Αισιόδοξος ότι η Λάρισα μπορεί να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, ο οποίος τόνισε ότι τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Αισιόδοξος ότι η Λάρισα μπορεί να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, ο οποίος τόνισε ότι τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Ο κ. Γρηγορίου σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθερία» διευκρίνισε ότι υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες η ΑΕΛ να αποφύγει τον υποβιβασμό με την προϋπόθεση η ΕΠΟ να δώσει την επιλογή στην Super League

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κύριος Γρηγορίου:
«Κατά την προσωπική μου άποψη το κεφάλαιο ΑΕΛ δεν έχει κλείσει. Από συζητήσεις που έκανα και από ερμηνείες που δίνω θεωρώ ότι η ΑΕΛ έχει βάσιμες πιθανότητες να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ίσως να έχουν κυρώσεις, αυτό συνεπάγεται ότι ίσως προκύψουν κενές θέσεις στη Σούπερ Λιγκ. Εκεί ακριβώς θα γίνει η μάχη. Για το πώς θα συμπληρωθούν οι θέσεις, από κάτω προς τα πάνω όπως λέει ο ΚΑΠ ή όπως είχε ψηφίσει η Σούπερ Λίγκα ομόφωνα από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες; Έχω την αίσθηση ότι μάλλον η ΕΠΟ θα πετάξει το μπαλάκι στη Σούπερ Λίγκα. Αν βασισθούν στην παλιά απόφαση τότε η ΑΕΛ έχει σημαντικές ελπίδες να καταλάβει την τελευταία θέση και να παραμείνει στην κατηγορία»

Μιλώντας στην «Ελευθερία» για τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πολύς ντόρος, πολλή φασαρία, πολλές διαφωνίες οι οποίες όπως πάντα δεν μεταφράζονται σε αρνητική ψήφο. Πράγματα τα οποία είναι μη κατανοητά. Διαφωνούμε, όπως είχα ξαναπεί, απλά για εσωτερική κατανάλωση. Για να έχουμε να λέμε δηλαδή ότι εμείς υψώσαμε τη φωνή μας, ότι εκφράσαμε την άποψή μας δυναμικά όπως π.χ. η Καρδίτσα που τελικά είπε ναι στον διοικητικό απολογισμό παρά την ομιλία-καταπέλτη του κ. Παλάσκα. Δεν μπορεί όλοι όσοι ανεβαίνουν στο βήμα να κατακρίνουν τη διοίκηση για τους χειρισμούς της κατά την περσινή χρονιά και για το πώς κατάντησε το ποδόσφαιρο -που δεν είναι βέβαια εξ ολοκλήρου ευθύνη της ΕΠΟ- και στη συνέχεια, αν είναι ευσυνείδητοι, να λένε ναι στον διοικητικό απολογισμό.
Κάποιοι ωστόσο είχαν το σθένος να πουν την άποψή τους ευθαρσώς. Η δική μας η θέση ήταν ξεκάθαρη από την προηγούμενη κιόλας Γενική Συνέλευση στην οποία είχαμε πει ότι δεν θα ψηφίζαμε τον διοικητικό απολογισμό με όλα αυτά που συμβαίνουν. Βλέπουμε για παράδειγμα πώς διεξάγονται τα πλέι οφ. Γελάει όλος ο κόσμος. Οι ομάδες δεν έχουν παίκτες και οι διαιτητές τις ημέρες αυτές έχουν κληθεί να περάσουν τα αγωνιστικά τεστ ενώ κάποιοι εξ αυτών θα πρέπει να διευθύνουν αγώνες των πλέι οφ. Γενικά δηλαδή επικρατεί μια αναρχία.
Από την άλλη δεν έχει γίνει κάτι επί της ουσίας με τις επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων, δεν έχει αλλάξει τίποτα, μόνο υποσχέσεις. Μάλιστα στην ομιλία μου κατήγγειλα τις παρεμβάσεις κάποιων μελών του Δ.Σ. για τη συγκέντρωση που είχαμε προγραμματίσει ως ΕΠΣΛ εν μέσω της περσινής περιόδου προκειμένου να διεκδικήσουμε δυναμικά την καταβολή των επιχορηγήσεων. Είχαν έρθει μόνο δύο, ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή είκοσι.
Η εκτίμησή μας είναι ότι φαίνεται πως προσπαθούν να κάνουν κάτι αλλά το κάνουν με λάθος τρόπο. Μέσα λοιπόν σ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι ο κ. Πιλάβιος έχει τη θέληση να κάνει κάτι σωστό, προς το παρόν όμως δεν το καταφέρνει. Δεν έχει βρει τη φόρμουλα. Η θέση μας λοιπόν ήταν εναντίον των πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΕΠΟ και των αποτελεσμάτων που έφεραν για την αγωνιστική περίοδο 2010-11 δηλώνοντας σαφώς ότι δεν τίθεται θέμα μομφής στο πρόσωπο του προέδρου τον οποίο στηρίξαμε και στηρίζουμε αρκεί να κάνει αυτό για το οποίο όλοι τον στηρίξαμε. Κι αυτό είναι η κάθαρση σ’ όλους τους τομείς».

