Αποστολή: Κωστής Μπότσαρης
Ήταν να μην ξεκινήσει να βρέχει. Από προχτές που «άνοιξαν» οι ουρανοί εδώ στην Ολλανδία δε λένε να... κλείσουν.

Αποστολή: Κωστής Μπότσαρης
Ήταν να μην ξεκινήσει να βρέχει. Από προχτές που «άνοιξαν» οι ουρανοί εδώ στην Ολλανδία δε λένε να… κλείσουν. Στο ίδιο σκηνικό με τη χτεσινή ημέρα, με το ψιλόβροχο να μαστιγώνει τα πάντα ακατάπαυστα, τεχνική ηγεσία και παίκτες ολοκλήρωσαν πριν από λίγο την πρωινή τους προπόνηση. Η ομάδα ήταν χωρισμένη σε δυο γκρουπ. Αυτό με όσους αγωνίστηκαν ως βασικοί κι ένα ακόμη με όλους τους υπόλοιπους. Οι πρώτοι έκαναν ελαφρύ τρέξιμο στο πλαίσιο και τη λογική της αποφόρτισης μετά από αγώνα, με τον γυμναστή Νίκο Καρύδα να τους παρασύρει σε μια βόλτα – στον ίδιο ρυθμό – μέσα στο δάσος. Οι αναπληρωματικοί επιδόθηκαν σε αγώνα δυο εναντίον δυο (σ.σ. ο ένας για την κάθε ομάδα ήταν ο τερματοφύλακας) με πολύ δύναμη και κούραση.

Το πρόγραμμα έκλεισε με εκτέλεση πέναλτι. Την ίδια στιγμή ο Λάζλο Μπόλονι αφού παρακολούθησε το πρώτο μέρος της προπόνησης, μετέβη για λίγο στο διπλανό γήπεδο όπου αφιέρωσε λίγα λεπτά για να παρακολουθήσει την προπόνηση της αγγλικής Κόλτσεστερ. Είναι αλήθεια πως ο Ρουμάνος τεχνικός παρουσιάζεται ανήσυχος από την εικόνα που έχει παρουσιάσει ως τώρα η ομάδα του στα φιλικά, γεγονός που πιθανώς να συνδέεται και με τις σημερινές, διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες του. Ενδεικτικό είναι πως έφυγε μόνος του από την προπόνηση μιλώντας πάντα στο κινητό, μέχρι και την άφιξή του στο ξενοδοχείο όπου είχε συνομιλία με τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Χτες το βράδυ, είχε επαφές τόσο με τους τερματοφύλακες όσο και με τον Βλάνταν Ιβιτς.  ενω το μεσημερι της Πέμπτης ο Κωνσταντινιδης τα είπε για μία ωρα περίπου με τον Κώστα Χαλκιά, ενω ο Μπόλονι είχε τετ α τετα με τον Κρέσιτς.
Αναμφίβολα ο Ρουμάνος βρίσκεται στη φάση γνωριμίας με την ομάδα κι επιδιώκει σκόπιμα την προσωπική επαφή προκειμένου ν’ αντιληφθεί όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για να προχωρήσει στην πράξη όλα όσα έχει στο μυαλό του.

Ολοκληρώνοντας τα της προπόνησης ατομικό στο γήπεδο έκαναν οι Ιβιτς – Τσιρίλο ενώ οι Γκαρσία – Μπαλάφας πραγματοποίησαν αποθεραπεία στο ξενοδοχείο. Για το απόγευμα το πρόγραμμα προβλέπει μόνο ξεκούραση. Επίσης, ατομικό έκανε και ο Ρομπέρ.

Τέλος, το τέταρτο και τελευταίο φιλικό ματς του ΠΑΟΚ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα είναι απέναντι στην Έουπεν, την Κυριακή. Το φιλικό θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα διεξαχθεί στην πόλη Ενεπετάλ της Γερμανίας. Ένα φιλικό που θα παρακολουθήσουν και ο Ζαγοράκης με το Βρύζα οι οποίοι αναμένονται την Παρασκευή στο Άρνεμ.