Η Μπάγερν… μόνο 2-0 τη Σίτι

Η έννοια της βαριάς φανέλας στο ποδόσφαιρο δεν έχει βγει τυχαία. Τη συνοδεύουν άπειρες ιστορίες και μια εξ αυτών έγινε πραγματικότητα στο παιχνίδι της πάντα ουσιαστικής Μπάγερν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι των πολλών, μα πάρα πολλών μεταγραφών και εκατομμυρίων ευρώ.

Η έννοια της βαριάς φανέλας στο ποδόσφαιρο δεν έχει βγει τυχαία. Τη συνοδεύουν άπειρες ιστορίες και μια εξ αυτών έγινε πραγματικότητα στο παιχνίδι της πάντα ουσιαστικής Μπάγερν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι των πολλών, μα πάρα πολλών μεταγραφών και εκατομμυρίων ευρώ. Οι Βαυαροί νίκησαν μόνο με 2-0 χάρις σε δυο γκολ του Γκόμεζ, με τον Χαρτ να λέει ουκ ολίγες φορές «όχι» τόσο στον ίδιο όσο και σε αρκετούς συμπαίκτες του. Με λίγα λόγια; Το σκορ δεν λέει όλη την αλήθεια.
 
Η Μάντσεστερ Σίτι (κακώς δεν της δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή στον Σίλβα) ξεκίνησε καλά τον αγώνα αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εκλεισε στα καρέ της την Μπάγερν Μονάχου χωρίς, όμως, να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία που θα ανησυχούσε τον Νόιερ.
 
Όλα αυτά μέχρι το 25ο. Κάπου εκεί η Μπάγερν αποφάσισε να δείξει ότι η φανέλα της ζυγίζει αρκετούς τόνους σε σχέση με αυτή της αντιπάλου της. Αρχισε να κινεί με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα, με τον Ριμπερί να απασχολεί ιδιαίτερα τους μέσους και τους αμυντικούς της αγγλικής ομάδας.
 
Ο Σβαϊνστάιγκερ άρχισε να. δοκιμάζει το πόδι του και όλα έδειχναν ότι οι Βαυαροί θα έβρισκαν τον τρόπο να σκοράρουν. Η λέξη γκολ, λοιπόν, με ποιο όνομα είναι συνυφασμένη τα τελευταία χρόνια στο Μόναχο; Με αυτό του Μάριο Γκόμεζ.
 
Ο διεθνής επιθετικός κατάφερε μέσα σε μερικά λεπτά να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του σκοράροντας δυο φορές. Και οι δυο προήλθαν από αδράνεια της κακής αμυντικής λειτουργίας της Σίτι.
 
Στο 38ο εκτυλίχθητε μια φάση διαρκείας. Ο Ριμπερί ελευθερώθηκε υπέροχα από τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Χαρτ έδιωξε προσωρινά, η άμυνα της Μάντσεστερ κοιμήθηκε ο Μίλερ πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, ο Χαρτ είπε και πάλι όχι, αλλά ο επερχόμενος Γκόμεζ έκανε από κοντά το 1-0.
 
Τρία λεπτά αργότερα, ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ, ο Φαν Μπούιτεν έπιασε την κεφαλιά, ο Χαρτς για μια ακόμα φορά είπε όχι, αλλά για μια ακόμη φορά εκτέθηκε από τον ύπνο των αμυντικό του. Ο Γκόμεζ (στην αρχή της φάσης ο παίκτης της Μπάγερν είναι οφσάιντ) ήταν και πάλι στη σωστή θέση και με σουτ από το ένα μέτρο πέτυχε το 2-0.
 
Η κατάσταση στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε. Η Μπάγερν με τον αέρα του καθαρού προβαδίσματος κράτησε την μπάλα στα πόδια και ήταν αυτή η ομάδα που έδειχνε ικανή να φτάσει -εκ νέου- κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζαν να μην έχουν δυνάμεις και σε πολλές περιπτώσεις έμεναν με ευκολία πίσω στα σπριντ.
 
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
 
ΜΠΑΓΕΡΝ (Γ. Χάινκες): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Φαν Μπούιτεν, Λαμ, Λούιζ Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί (90ό Ρόμπεν), Κρόος (83ο Τίμοχστσουκ), Μίλερ, Γκόμεζ (92ο Πέτερσεν).
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρ. Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Κ. Τουρέ, Κλισί, Μπάρι (73ο Κολάροφ), Γ. Τουρέ, Νασρί (69ο Μίλνερ), Σίλβα, Τζέκο (Ντε Γιονγκ), Αγουέρο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.