Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννενα και πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Σαριέγκι, Τοτσέ και Λέτο τα «πράσινα» τέρματα, μείωσε για τον ΠΑΣ ο Μπακαγιόκο. Τρία δοκάρια είχε το «τριφύλλι», που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του.

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννενα και πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Σαριέγκι, Τοτσέ και Λέτο τα «πράσινα» τέρματα, μείωσε για τον ΠΑΣ ο Μπακαγιόκο. Τρία δοκάρια είχε το «τριφύλλι», που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και κατάφερε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να παίξει ποδόσφαιρο πρωταβουλίας και να δείξει στον ΠΑΣ Γιάννινα το ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, γνώριζαν πως έπρεπε να “τελειώσουν” μια και καλή το ματς, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, αλλά και να μην δώσουν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να σκέφτονται ότι όσο περνάει η ώρα θα μπορέσουν να αποβάλλουν το δικό τους άγχος και να αρχίσουν να διεκδικούν πράγματα από το ματς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε για το ξεκίνημα το 4-2-3-1 που εύκολα μετατρέπονταν σε 4-3-3 και έδινε περισσότερες επιλογές στην ανάπτυξη της ομάδας, αλλά και στο να απειληθούν τα αντίπαλα καρέ.Ο Κοτσόλης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ιωαννίδης. Ο Κατσουράνης ήταν ο συνδετικός κρίκος με την μεσαία γραμμή και μπροστά του οι Κουίνσι, Ζέκα. Στις πτέρυγες, αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Κλέιτον και στην επίθεση ο Τότσε.

Από την άλλη πλευρά ο Ντεμόλ παρέταξε τον ΠΑΣ ουσιαστικά με 4-4-2. Ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Λιλά, Κώτσιος, Πάντος, Γεωργίου. Στα χαφ οι Πατσατζόγλου, Ντε Βισέντι, Μπεσέρα, Μπουζίντ και στην επίθεση οι Μπακαγιόκο Κειτά.

Οτι πλάνο όμως και να είχε ο Βέλγος τεχνικός, ουσιαστικά εξουδετερώθηκε από τους πράσινους οι οποίοι, όπως προείπαμε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήραν τα ηνία του αγώνα. Και έδειξαν αμέσως το πάθος τους για την νίκη, όταν μόλις στο 4ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Ζέκα  και στο 7ο άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι.

Το γκολ αυτό φάνηκε να πετυχαίνει τον στόχο του, καθώς οι Ηπειρώτες δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την όλη κατάσταση και ουσιαστικά δεν ήταν σε θέση να προξενήσουν και προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Φερέιρα, έδειχναν ότι δεν ήθελαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να “τελειώσουν” τον αγώνα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και πράγματα το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0, καθώς ο Τότσε κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν περίπου ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε απλώς να συντηρηθεί στο παιχνίδι. Ενδεικτικό είναι δε, πως οι Γιαννιώτες δεν έδειξαν σε κανένα σημείο πως θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.

Και μπορεί μεν ο ΠΑΣ να μείωσε σε 2-1 με το γκολ του Μπακαγιόκο, δύο μόλις λεπτά μετά το δοκάρι του Κλέιτον, όμως και πάλι στην αναμέτρηση αφεντικό ήταν ο Παναθηναϊκός. Ο Λέτο ειδικότερα, προσπάθησε να δώσει και το κάτι παραπάνω στον κόσμο από πλευρά θεάματος και πράγματι το κατάφερε. Πρώτα με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Πάντως από εκείνο το σημείο (75′) και έπειτα, το παιχνίδι “άνοιξε” με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βγαίνει από το… καβούκι του και να χάνει δύο ευκαιρίες προκειμένου να μειώσει το σκορ. Και οι δύο στις καθυστερήσεις. Και οι δύο σε σουτ του Μπακαγιόκο, με το πρώτο να χτυπάει στο δοκάρι και το δεύτερο να το αποκρούει ο Κοτσόλης.

Αν υπάρχει και κάποιο άλλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό από το ματς του Ολυμπιακού σταδίου, αυτό είναι και η στήριξη του κόσμου του. Οι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του “Σπύρος Λούης”, πραγματικά έδειξαν την διάθεση να συμπαρασταθούν στην ομάδα, παρά το δύσκολο καλοκαίρι που έχουν περάσει με τους διαδοχικούς αποκλεισμούς από την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά από τον Λέτο στο συγκεκριμένο ματς, τον παίκτη δηλαδή που πλέον μετά την φυγή του Σισέ είναι αυτός που θα πρέπει να παίξει τον ρόλο του “ηγέτη”.

