Ο Στέφεν Μπάουμγκαρτ θα είναι ο νέος προπονητής της Κολωνίας από το καλοκαίρι, χωρίς να έχει σημασία σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζεται ο σύλλογος.

Προπονητής της Κολωνίας από το καλοκαίρι θα είναι ο 49χρονος Στέφεν Μπάουμγκαρτ ο οποίος συμφώνησε να αναλάβει τον σύλλογο χωρίς να τον ενδιαφέρει σε ποιά κατηγορία θα βρίσκεται.

Η Κολωνία δύο αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, στο -2 από το μπαράζ παραμονής ή ακόμη και την σωτηρία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κολωνίας, Χορστ Χελντ δήλωσε ικανοποιημένος που ο Μπάουμγκαρτ επέλεξε την Κολωνία καθώς υπήρχε ενδιαφέρον από το Αμβούργο και το Ανόβερο για τον προπονητή της Πάντερμπορν.

“Έχει αποδείξει ότι μπορεί να εξελίξει και να βελτιώσει παίκτες χωρίς να έχει σημασία η ηλικία τους. Είναι ο σωστός άνθρωπος για τον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια. Ηγείται με συναίσθημα που ταιριάζει απόλυτα στην λογική του συλλόγου μας” δήλωσε για τον νέο προπονητή της Κολωνίας, ο Χορστ Χελντ.

Ο Μπάουμγκαρτ ανέλαβε προ τετραετίας την Πάντερμπορν στην τρίτη κατηγορία και πήρε δύο συνεχόμενες ανόδους για να φτάσει στην Μπουντεσλίγκα από την οποία πέρσι υποβιβάστηκε.