Η φάση ομίλων του Μουντιάλ ολοκληρώνεται την Πέμπτη στις 23:00 με τα ματς Ν. Κορέας - Βελγίου και Αλγερίας - Ρωσίας, που θα κρίνουν ποια ομάδα θα συνοδεύσει τους «κόκκινους διαβόλους» στην πρώτη νοκ-άουτ φάση του θεσμού.

Η φάση ομίλων του Μουντιάλ ολοκληρώνεται την Πέμπτη στις 23:00 με τα ματς Ν. Κορέας – Βελγίου και Αλγερίας – Ρωσίας, που θα κρίνουν ποια ομάδα θα συνοδεύσει τους «κόκκινους διαβόλους» στην πρώτη νοκ-άουτ φάση του θεσμού.


Η βαθμολογία του 8ου Ομίλου (Αγ., Τερ., Β.)

1. Βέλγιο 2 3-1 6
2. Αλγερία 2 5-4 3
3. Ρωσία 2 1-2 1
4. Ν. Κορέα 2 3-5 1


Τα σενάρια πρόκρισης

– Το Βέλγιο είναι  ήδη στην επόμενη φάση και με έναν πόντο κόντρα στη Ν. Κορέα κερδίζει το γκρουπ.
– Η Αλγερία θα περάσει σίγουρα με νίκη επί της Ρωσίας, ή με ισοπαλία, αν η Ν. Κορέα δεν κάνει νίκη επί του Βελγίου που να καλύπτει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων.
– Η Ρωσία θέλει νίκη επί της Αλγερίας και η Ν. Κορέα να μην κερδίσει το Βέλγιο.
– Η Ν. Κορέα θέλει νίκη με όσα πιο πολλά γκολ γίνεται για να καλύψει τη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοπαλίας της Αλγερίας ή νίκης της Ρωσίας.


Ν. Κορέα – Βέλγιο (23:00, ΝΕΡΙΤ)

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον σε αυτό το ματς που γίνεται στην Arena de Sao Paulo, με τους Βέλγους να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και να θέλουν απλά να κερδίσουν τον όμιλο, την ώρα που οι Κορεάτες θέλουν τρίποντο με διαφορά μήπως μπουν από το…παράθυρο στη φάση των «16» με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.

Αγωνιστικά, στο Βέλγιο ο Βίλμοτς θα κάνει αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του καθώς δεν θέλει να ρισκάρει πιθανό τραυματισμό κάποιου βασικού με την πρόκριση εξασφαλισμένη. Οι Αλντερβάιρελντ και Βίτσελ θα μείνουν σίγουρα εκτός, με τους Φάντεν Μπόρε και Ντεφούρ να παίρνουν τις θέσεις τους στην ενδεκάδα. Ρεπό αναμένεται να πάρει και ο αρχηγός Κομπανί, με αντικαταστάτη τον Λομπέρτς, ενώ οι Μιραλάς και Οριζί που «ζωντάνεψαν» την επίθεση στο παιχνίδι με τη Ρωσία, θα συνοδέψουν τον Αζάρ στην επιθετική τριάδα, αφήνοντας εκτός Μέρτενς και Λουκάκου. Εκτός αναμένεται να μείνει επίσης ο Φελαϊνί, τραυματίας είναι ο Βερμάλεν. Οι Κορεάτες δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, αν και ο ομοσπονδιακός Χονγκ Μιούνγκ Μπο δεν έχει ακριβώς και πολλούς άσους να βγάλει από το μανίκι για να αλλάξει τα δεδομένα.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν, με τους Βέλγους να μετρούν δύο νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 5-2). Σε Μουντιάλ αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρησή τους μετά το 1-1 του 1998 και το 2-0 των Βέλγων το 1990.


Πιθανές ενδεκάδες:
Ν. Κορέα (Μπο, 4-2-3-1)
:  Γιάνγκ – Λι Γιόνγκ, Κιμ, Χονγκ, Γιάν – Κι, Λι Τσανγκ Γιόνγκ – Χαν, Κου, Σον, Παρκ.
Βέλγιο (Βίλμοτς, 4-3-3):  Κουρτουά – Φάντεν Μπόρε, Φαν Μπούιτεν, Λομπέρτς, Φερτόνχεν – Ντεφούρ, Ντε Μπρούινε, Ντεμπελέ – Μιραλάς, Αζάρ, Οριζί.
Διαιτητής: Μπέντζαμιν Γουίλιαμς (Αυστραλία).
Βοηθοί: Μάθιου Κριμ, Χακάν Ανάζ (Αυστραλία).


