Με το συμβόλαιο του Σον Μάριον να λήγει φέτος οι Ντάλας Μάβερικς ήταν προφανές ότι χρειάζονταν ενίσχυση στη θέση του σμολ φόργουορντ. Και κινήθηκαν άμεσα υπογράφοντας συμβόλαιο με τον «restricted free agent» Τσάντλερ Πάρσονς των Χιούστον Ρόκετς,

Με το συμβόλαιο του Σον Μάριον να λήγει φέτος οι Ντάλας Μάβερικς ήταν προφανές ότι χρειάζονταν ενίσχυση στη θέση του σμολ φόργουορντ. Και κινήθηκαν άμεσα υπογράφοντας συμβόλαιο με τον «restricted free agent» Τσάντλερ Πάρσονς των Χιούστον Ρόκετς, οι οποίοι θα έχουν τρεις ημέρες να αποφασίσουν αν θα δώσουν τα ίδια χρήματα για να τον κρατήσουν. Οι Μάβερικς πληρώνουν 15 εκ. δολάρια το χρόνο για να καλύψουν το κενό του 35χρονου Σον Μάριον, παίρνοντας (ή προσπαθώντας να πάρουν) τον κατά 10 χρόνια μικρότερο Τσάντλερ Πάρσονς. Ο Πάρσονς, που ήταν Νο38 στο ντραφτ του 2011, ταίριαξε στους Ρόκετς, καθώς και πολύ αξιόλογος παίκτης εξελίχθηκε αλλά το κυριότερο, τον πλήρωναν… ψίχουλα (στα 3 χρόνια του στο Χιούστον έχει πάρει 2,664,750 δολάρια, δηλαδή ούτε ένα εκ. το χρόνο). Αυτά τα χρήματα για έναν παίκτη που πέρυσι σε 36,6 λεπτά συμμετοχής είχε μέσους όρους 16,6 πόντων, 5,5 ριμπάουντ, 4,0 ασίστ και 1,2 κλεψίματα, σουτάροντας με 37% από τη γραμμή του τριπόντου. Οπότε ο Πάρσονς έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Πήγε κάπου να πληρωθεί.
Το θέμα για το Χιούστον είναι το εξής: εάν αποφασίσει να δεσμεύσει τόσα χρήματα στον Πάρσονς, ασχέτως αν τα αξίζει ή όχι, κάνει πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι της δημιουργίας των νέων «Big Three», με τους Τζέιμς Χάρντεν, Ντουάιτ Χάουαρντ και έναν εκ των Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος, Κέβιν Λοβ η ακόμη και Λεμπρόν Τζέιμς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πολυμήχανος τζένεραλ μάνατζερ των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ (που έφερε Χάρντεν και Χάουαρντ στο Χιούστον, κάνοντας παράλληλα εντυπωσιακές κινήσεις όπως για παράδειγμα η φετινή παραχώρηση του Ομέρ Ασίκ και του συμβολαίου του 15 εκ. δολ. στη Νέα Ορλεάνη), έχει ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους των Λουόλ Ντενγκ, Τρέβορ Αρίζα και Πολ Πιρς. Ειδικά οι δύο πρώτοι, πέρα από το γεγονός ότι είναι 7 χρόνια νεότεροι από τον Πιρς (29-36), ταιριάζουν και στο γεγονός ότι είναι αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν «two-way player». Δηλαδή παίκτης που μπορεί να προσφέρει σημαντικά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Οπότε, για να έχει συναντηθεί ο Μόρεϊ με τους εκπροσώπους των τριών, σημαίνει ότι σκέφτεται σοβαρά ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Πάρσονς στη θέση του σμολ φόργουορντ. Από την άλλη, μπορεί κάλλιστα να προσφέρει τα ίδια χρήματα με τους «Μαβς» και να κρατήσει τον Πάρσονς. Σε τρεις ημέρες θα γνωρίζουμε.