Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Ζωσιμάδες» και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Ζωσιμάδες» και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, μετά από πολύ καλή εμφάνιση και καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, απέναντι στους Αρκάδες.

Το σκορ για την ομάδα των Ιωαννίνων άνοιξε ο Μπακαγιόκο στο 21′, ενώ ο Τσαμπούρης είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους στο 37′ με πέναλτι, για το οποίο έχουν έντονα παράπονα οι γηπεδούχοι. Οι Γεωργίου στο 59′ και Ζαϊρί στο 84′ σημείωσαν τα άλλα δυο γκολ, τα οποία έδωσαν το «τρίποντο» στους γηπεδούχους. Στον ένα βαθμό έμεινε η ομάδα του Όσκαρ Φερνάντεθ, μετά από τρεις αγωνιστικές, προβληματίζοντας με την εμφάνισή της στο γήπεδο «Ζωσιμάδες».

Η “σκακιέρα” των προπονητών
Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κηπουρός, ενώ οι Κώτσιος και Μπουζίντ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Πάντος και Λίλα αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Τζημόπουλος και Πατσατζόγλου ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι. Την τριάδα των μεσοεπιθετικών αποτελούσαν οι Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα και Γεωργίου. Μοναδική επιθετική αιχμή ήταν ο Μπακαγιόκο.

Από την άλλη πλευρά, ο Χακόμπο κάθισε κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων στο 4-3-3 του Αστέρα Τρίπολης. Οι Μπαρτολίνι και Κουρμπέλης ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τους Αργυρόπουλο και Φορμίκα στα άκρα της άμυνας. Οι Λαδάκης, Κερ και Ουσέρο ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεση ξεκίνησαν στα αριστερά ο Βιθέντε, στα δεξιά ο Τσαμπούρης και στην κορυφή ο Περόνε.

Μπήκε δυνατά ο ΠΑΣ
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και έφτασαν δυο φορές στο γκολ. Αρχικά, ο Γεωργίου και στην συνέχεια ο Μπακαγιόκο, έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα των Αρκάδων, όμως και τις δυο φορές τα γκολ ακυρώθηκαν, μετά από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μη πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Περόνε ήταν απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης και η μπάλα έφτανε με δυσκολία σε αυτόν. Η υπεροχή των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε στο 21′, όταν ο Μπακαγιόκο με ωραία ατομική προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Απάντηση με διαμαρτίες
Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 37′, όταν ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λίλα πάνω στον Ουσέρο. Ο Τσαμπούρης ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και έφερε το ματς στα ίσια, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους και τους παίκτες των γηπεδούχων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της αναμέτρησης για δυο-τρία λεπτά, καθώς ο Σιδηρόπουλος περίμενε να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες και τα συνθήματα των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ των Αρκάδων στο εφετινό πρωτάθλημα. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το σκορ δεν άλλαξε παρότι οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να έπαιρναν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο μέρος, απέδωσε καλύτερο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου και θα μπορούσε να έχει πάρει προβάδισμα νίκης.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη
Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε, παρά την αλλαγή με του Σέρνα με τον Αργυρόπουλο, με την έναρξη της επανάληψης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε από τα πρώτα λεπτά για το δεύτερο γκολ, που θα του έδινε προβάδισμα νίκης.  Ο Όσκαρ Φερνάντεθ είχε αρκετά παράπονα από την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Ζωσιμάδες» και προσπάθησε μέσω αλλαγών να δώσει νέα πνοή στους Αρκάδες.

Προβάδισμα νίκης με Γεωργίου
Από την άλλη πλευρά, ο Στεφάν Ντεμόλ ζητούσε από τους παίκτες του το δεύτερο γκολ, ώστε να έρθει η πρώτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Τελικά, τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα των Ιωαννίνων έλυσε ο Γεωργίου, ο οποίος στο 58′ πλάσαρε τον Χακόμπο, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά τον Αστέρα Τρίπολης να φτάνει απειλητικά μπροστά στην εστία του Κηπουρού, με καλύτερη ευκαιρία το πλασέ του Ουσέρο στο 63′.

Σβηστές μηχανές στο φινάλε
Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε να μένει από δυνάμεις, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε να βολεύεται με το υπέρ του 2-1. Η ομάδα των Ιωαννίνων έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης και κατάφερε να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση της πρώτης νίκης στο εφετινό πρωτάθλημα.

Με σφραγίδα Ζαϊρί
Έως το φινάλε του ματς, οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Κηπουρού, ενώ ο Στεφάν Ντεμόλ προσπάθησε να προφυλάξει τα νότα του, ώστε να εξασφαλίσει τη νίκη για την ομάδα του. Το «κερασάκι στην τούρτα» για την ομάδα των Ιωαννίνων έβαλε ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος με προσωπική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων στο 84′, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το πρώτο τους «τρίποντο» στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε χωρίς νίκη μετά από τρεις αγώνες, ενώ γνώρισε δεύτερη ήττα σε ισάριθμες εξόδους από την Τρίπολη. Πρώτη εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ, καθώς στο ματς της πρώτης αγωνιστικής είχε αναδειχτεί ισόπαλη 0-0 με τον Άρη.

Η εξέλιξη του αγώνα:

90′ Τέλος αγώνα


89′ Φάουλ Ράγιος, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι


87′ Ανάποδο ψαλίδι του Λαδάκη, ο Κηπουρός έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ


84′ ΓΚΟΛ (3-1): Ο Ζαϊρί πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε απέναντι από τον Χακόμπο και με αριστερό πλασέ έγραψε το 3-1 για τον ΠΑΣ


80′ Κίτρινη στον Πάντογια καθυστέρηση


79′ Ο Ζαϊρί στη θέση του Ντε Βινσέντι


75′ Κίτρινη στον Τσαμπούρη


73′ Ο Ανδράλας στη θέση του Γεωργίου


70′ Ο Εγκόν στη θέση του Ουσέρο


63′ Ο Ουσέρο προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Κηπουρό, ο τελευταίος πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή


62′ Σέντρα Μπεσέρα από τα αριστερά, ο Μπαρτολίνι προ του Μπακαγιόκο έδιωξε σε κόρνερ


59′ Κίτρινη στον Γεωργίου


59′ ΓΚΟΛ (2-1): Βαθιά μπαλιά του Τζημόπουλου πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Γεωργίου κατέβασε με το στήθος και με δεξί σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα


58′ Ο Ντε Βινσέντι επιχείρησε το μακρινό σουτ, το οποίο ήταν άστοχο


57′ Ο Κυριάκος στη θέση του Πατσατζόγλου


56′ Ο Ροτζέριο Μάρτινς στη θέση του Περόνε 


48′ Σουτ Μπεσέρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ


46′ Ο Ράγιος στη θέση του Αργυρόπουλου


46′ Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου



45′ Τέλος ημιχρόνου


45′ Σέντρα Γεωργίου από δεξιά, κεφαλιά Ντε Βινσέντι στην καρδιά της άμυνας, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι


45′ Ο Μεσέρα βρέθηκε σε θέση βολής στα αριστερά της περιοχής και επιχείρησε το σουτ, ο Κουρμπέλης την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και έκοψε την προσπάθεια του αντιπάλου του


43′ Σουτ Τζημόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ


37′ ΓΚΟΛ (1-1): Ο Τσαμπούρης από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κηπουρού, ο οποίος έπεσε στη σωστή πλευρά


36′ Σέντρα από αριστερά, ο Ουσέρο με τον Λίλα κινήθηκαν στην πορεία της μπάλας, ο άσος του Αστέρα Τρίπολης έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον Λίλα, θεωρόντας πως ο τελευταίος έσπρωξε τον αντίπαλο του


30′ Σουτ του Γεωργίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Χακόμπο.


26′ Ο Βιθέντε βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μπουζίντ πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.


21′ ΓΚΟΛ (1-0): Ο Μπακαγιόκο πήρε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ωραία δεξί σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Αστέρα Τρίπολης για το 1-0 των γηπεδούχων.


19′ Κεφαλιά του Κώτσιου από το ύψος της μικρής περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Μπακαγιόκο, πριν περάσει τη γραμμή της εστία των φιλοξενούμενων.


12′ Ο Μπακαγιόκο έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, όμως σωστά υποδείχτηκε σε θέση οφ-σάιντ.


10′ Χωρίς κάποια καλή ευκαιρία η αναμέτρηση μέχρι στιγμής, με τον ΠΑΣ Γιάννινα πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.


4′ Ο Γεωργίου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ήταν σε θέση οφ-σάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.


1′ Έναρξη του αγώνα με τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα στην σέντρα.



Διοργάνωση
: Super League
Αγωνιστική: 3η
Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης
Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου (57′ Κυριάκος), Ντε Βινσέντι (79′ Ζαϊρί), Γεωργίου (73′ Ανδράλας), Μπεσέρα, Μπακαγιόκο.
Πάγκος: Ταμπάσης, Ζαϊρί, Μιχαήλ, Κυριάκος, Κεϊτά, Ανδράλας, Κουέβας.

Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46′ Ράγιος), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Λαδάκης, Ουσέρο (70′ Εγκόν), Κερ, Τσαμπούρης, Βιθέντε, Περόνε (56′ Ροτζέριο Μάρτινς).
Πάγκος: Μπαντής, Μπακασέτας, Κωστούλας, Ροτζέριο, Πιπίνης, Ρούμπεν, Ενρίκε.