Αλγερία – Ρωσία (23:00, NEΡΙΤ Sports)

Οι Αλγερινοί έγραψαν ένα κομμάτι ιστορίας με τη Ν. Κορέα και ελπίζουν να ολοκληρώσουν και το κεφάλαιο στην Arena da Baixada της Κουριτίμπα, την ώρα που οι Ρώσοι θέλουν να βγάλουν από πάνω τους την ταμπέλα της πιο άχρωμης και άοσμης ομάδας του Μουντιάλ, κλέβοντας αυτοί το εισιτήριο.

Οι «αετοί της ερήμου», με το 4-2 επί των Κορεατών πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε Μουντιάλ από το 1982 και έγιναν η πρώτη αφρικανική ομάδα που πετυχαίνει τεσσάρα σε τελικά Μουντιάλ. Όμως ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς θέλει να προσθέσει άλλο ένα.στατιστικό, στέλνοντας τους Αλγερινούς για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση Μουντιάλ. Σαράντα εκατομμύρια Αλγερινοί ζουν και αναπνέουν γι’ αυτό το παιχνίδι, με ομοσπονδία και κυβέρνηση να έχουν υποσχεθεί πριμ 50.000 σε κάθε παίκτη για την πρόκριση. Οι Αλγερινοί άφησαν πίσω φόβους και συντηρητισμούς στο παιχνίδι με της Κορεάτες και έδειξαν πως τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με το πάθος τους μπορούν να τους πάνε μακριά.

Οι Ρώσοι, παρ’ όλο που ουσιαστικά δεν έχουν δείξει τίποτε σε αυτό το Μουντιάλ, ουσιαστικά κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, καθώς η νίκη πιθανότατα θα τους φτάσει για να πάρουν το εισιτήριο. Στο πρώτο παιχνίδι έμειναν στο 1-1 με την Κορέα λόγω ενός λάθους του Ακινφέεφ, ενώ με το Βέλγιο έχασαν με 1-0 στα πρώτα λεπτά. Αυτοσυγκέντρωση και επιθετικότητα είναι τα ζητούμενα για τη ρώσικη αρκούδα στην Κουριτίμπα.

Αγωνιστικά, ο Βαχίντ Χαλίλχιτζιτς δεν έχει προβλήματα και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αλγερίας, μοναδικό του δίλημμα είναι μία θέση στη μεσαία γραμμή ανάμεσα σε Τζαμπού και Λασέν, με την υπόλοιπη ενδεκάδα απαράλλακτη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Στη Ρωσία, οι φωνές που θέλουν τον Κερζακόφ στη βασική ενδεκάδα μπροστά πληθαίνουν, αλλά ο Φάμπιο Καπέλο δεν είναι από τους προπονητές που χαμπαριάζουν. Πάντως, ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής του Μουντιάλ καλείται να δείξει πως αξίζει τα λεφτά του, απέναντι σε μία ομάδα που του πήρε 0-0 πριν 4 χρόνια στη Ν. Αφρική, ως προπονητής της Αγγλίας.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί μία φορά αντιμέτωπες στο παρελθόν, το μακρινό 1964, όταν η τότε ΕΣΣΔ είχε πάρει ισοπαλία με 2-2 στο Αλγέρι.

Πιθανές ενδεκάδες:
Αλγερία (Χαλίλχοτζιτς, 4-2-3-1): Εμπολί – Μαντί, Μπουγκερά, Χαλίς, Μεσμπά – Μετζανί, Μπενταλέμπ – Φεγκουλί, Μπραχίμι, Τζαμπού (Λασέν) – Σλιμανί.
Ρωσία (Καπέλο, 4-1-4-1):  Ακινφέεφ – Κοζλόφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Κομπάροφ – Γκλουσάκοφ – Σαμέντοφ, Σατόφ, Φαϊζούλιν, Κανουνίκοφ – Κοκόριν (Κερζακόφ).
Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία).
Βοηθοί: Μπαχατίν Ντουράν, Ταρίκ Ονγκούν  (Τουρκία).