Η πόλη βάφτηκε εντυπωσιακά… μπλε

Η Σίτι επικράτησε 6-1 της Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ και αύξησε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά της στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Σίτι επικράτησε 6-1 της Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ και αύξησε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά της στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «πολίτες» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μπαλοτέλι στο 22′, ενώ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο 60′.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο στο 69′ σημείωσε το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, απέναντι σε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τελείωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Έβανς. Μείωσε το σκορ στο 81′ ο Φλέστερ για τους γηπεδούχους. Κερασάκια στην τούρτα για τους φιλοξενούμενους τα γκολ του Ντζέκο στο 90′-93′ και αυτό του Σίλβα στο 91′, τα οποία διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 25 βαθμούς έφτασαν οι «πολίτες» στους 20 έμειναν οι «κόκκινοι διάβολοι». Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» σε επίπεδο Premier League. Επίσης, αυτή ήταν η 44η νίκη της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ, η οποία μετρά 66. Τέλος, στο αήττητο σερί 25 αγώνων εντός έδρας για τους «κόκκινους διαβόλους» για τις υποχρεώσεις εντός των συνόρων και 37 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

Η σκακιέρα των προπονητών
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια και τους Φέρντιναντ και Έβανς στο κέντρο της άμυνας. Οι Εβρά και Σμόλινγκ ήταν οι δυο μπακ, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Φλέτσερ και Άντερσον, ως αμυντικοί μέσοι. Ο Ρούνεϊ αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος μπροστά από τους δυο αμυντικούς χαφ, με τον Νάνι στα δεξιά και τον Γιάνγκ στα αριστέρα. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Γουέλμπεκ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ξεκίνησε τον Χαρτ κάτω από τα δοκάρια και τους Κομπανί και Λεσκότ στο κέντρο της άμυνας. Οι Ρίτσαρντς και Κλισί ήταν οι δυο μπακ, ενώ οι Γιάγια Τουρέ και Μπάρι οι δυο αμυντικοί χαφ. Μπροστά τους κινήθηκε ο Σίλβα, με τους Μίλνερ και Μπαλοτέλι στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Αγκουέρο.

Μπήκαν δυνατά οι «κόκκινοι διάβολοι»
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίεσε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Χαρτ. Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργούν κλασσικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία των «πολιτών». Στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης στο «Ολντ Τράφορντ», οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν δίχως πάθος και με αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων μπροστά στην αντίπαλη εστία.

«Χτύπησε» ο Μπαλοτέλι
Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Στο 22′ ο Μπαλοτέλι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, μετά από σέντρα-ασίστ του Μίλνερ από τα αριστερά και βάζει μπροστά την Σίτι. Ο Ιταλός επιθετικός σήκωσε κατά τον πανηγυρισμό του τη φανέλα του, αποκαλύπτοντας μια άλλη από μέσα η οποία ανέφερε «Why always me?» (Γιατί πάντα εγώ).

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν ένα πεντάλεπτο για να συνέλθουν από το σοκ και στην συνέχεια προσπάθησαν να μεταφέρουν το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χαρτ. Οι παίκτες του Φέργκιουσον απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ την εστία των φιλοξενούμενων, την ίδια στιγμή που η ομάδα του Μαντσίνι έψαχνε μια καλή αντεπίθεση για να φτάσει στο δεύτερο γκολ.

Η Γιουνάιτεντ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν είχε «καθαρό μυαλό» έως το τέλος του πρώτου μέρους. Η Σίτι είχε μια καλή ευκαιρία με τον Αγκουέρο να φτάσει στο δεύτερο γκολ, όμως η προσπάθεια του Αργεντινού σταμάτησε πάνω στα σώματα των αμυντικών. Το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, χωρίς να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πιο αποτελεσματικοί και διαβασμένοι από τη Γιουνάιτεντ.

Δυσκόλεψαν τα πράγματα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες, όμως η πρώτη αλλαγή ήρθε από τον διαιτητή. Ο Έβανς ανέτρεψε εκτός μεγάλης περιοχής τον Μπαλοτέλι, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ντε Χέα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων και από εκείνο το σημείο της αναμέτρησης, η Γιουνάιτεντ κλήθηκε να φτάσει στην ισοφάριση με παίκτη λιγότερο.

Οι παίκτες του Φέργκιουσον προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα της επιθετικής γραμμής και να φτάσουν στην ισοφάριση μέσω των αντεπιθέσεων, την ίδια στιγμή που η Σίτι είχε βρει στην επίθεση για να σημειώσει δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη. Οι παίκτες του Μαντσίνι παρουσιάστηκαν φλύαροι σε ορισμένες περιπτώσεις και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά στην εστία του Ντε Χέα.

Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών στην επανάληψη, η Γιουνάιτεντ ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Την …τελείωσε ο Μπαλοτέλι
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60′) και πάνω που η Γιουνάιτεντ άρχισε να πιστεύει στην ισοφάριση, ο Μπαλοτέλι χτύπησε για δεύτερη φορά. Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ο Ιταλός επιθετικός έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στους φιλοξενούμενους και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Διαστάσεις θριάμβου με Αγκουέρο
Εννέα λεπτά αργότερα (69′), ο Σέρχιο Αγκουέρο έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των «κόκκινων διαβόλων», δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «πολιτών». Ο Μαντσίνι απέσυρε στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης τον Μπαλοτέλι, ο οποίος οδήγησε την Σίτι στη μεγάλη νίκη, ρίχνοντας στη «μάχη» τον Ντζέκο.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φίλους της Σίτι να περιμένουν απλώς το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ντζέκο έχασε κλασσική ευκαιρία να σημειώσει το τέταρτο γκολ των φιλοξενούμενων, απέναντι σε μια Γιουνάιτεντ, η οποία είχε πετάξει λευκή πετσέτα στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να σημειώσει το γκολ της τιμής με τον Φλέστερ στο 81′, όμως η μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους ήρθε αρκετά αργά στην αναμέτρηση.

Πιο ουσιαστική η Σίτι
Στο φινάλε της αναμέτρησης, η Σίτι βγήκε και πάλι στην επίθεση για να ψάξει ένα ακόμα γκολ και κατάφερε να το βρει με τον Ντζέκο στο 90′, διαμορφώνοντας το 4-1. Ένα λεπτό αργότερα, ο εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Μαντσίνι, Νταβίντ Σίλβα σημείωσε το πέμπτο γκολ των φιλοξενούμενων, μετατρέποντας την αναμέτρηση σε «εφιάλτη» για τους γηπεδούχους. Ο Ντζέκο κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης διαμορφώνοντος το τελικό 6-1 για τους φιλοξενούμενους. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία και δίκαιη νίκη, αφού παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι για το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Ναυάγησε η Γιουνάιτεντ στο δεύτερο μέρος.

Διοργάνωση: Premier League
Αγωνιστική: 9η
Αγώνας: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι
Γήπεδο: «Ολντ Τράφορντ»
Θεατές: 75.487
Διαιτητής: Κλάτενμπεργκ

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Σμόλινγκ, Άντερσον (Τζόουνς 66′), Νάνι (Ερνάντες 65′), Γιάνγκ, Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Μίλνερ (Κολάροφ 89′), Μπάρι, Σίλβα, Γ. Τουρέ, Αγκουέρο (Νασρί 75′), Μπαλοτέλι (Ντζέκο 70′).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.