνο, Βαλδές, Παρόλο, Κασάνο, Παλαντίνο (45’+4′ Μπάιζα), Μπιαμπιανί (17′ Ρόζι)

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Πέγκολο, Τσίγκλερ, Μπιάνκο, Μαρτζοράτι, Ατσέρμπι, Μισιρόλι (61′ Φλόρο Φλόρες), Μαγκνανέλι, Σελότο, Κούρτιτς (72′ Λαρίμπι), Ζάζα, Μπεράρντι