Βρήκε τον… Παππά και ρέφαρε! (video)

Με τον Νίκο Παππά να κάνει το παιχνίδι της ζωής του (24 π.), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει ένα... χαμένο παιχνίδι και να επικρατήσει στην παράταση με 90-86 του Ερυθρού Αστέρα στη «Χάλα Πιονίρ».

Με τον Νίκο Παππά να κάνει το παιχνίδι της ζωής του (24 π.), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει ένα… χαμένο παιχνίδι και να επικρατήσει στην παράταση με 90-86 του Ερυθρού Αστέρα στη «Χάλα Πιονίρ». Καθοριστικοί στο φινάλε Διαμαντίδης (12 π.) και Ματσιούλις (16 π.), ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Τζένκινς (17 π.) και Σιλμπ (19 π.).

Κακός στην άμυνα, χωρίς πλάνο στην επίθεση

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα στην επίθεση και με μπροστάρη τον… αλάνθαστο Μπατίστ κατάφερε να προηγηθεί με 6-11 στα μισά της πρώτης περιόδου. Κάπου εκεί ωστόσο, η έλλειψη συγκέντρωσης των «πρασίνων» στην άμυνα  αλλά και η επιλογή τους να μην ψάξουν σκορ μέσα από το καλάθι έδωσαν την ευκαιρία στους Σέρβους να «ροκανίσουν» αρχικά τη διαφορά και εν συνεχεία να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο σκορ (14-13). Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη προσπάθησαν να σταματήσουν τον ρυθμό του Ερυθρού Αστέρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και το τέλος της πρώτης περιόδου τους βρήκε στο -4 (26-22).

Η… κατηφόρα συνεχίστηκε

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός  προσπάθησε πρωτίστως να «παγώσει» το ρυθμό του αγώνα, ωστόσο οι Σέρβοι με μπροστάρηδες τους Σιμόνοβιτς και Κάτιτς κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κακή άμυνα των «πρασίνων» και να ξεφύγουν για πρώτη φορά με +9 (36-27), αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει εσπευσμένα time out. Οι φωνές του Έλληνα προπονητή ωστόσο δεν έπιασαν τόπο και οι Σέρβοι συνέχισαν να εκμεταλλεύονται την έλλειψη συγκέντρωσης των «πρασίνων» στην άμυνα και να «βομβαρδίζουν» το ελληνικό καλάθι τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα από το «ζωγραφιστό» (48-33). 

Αντεπίθεση με μπροστάρη τον Παππά

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Παίζοντας άμυνα για… σεμινάριο και έχοντας σε δαιμονιώδη κατάσταση τον Νίκο Παππά οι «πράσινοι» κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 12-0 και να μειώσουν στο τρίποντο (48-45) πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να καλέσει time out. Με τη διακοπή ο Αργύρης Πεδουλάκης τράβηξε στον πάγκο τον Παππά για να πάρει ανάσες και οι Σέρβοι με ένα επιμέρους 8-3 κατάφεραν να δημιουργήσουν εκ νέου μια διαφορά ασφαλείας (56-48).

Ξέρει και από ανατροπές!

Στην τέταρτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου με έξι διαδοχικούς πόντους από Τζένκινς και Ραντένοβιτς εκτόξευσαν εκ νέου τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (62-48). Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ωστόσο ήταν άμεση και με μπροστάρη και πάλι τον Νίκο Παππά κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 12-2 και να μειώσει στους τέσσερις πόντους (64-60) τρία λεπτά πριν το φινάλε.  Η αντεπίθεση των «πρασίνων» δεν σταμάτησε εκεί, αφού με τρίποντο του Διαμαντίδη ένα λεπτό πριν το φινάλε μείωσαν αρχικά στον πόντο (67-66) και στη συνέχεια προσπέρασαν στο σκορ με έμμεσο τρίποντο του Παππά (67-69). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφερε να ξεφύγει με τρεις πόντους  (71-74), ωστόσο οι Σέρβοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με τρίποντο του Σιλμπ στην εκπνοή έστειλαν το ματς στην παράταση (74-74).

Μίλησε η εμπειρία

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι και με διαδοχικούς πόντους από Μπράμο και Ματσιούλις προηγήθηκε με 80-84. Οι Σέρβοι ωστόσο δεν έδειξαν διατεθειμένοι να  πετάξουν… λευκή πετσέτα και μείωσαν στο καλάθι (86-88) μισό λεπτό πριν το φινάλε. Οι εμπειρία των «πρασίνων» ωστόσο έπαιξε καθοριστικό ρόλο και με καλάθι του Μπατίστ έφτασαν στη νίκη με το τελικό 90-86.

Δεκάλεπτα: 26-22, 48-33, 56-48, 74-74, 86-90 (πρτ.)

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Μίτροβιτς 2, Λάζιτς, Μπλάζιτς 14, Σιμόνοβιτς 7, Μαριάνοβιτς 4, Ραντένοβιτς 10, Κάτιτς 12, Νέλσον 1, Τζένκινς 17, Σιλμπ 19.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Κάρι, Μπατίστ 13, Φώτσης, Ούκιτς, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 2, Παππάς 24, Ματσιούλις 16.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.