Ο Αρούνα Κονέ θα δώσει «μάχη με το χρόνο» για να προλάβει να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Έβερτον πριν από τη λήξη της τρέχουσας σεζόν, καθώς ο προπονητής των «ζαχαρωτών», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αποκάλυψε ότι ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού έχει πρόβλημα στο χόνδρο του γονάτου.

Ο Αρούνα Κονέ θα δώσει «μάχη με το χρόνο» για να προλάβει να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Έβερτον πριν από τη λήξη της τρέχουσας σεζόν, καθώς ο προπονητής των «ζαχαρωτών», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αποκάλυψε ότι ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού έχει πρόβλημα στο χόνδρο του γονάτου. Ο διεθνής στράικερ τραυματίστηκε στη νίκη 2-1 επί της Χαλ και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, προκειμένου να γίνει λεπτομερής διάγνωση. Τα αποτελέσματα αυτών αποκάλυψαν ότι ο τραυματισμός του ήταν πιο σοβαρός από τις αρχικές εκτιμήσεις και ο τεχνικός των «μπλε» παραδέχθηκε ότι θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κονέ για «ένα μεγάλο διάστημα».

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός δήλωσε μεταξύ άλλων στο τηλεοπτικό κανάλι του συλλόγου: «Είχαμε απογοητευτικά νέα, (σύμφωνα με τα οποία ο Κονέ) θα χρειαστεί να μείνει εκτός για ένα διάστημα. Πρέπει να του δώσουμε πολλή υποστήριξη, επειδή απολάμβανε το ρόλο του, όταν μπήκε στον αγώνα με τη Χαλ και στη συνέχεια του έτυχε ένα άσχημο συμβάν, το οποίο πρόκειται να τον κρατήσει εκτός για ένα μεγάλο διάστημα. Θα πάρει καιρό να διορθώσουμε το πρόβλημα. Θα δουλέψουμε για να επιστρέψει απόλυτα υγιής και δυνατός, προκειμένου, όταν επιστρέψει, να είναι έτοιμος να απολαύσει το ποδόσφαιρό του. Θα είναι ένα μεγάλο διάστημα εκτός και αυτό είναι απογοητευτικό. Ο Ντάρον Γκίμπσον αντιδρά πραγματικά καλά δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο, επομένως τώρα αυτός και ο Αρούνα θα δουλέψουν εξαιρετικά σκληρά για να επιστρέψουν πριν από το τέλος της σεζόν. Θέλουμε να τους δώσουμε βοήθεια και υποστήριξη σε αυτήν την κατεύθυνση».