-Πιστεύεις ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτό;
«Με όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά. Το θέμα είναι ότι το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν θέλει ένα, θέλει πολλά βήματα μπροστά».

-Σε γενικές γραμμές η Γενική Συνέλευση άφησε την αίσθηση ότι υπάρχει φως στο τούνελ ή ήταν μία από τα ίδια;
«Αυτό που άφησε ήταν ότι φάνηκε πως κάτι αλλάζει στη διαιτησία».

-Πώς σχολιάζετε τη νέα σύνθεση της ΚΕΔ/ΕΠΟ;
«Η Ένωσή μας την κρίνει ικανοποιητική. Είναι οι τρεις από τους καταλληλότερους που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σ’ αυτή τη θέση ιδίως ο κ. Βασάρας με το κύρος που διαθέτει».

-Τι θα έπρεπε να αλλάξει κατά τη γνώμη σας ή τι είναι αυτό το οποίο δεν έκανε η ΕΠΟ;
«Εγώ είχα αντιρρήσεις για τον τρόπο σχεδιασμού του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής και τις εξέφρασα. Τόνισα ότι η συνεχής μείωση του αριθμού των ομάδων το μόνο που επιφέρει είναι η εξόντωση των σωματείων της Δ’ Εθνικής (σ.σ. από του χρόνου θα αγωνίζονται με τρεις μικρούς παίκτες) τα οποία δεν έχουν πάρει ούτε τις επιχορηγήσεις τους, κάτι που δεν επισημαίνεται από κανέναν. Κάθε χρόνο αυξάνονται τα έξοδα των ομάδων γιατί αναγκάζονται, λόγω της μείωσης του αριθμού, να κάνουν πιο μακρινές διαδρομές για να συγκροτηθούν οι όμιλοι. Του χρόνου θα είναι χειρότερα.
Ένα είναι αυτό. Το άλλο δύσκολο κομμάτι στο οποίο εκφράσαμε την αντίρρησή μας είναι ο χρόνος διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων. Για να γίνει όλο αυτό που έχει αποφασισθεί στη Δ’ Εθνική θα πρέπει τα τοπικά πρωταθλήματα να τελειώσουν τέλη Απριλίου για να μπορέσουν να γίνουν τα μπαράζ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουμε πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές γεγονός που δυσχεραίνει την εξέλιξη των πρωταθλημάτων και δημιουργεί προβλήματα στις ερασιτεχνικές ομάδες αφού τις καθημερινές δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Διαφωνήσαμε και με την κατά μέτωπο επίθεση του κ. Τζώρτζογλου μόνο κατά του προέδρου κ. Πιλάβιου, όπως επίσης διαφωνήσαμε σχετικά με το ότι κάποιες ομάδες όπως ο ΟΦΗ λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια κέρδισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ και πήραν αδειοδότηση, ενώ κάποιες άλλες ομάδες σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως η Αναγέννηση Καρδίτσας υποβιβάστηκαν. Εκεί φάνηκε ότι η Επιτροπή λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά».