Ο Μισέλ Πλατινί μίλησε για το πρόβλημα των στημένων παιχνιδιών, για την εξαφάνιση των οποίων είναι αποφασισμένος να παλέψει, όπως τόνισε μετά το τέλος του συνεδρίου της ΟΥΕΦΑ που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Ο Μισέλ Πλατινί μίλησε για το πρόβλημα των στημένων παιχνιδιών, για την εξαφάνιση των οποίων είναι αποφασισμένος να παλέψει, όπως τόνισε μετά το τέλος του συνεδρίου της ΟΥΕΦΑ που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των γηγενών ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να έχει κάθε ομάδα, αλλά και στο Euro 2012.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Πλατινί:

Για τα στημένα παιχνίδια:
«Βρίσκεται στις προτεραιότητες μας και θα δώσουμε μεγάλη μάχη. Τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά όταν εισήχθηκε το στοίχημα στο ποδόσφαιρο. Η UEFΑ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο σύστημα παρακολούθησης του στοιχήματος αγώνων και μπορούμε να ξέρουμε πλέον πως διακινούνται τα χρήματα μέσα από το στοίχημα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Γίνεται έγκαιρη προειδοποίηση, όμως δεν σημαίνει ότι κάθε ύποπτο παιχνίδι είναι και στημένο. Στο σύστημα παρακολούθησης έχουν ενταχθεί όλα τα επαγγελματικά Πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας».

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα σε Ελλάδα και Κύπρο:
«Σε όλες τις Ομοσπονδίες-μέλη της UEFA υπάρχει υπεύθυνο άτομο, το οποίο αποτελεί τον σύνδεσμο με την UEFA και υποβάλει τις εκθέσεις του ανά τακτά διαστήματα ή όποτε υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη. Δεν είμαστε, όμως, ούτε εισαγγελείς ούτε αστυνομία. Έχουμε στη διάθεση μας το σύστημα του εντοπισμού και συνεργαζόμαστε με τις κρατικές υπηρεσίες κάθε χώρας. Η αποστολή της κάθε Ομοσπονδίας σταματά μέχρι τις πειθαρχικές κυρώσεις».

Για το ημερολογιακό πρόγραμμα των αγώνων:
«Υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι και πρέπει να ξέρετε ότι την τελική απόφαση θα πάρει η FIFA. Μέχρι την επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA θα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα».

Για το θέμα που υπάρχει με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές:
«Υποστηρίζουμε τον εθνικό χαρακτήρα των Πρωταθλημάτων όμως υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανόνες και όλοι τους γνωρίζουν και τους ακολουθούν. Οι πολιτικοί δεν είναι αρνητικοί στο να προσφέρουν τη βοήθεια τους, όμως για να το κάνουν πρέπει να τους προτείνουμε το σωστό σχέδιο. Πάντως δεν μπορούμε να πάμε πίσω, κι εγώ θα ήθελα να παίζει π.χ η Κυπριακή ομάδα με 5-6 Κύπριους στην εντεκάδα της , όμως αυτό έχει να κάνει και με την πολιτική. Ρωτήστε την κα Βασιλείου που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπής της Ε.Ε.»

Για τη διοργάνωση του Euro 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία:
«Είναι πάντα μια πρόκληση, δεν θα είναι εύκολη η διεξαγωγή χωρίς τον απόλυτο συντονισμό, αεροδρόμια και πόλεις θα πρέπει να είναι πανέτοιμα ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο κόσμο».