Οι καθυστερήσεις στις δόσεις για τον Φετφατζίδη δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για την Τζένοα, που συνηθίζει να πληρώνει μόνο αν.αναγκαστεί από τη ΦΙΦΑ και τις ιταλικές αρχές.

Οι καθυστερήσεις στις δόσεις για τον Φετφατζίδη δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για την Τζένοα, που συνηθίζει να πληρώνει μόνο αν… αναγκαστεί από τη ΦΙΦΑ και τις ιταλικές αρχές. Οι περιπτώσεις Ραφίνια, Παστορέλο και του πρώην «πράσινου» Μπόβιο.
 
Οι «γκριφόνι» και ο ιδιοκτήτης τους, Ενρίκο Πρετσιόζι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η ιταλική ομάδα είναι κατ’ εξακολούθηση κακοπληρώτρια εδώ και τουλάχιστον μία τετραετία. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις με.φέσι που χρονολογούνται ακόμα και από το 2008, οπότε δεν υπάρχει πάντα η δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, η οποία χτύπησε την εταιρία παιδικών παιχνιδιών του Πρετσιόζι. Ο Ολυμπιακός είναι απλά ο πιο πρόσφατος στη σειρά των ομάδων, παικτών ή ατζέντηδων που διαμαρτύρονται για οφειλόμενα χρήματα από την ιταλική ομάδα.
 
Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η περίπτωση της μεταγραφής του Ραφίνια, το καλοκαίρι του 2010. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ μετακόμισε τότε από τη Σάλκε στη Γένοβα, αντί 4 εκατ. ευρώ. Οι Ιταλοί έδωσαν μία προκαταβολή 500.000 ευρώ στη γερμανική ομάδα, που συμφώνησε να της καταβληθούν τα υπόλοιπα χρήματα σε δόσεις. Μόνο που από τότε και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Σάλκε δεν είδε ούτε ευρώ να μπαίνει στο λογαριασμό της από Γένοβα μεριά! Οι Γερμανοί έκαναν μηνύσεις, πήγαν στη ΦΙΦΑ και στο CAS, διεκδικώντας πάνω από 5 εκατ. ευρώ για τα οφειλόμενα συν τους τόκους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, η Τζένοα αναγκάστηκε τελικά να καταβάλλει τα χρήματα υπό την απειλή τιμωρίας, τρία ολόκληρα χρόνια όμως αφότου πούλησε τον Ραφίνια στη Μπάγερν Μονάχου (2011) αντί 5 εκατ. ευρώ!
 
Με το.πιστόλι στον κρόταφο επίσης αναγκάστηκε  να πληρώσει η Τζένοα και ένα άλλο χρέος της, αυτό προς τον ατζέντη Φεντερίκο Παστορέλο για τη μεταγραφή του Εμιλιάνο Μορέτι από τη Βαλένθια στους «γκριφόνι» το 2009. Ο Ιταλός μάνατζερ κατέφυγε σε αρμόδια επιτροπή της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής διεκδικώντας ποσό 180.000  ευρώ για την ανάμιξή του στη μεταγραφή, ποσό που του επιδικάστηκε  και τελικά καταβλήθηκε από τον ιταλικό σύλλογο.
 
Αντίθετα, υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις οφειλομένων που δεν έχουν επιλυθεί, παρ’ όλο που έχουν αναφερθεί στη ΦΙΦΑ. Όπως του Ρικάρντο Μπόβιο, του Βραζιλιάνου μέσου που είχε αγωνιστεί στον Παναθηναικό τη σεζόν 2006/07. Ένα χρόνο μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα, συμφώνησε με τη Τζένοα για τετραετές συμβόλαιο και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Πριν καν όμως αρχίσει η σεζόν, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους ο Μπόβιο ειδοποιήθηκε πως δεν θα συμμετείχε στην προετοιμασία. Ο παίκτης κατέφυγε στην παγκόσμια ομοσπονδία αργότερα και δικαιώθηκε, όμως δεν φαίνεται να έχει εισπράξει ευρώ. Στα μαχαίρια είναι με τη Τζένοα επίσης τόσο οι ατζέντηδες του Ισπανού αμυντικού Τσίκο, όσο και η πρώτη του ομάδα Κάντιθ, για οφειλόμενες προμήθειες και «τροφεία» αντίστοιχα, λόγω της μετακίνηση του παίκτη από την ιταλική ομάδα στη Σουόνσι το 2012. Άλλη μία περίπτωση είναι και αυτή του 20χρονου Περουβιανού επιθετικού Άντι Πόλο, τον οποίο αγόρασε η Τζένοα το 2012 από την Ουνιβερσιτάριο αντί 1.4 εκατ. ευρώ. Ομάδα και παίκτης δεν πήραν τίποτε, απείλησαν να καταφύγουν στη ΦΙΦΑ και τελικά ο Πόλο έλυσε το συμβόλαιό του με τη Τζένοα. Σήμερα παίζει στην «Πριμαβέρα» της Ίντερ.
 
Η οικονομική ασυνέπεια της Τζένοα όμως έχει και άλλες προεκτάσεις. Τον Φεβρουάριο του 2013, ο ιδιοκτήτης Ενρίκο Πρετσιόζι καταδικάστηκε σε 1.5 χρόνο φυλάκισης από την ιταλική δικαιοσύνη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 8 εκατ. ευρώ, ενώ για το ίδιο αδίκημα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο ο εκτελεστικός διευθυντής Αλεσάντρο Τσάρμπανο. Αμφότεροι έχουν καταθέσει έφεση.
 
Τον τελευταίο καιρό τέλος, φημολογείται πως ο Πρετσιόζι διαπραγματεύεται με Κινέζους επενδυτές για την είσοδό τους στην ομάδα, ώστε να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο.