Ο Τάκης Λεμονής εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η εθνικής Ελλάδος μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ο Τάκης Λεμονής εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η εθνικής Ελλάδος μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την αναμέτρηση της Τρίτης, καθώς επίσης και για τον Γιάγια Τουρέ. Ο Λεμονής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FΜ». Αναλυτικά δήλωσε:


Για την Εθνική ομάδα: Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε σκοράρει. Δείχνουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, γιατί είχαμε τις ευκαιρίες μας. Μπορούμε να το κάνουμε και να πάρουμε αυτό το θέλουμε. Η ομάδα βασίζεται σε συγκεκριμένο στυλ που έφερε αποτελέσματα. Άρα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε τεχνικό να αλλάξει αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα δεν είναι ελκυστικό το ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε κατορθώσει πράγματα που δεν μπορούσαμε πριν από κάποια χρόνια να φανταστούμε. Όταν στο ματς με την Ιαπωνία έγινε η αποβολή είπαμε. γεια χαρά. Αλλά η αντίδραση ήταν εκπληκτική. Μπορούσαμε ακόμη και γκολ να βάλουμε. Η ομάδα προσαρμόστηκε. Έχουμε δυνατότητες, συμμετέχουμε στο Μουντιάλ, έχουμε ελπίδες να πάρουμε την πρόκριση και μην ξεχνάμε ότι έχουν φύγει ομάδες με βαρύ όνομα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Μην ακυρώνουμε προσπάθειες, γιατί έχουμε αυτή την τάση».


Για την ακτή Ελεφαντοστού: «Ένα βαρόμετρο είναι ο Γιάγια Τουρέ. Δεν ξέρω μετά το θλιβερό γεγονός της απώλειας του αδερφού του κατά πόσο θα έχει επηρεαστεί. Ο τρόπος που θα κινηθεί και θα γίνει επικίνδυνος είναι ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού.


Για το τουρνουά ακαδημιών yellow fields: «Είναι ένα ωραίο τουρνουά και εμπειρία. Οι διαφορές εμάς και των ξένων είναι στον τρόπο οργάνωσης των ακαδημιών. Ισως εμείς έχουμε καλύτερα ταλέντα, αλλά οι ομάδες του εξωτερικού είναι πολύ καλύτερα οργανωμένες. Ωστόσο και οι ελληνικές ομάδες προσπαθούν να μπουν σε μια λογική να παίξουν ποδόσφαιρο, μακριά από το αποτέλεσμα. Αυτό με έχει χαροποιήσει. Οι ακαδημίες υπάρχουν για να φτιάχνουν παίκτες και όχι για να κερδίζουν».