Euro 2016: Πορτογαλική πρόκριση στο νήμα! (vid)

Η Πορτογαλία, η οποία θριάμβευσε στα γαλλικά γήπεδα, έφτασε μια ανάσα από τον πρόωρο αποκλεισμό στη φάση των ομίλων, με το 3-3 κόντρα στην Ουγγαρία να προσφέρει αξέχαστες συγκινήσεις.

Οι Πορτογάλοι πήγαν στα γαλλικά γήπεδα για τη τελική φάση του Euro 2016, καταγράφοντας την 6η διαδοχική συμμετοχή τους, αρχής γενομένης από το 1996.

Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε τα ηνία το Σεπτέμβριο του 2014 μετά την απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο και με 7 νίκες έφερε τους Ίβηρες στο μεγάλο ραντεβού.

Στον ισορροπημένο 6ο όμιλο η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο τα βρήκε σκούρα εξ αρχής, έχοντας ισοπαλίες με Ισλανδία και Αυστρία, επομένως ο αγώνας με την Ουγγαρία ενέχει χαρακτήρα πρώιμου τελικού.

Οι Ούγγροι με την πρόκριση για τη φάση των «16» ήδη στα χέρια τους, ξεκουράζουν παίκτες διατηρώντας πάντως την αγωνιστική φρεσκάδα τους στην αναμέτρηση που γίνεται στη Λιόν.

Ουδέποτε είχαν καταφέρει να νικήσουν τους Πορτογάλους και ανοίγουν το δρόμο της νίκης με σπουδαίο σουτ του Γκέρα στο 19’.

Λίγο προτού φύγει το πρώτο ημίχρονο, στο 42’ ο Ρονάλντο βρίσκει τον Νάνι σε επίκαιρη θέση εντός μεγάλης περιοχής και το 1-1 είναι γεγονός.

Το δεύτερο μέρος εκκινεί με το χειρότερο τρόπο για τους Πορτογάλους, αφού ο Τζούτζακ με τη συνδρομή της τύχης με εκτέλεση φάουλ στο 47’ δίνει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα είναι η ώρα να βρει δίχτυα ο Ρονάλντο με απίθανο τακουνάκι για να γίνει ο πρώτος στην ιστορία που σκοράρει σε 4 διαφορετικά Euro.

Όμως στο 55’ και πάλι ο Τζούτζακ με την μπάλα να κοντράρει εκ νέου σε αντίπαλο, νικάει τον Ρουί Πατρίσιο για το 3-2. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Πορτογάλοι είναι εκτός συνέχειας.

Στο 62’ ο Ρονάλντο, που εγγράφει τη 17η συμμετοχή του σε τελική φάση Euro, επίδοση ρεκόρ, ισοφαρίζει με κεφαλιά σε 3-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι Πορτογάλοι προκρίνονται με τρεις ισοπαλίες υπερτερώντας στην ειδική βαθμολογία των τρίτων ομάδων χάρη στη διαφορά τερμάτων.

Στις 22 Ιουνίου βρίσκονται μια ανάσα από τον αποκλεισμό και στις 10 Ιουλίου πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου στη γαλλική πρωτεύουσα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.