Με όλα αυτά, οι “πράσινοι” πήραν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν πως μόλις βρουν τον απαιτούμενο ρυθμό και “δέσουν” ως ομάδα, θα είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

90’+ Λήξη του αγώνα


90’+ Σουτ του Μπακαγιόκο από το ύψος της περιοχής, έπεσε και έδιωξε ο Κοτσόλης


90’+ Ωραίος συνδιασμός Λέτο, Μπουμσόνγκ και Καραγκούνη, δυνατό σουτ του τελευταίου, έδιωξε με τις γροθιές ο Κηπουρός


87′ Φάουλ του Καραγκούνη από αριστερά, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κηπουρός


84′ Ο Πετρόπουλος στη θέση του Τοτσέ


80′ Ο Μαυρίας πέρασε στη θέση του Κουίνσι


76′ 3-1 Νέο δυνατό σουτ του Λέτο έξω από την περιοχή, η μπάλα αυτή τη φορά στα δίχτυα του Κηπουρού


76′ Κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη


75′ Εκπληκτικό σουτ του Λέτο με φάλτσο μέσα από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, τρίτο για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι


73′ Ο Καραγκούνης πέρασε στη θέση του Κλέιτον


69′ 2-1 Σοβαρό λάθος του Βύντρα που γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, ο Μπακαγιόκο εκμεταλλεύτηκε και την αδράνεια του Κοτσόλη και μείωσε σε 2-1


68′ Ο Τζάνης πέρασε στη θέση του Κειτά


67′ Ο Κλέιτον με ωραία προσπάθεια μπήκε μέσα στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι


58′ Ο Κηπουρός πέρασε στη θέση του Φεγκρούς που τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει…


56′ Ο Λέτο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί από μακρινή απόσταση το γεγονός ότι ο Φεγκρούς ήταν εκτός θέσης, ο Πάντος απομάκρυνε σωτήρια για την ομάδα του… 


54′ Σουτ του Κειτά από πλάγια θέση αριστερά, άουτ


50′ Κίτρινη κάρτα στον Πάντο για μαρκάρισμα πάνω στον Ιωαννίδη


46′ Έναρξη Β’ ημιχρόνου


45+1′ Λήξη του Α’ ημιχρόνου


45′ Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων


44′ 2-0 Ο Κλέιτον με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Τοτσέ με τον Φεγκρούς, ο Ισπανός πλάσαρε και έγραψε το 2-0 για την ομάδα του


38′ Κίτρινη στον Ντε Βιντσέντι για τράβηγμα στον Ιωαννίδη


34′ Ο Πάντος σέντραρε από δεξιά, ο Μπεσέρα έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ


30′ Κίτρινη στον Κατσουράνη για διαμαρτυρία


25′ Συρτό σουτ του Κουίνσι, μπλόκαρε ο Φεγκρούς


15′ Αδύναμο σουτ του Πατσατζόγλου από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Κοτσόλης


14′ Δυνατό σουτ του Μπακαγιόκο μέσα από την περιοχή, άουτ. Πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους


9′ Φάουλ του Μπεσέρα από δεξιά, έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία ο Κοτσόλης


8′ 1-0 Καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Λέτο από δεξιά, ο Σαριέγκι από πολύ κοντά με τακουνάκι (!) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ο σκόρερ πανηγύρισε το τέρμα μαζί με τον Κατσουράνη, υψώνοντας μια φανέλα που έγραφε “Λάζαρε και Σωτήρη γρήγορα κοντά μας”


5′ Δυνατό σουτ του Ζεκά έξω από την περιοχή, ο Φεγκρούς ‘άγγιξε’ λίγο την μπάλα, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι


4′ Σουτ του Γεωργίου από πλάγια θέση αριστερά, μπλόκαρε ο Κοτσόλης


1′ Το παιχνίδι ξεκίνησε…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Ζεκά, Κλέιτον (73′ Καραγκούνης), Κουίνσι (80′ Μαυρίας), Λέτο, Τοτσέ (84′ Πετρόπουλος). 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Στέφαν Ντεμόλ): Φεγκρούς (58′ Φεγκρούς), Πάντος, Λίλα, Κώτσιος, Μπακαγιόκο, Πατσατζόγλου, Μπεσέρα, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι, Μπουζίντ, Κεϊτά (68′ Τζάνης).