Η Αταλάντα έκανε τα εύκολα δύσκολα στο Αρτέμιο Φράνκι απέναντι στη Φιορεντίνα που χρειάστηκε ένα πέναλτι του Ίλισιτς για να αποδράσει με ''διπλό'' και να ξαναμπεί στην τετράδα.

Ανώτερη από το ξεκίνημα η ομάδα του Γκασπερίνι κατόρθωσε να πετύχει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (13ο και 40 λεπτό) με δύο ασίστ του Ρούσλαν Μαλινόφσκι και σκόρερ τον Κολομβιανό Ντουβάν Σαπάτα που έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα. Η Αταλάντα θα μπορούσε να σημειώσει κι’ άλλο γκολ όμως ο Ντραγκόφσκι δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα μπήκε χαλαρή και το πλήρωσε. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με δύο γκολ κατάφερε να ισοφαρίσει και να ξαναβάλει τη Φιορεντίνα στο παιχνίδι. Ο Σέρβος μείωσε στο 57ο λεπτό και έγραψε το 2-2 μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κουάμε στο 67ο λεπτό. Η χαρά δεν κράτησε πολύ καθώς ένα λεπτό αργότερα ο Γιόσιπ Ίλισιτς κέρδισε πέναλτι από το χέρι του Κουάρτα και διαμόρφωσε το τελικό 2-3 από την άσπρη βούλα. Προς το τέλος η Αταλάντα είχε ευκαιρίες να σφραγίσει το ματς με 4ο γκολ όμως ο Ντραγκόφσκι κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Την ερχόμενη αγωνιστική η Αταλάντα υποδέχεται στο Μπέργκαμο τη Γιουβέντους (18/4, 16.00 Novasports) χωρίς τον Ρομέρο που συμπλήρωσε κάρτες.

Φιορεντίνα (Ιακίνι): Ντραγκόφσκι, Κουάρτα (77′ Βενούτι), Πεσέλα, Μιλένκοβιτς, Κάσερες, Μπιράγκι, Καστροβίλι (71′ Εσερίκ), Μποναβεντούρα (77′ Καγεχόν), Άμραμπατ (71′ Βαλέρο), Κουάμε, Βλάχοβιτς

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Γκολίνι, Παλομίνο, Ρομέρο (46′ Τζιμσίτι), Τολόι, Φρόιλερ, Ντε Ρόουν, Γκόζενς, Μαλινόφσκι (64′ Μαλινόφσκι), Πάσαλιτς, Σαπάτα (87′ Μίραντσουκ), Μουριέλ (63′ Μέλε)