Ο «Λόλο» πήρε το όπλο του!

Η Νάπολι στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας καθώς επικράτησε 3-1 της Φιορεντίνα στον τελικό με τον «Λόλο» Ινσίνιε να πετυχαίνει και τα δύο γκολ για τους «παρτενοπέϊ». Το τελικό 3-1 έγραψε ο Μέρτενς στις καθυστερήσεις.

Η Νάπολι στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας καθώς επικράτησε 3-1 της Φιορεντίνα στον τελικό με τον «Λόλο» Ινσίνιε να πετυχαίνει και τα δύο γκολ για τους «παρτενοπέϊ». Το τελικό 3-1 έγραψε ο Μέρτενς στις καθυστερήσεις.

Θαυματουργός ο Ιταλός!

Η Νάπολι μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και θέλησε από το πρώτο λεπτό να επιβάλει το ρυθμό της. Η Φιορεντίνα έδειχνε επηρεασμένη από τα εκτεταμένα επεισόδια που πήραν χώρα έξω από το γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα και τα οποία ήταν η αιτία για να καθυστερήσει η έναρξη κατά 45 λεπτά.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους «παρτενοπέϊ». Στο έκτο μόλις λεπτό ο Ινσίνιε πήρε την μπάλα από τα αριστερά, επεχείρησε το σουτ αλλά ο Νέτο αντέδρασε σωστά αποκρούοντας σε κόρνερ.

Ο Ιταλός εξτρέμ ήταν αρκετά δραστήριος δημιουργώντας αναπάντητα προβλήματα στους αμυντικούς της Φιορεντίνα.

Στο ενδέκατο λεπτό οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Ο Χάμσικ έβγαλε την ομάδα του πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ινσίνιε, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η Νάπολι διπλασίασε τα τέρματά της. Έξι λεπτά αργότερα ο Ιγκουαΐν μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, «έσπασε» την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο επερχόμενος Ινσίνιε με σουτ στην κίνηση διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Η Φιορεντίνα στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει και με πρωταγωνιστές τους Μπόρχα Βαλέρο και Χοακίν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Η πίεση που άσκησαν οι «βιόλα» καρποφόρησε και στο 28ο λεπτό μείωσαν σε 2-1 με τον Βάργκας να σκοράρει με σουτ στην κίνηση έπειτα από μπαλιά του Ίλισιτς. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Νάπολι να έχει το προβάδισμα.

Καρδιοχτύπησε αλλά το κατέκτησε!

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νευρικά στον αγωνιστικό χώρο και το θέαμα ήταν αρκετό κακό.

Οι παίκτες πραγματοποιούσαν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι κακός και το παιχνίδι να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Στο 74ο λεπτό η Νάπολι έφτασε πολύ κοντά στο 3-1. Οι δύο αλλαγές Μέρτενς και Πάντεφ συνδυάστηκαν όμορφα με τον πρώτο να βγάζει κάθετη στο δεύτερο αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Νέτο.

Πέντε λεπτά αργότερα η Νάπολι έμεινε με δέκα παίκτες. ο Ινλέρ έκανε αντικανονικό φάουλ και δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα η ομάδα του Μπενίτεθ να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Στο 85ο λεπτό η Φιορεντίνα έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Ίλισιτς βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η Νάπολι εκμεταλλεύτηκε τα κενά της Φιορεντίνα και ο Μέρτενς κατάφερε να σκοράρει και να γράψει το τελικό 3-1.

Στα τελευταία λεπτά η Φιορεντίνα αύξησε την πίεσή της αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και έτσι η Νάπολι στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φιορεντίνα (Β. Μοντέλα): Νέτο, Ροντίγκεζ, Πασκουάλ (55′ Φερνάντεζ), Τόμοβιτς, Σάβιτς, Χοακίν (72′ Ρόσι), Πιζάρο, Ακουιλάνι (83′ Μάτρι), Μπόρχα Βαλέρο, Βάργκας, Ίλισιτς

Νάπολι (Ρ. Μπενίτεθ): Ρέινα, Αλμπιόλ, Ενρίκε, Φερνάντεζ, Γκουλάμ, Ινλέρ, Χάμσικ (63′ Μέρτενς), Ζορζίνιο, Ιγκουαΐν (71′ Πάντεφ), Καγιεχόν, Ινσίνιε (81′ Μπεχράμι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.