Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο ντέρμπι το Μέρσισαϊντ με την Εβερτον να στηρίζεται στους δυο Βέλγους της, Λουκάκου (2 γκολ) και Μιραλάς και τη Λίβερπουλ στους Κουτίνιο, Σουάρες και τον "λυτρωτή" Στάριτζ διαμορφώνοντας ένα επικό 3-3.

Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο ντέρμπι το Μέρσισαϊντ με την Εβερτον να στηρίζεται στους δυο Βέλγους της, Λουκάκου (2 γκολ) και Μιραλάς και τη Λίβερπουλ στους Κουτίνιο, Σουάρες και τον “λυτρωτή” Στάριτζ διαμορφώνοντας ένα επικό 3-3.

Εκτός από τα έξι γκολ ο αγώνας είχε και τρία ακόμη σημεία αναφοράς. Αρχικά, τη φάση του 35′, όταν ο Κέβιν Μιραλάς έκανε μια δολοφονική προβολή πάνω στο πόδι του Σουάρες, αφήνοντας μάλιστα και δυο πληγές για ενθύμιο, αλλά τον διαιτητή Φιλ Ντάουντ να του δείχνει σκανδαλωδώς μόνο την κίτρινη κάρτα. Το δεύτερο σημείο ήταν η φοβερή επέμβαση του Μινιολέ στο τετ α τετ με τον Ντελοφέου στο 54′ και το τρίτο είναι η απίστευτη ευκαιρία που έχασε ο Αλεν (ολομόναχος και από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ) με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Πάμε να δούμε την εξέλιξη του σκορ… Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους καλύτερους οιωνούς, με τον Κουτίνιο να ανοίγει το σκορ με δεξί σουτ μόλις στο 4ο. Η αντίδραση, όμως, της παρέας του Μιραλάς ήταν άμεση με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να πλασάρε από κοντά και να ισοφαρίζει 1-1 στο 8′. Οι “κόκκινοι”, όμως, κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο 19′ με μια πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σουάρες στο 19′. 

Η Εβερτον κατάφερε να ισοφαρίσει στο 72′ μετά από μια φάση διαρκείας, ένα μικρό λάθος του Μινιολέ και ένα εξαιρετικό πλασέ του Λουκάκου μετά από πάσα του ΜακΚάρθι που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον πορτιέρο της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ανατροπή στο 82′ με σκόρερ και πάλι τον Βέλγο. Αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κέβιν Μιραλάς. 

Το τελικό 3-3 σε αυτό το φοβερό ντέρμπι διαμορφώθηκε στο 88′ με κεφαλιά του Ντάνιελ Στάριτζ (είχε μπει ως αλλαγή πριν μερικά λεπτά) μετά από σέντρα του αρχηγού των “κόκκινων”, Στίβεν Τζέραρντ.