Ατρόμητος-Πανιώνιος: Η συνέντευξη Τύπου (vid)

Δείτε τί είπαν Γιώργος Δώνης και Τάκης Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης Ατρόμητος - Πανιώνιος...

Λεμονής: «Πληρώσαμε αυτό το πεντάλεπτο»
Προηγηθήκατε στο σκορ και μέσα σε λίγα λεπτά το ματς ήρθε τούμπα. Που το αποδίδετε αυτό;
«Είναι πολλά μαζεμένα πράγματα. Κάπου δεχόμενοι το πρώτο γκολ δείξαμε ότι πανικοβληθήκαμε. Στην ουσία αυτό το πεντάλεπτο ήταν όλο το ματς. Για μας είναι  κρίμα γιατί δικαιούμασταν πολύ περισσότερα πράγματα βάση της εικόνας μας και γενικά  που είχε το παιχνίδι, αλλά δεν αντιδράσαμε καθόλου καλά σε αυτό το πεντάλεπτο και αυτό το πληρώσαμε».
Έπαιξε ρόλο η τακτική του Ατρόμητου που έβαλε δεύτερο επιθετικό;
«Τώρα κοίταξε να δεις, όταν μπαίνει κάποιος παίκτης και δεν έχει ακουμπήσει τη μπάλα αλλά γίνεται ένα σουτ στην ουσία στραβοκλωτσιά  και βρίσκεται στην πορεία δεν νομίζω ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα τακτικής. Ήταν μια καλή συγκυρία έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Από εκεί και πέρα αυτό που με προβληματίζει είναι πως σε κάποια σημεία δείξαμε πως χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Ιδιαίτερα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήμασταν πάρα πολύ καλοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά χάσαμε σε αυτό το πεντάλεπτο σχεδόν όλο το ματς».
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος έπαιζε πολύ παθητικά σε αντίθεση με το δεύτερο. Για πιο λόγο;
Όχι, όχι δεν το δέχομαι αυτό, ότι ήταν παθητικά. Μέχρι το 25ο- 30ο λεπτό είχαμε στηθεί καλά. Πιστεύω ότι μας έλειπαν κάποιες καλές πάσες, βρεθήκαμε πάρα πολύ κοντά σε πλεονεκτικές φάσεις για να βγούμε τετ α τετ με την εστία του Ατρόμητου αλλά δεν είχαμε καλή τελική πάσα. Στο τελευταίο τέταρτο-εικοσάλεπτο περίπου, του πρώτου ημιχρόνου φάνηκε ότι μπήκαμε στα καρέ μας από τα στημένα. Έδωσε ο διαιτητής πάρα πολλά φάουλ, πλάγια, έγιναν κάποια κόρνερ και εκεί κάπου χάσαμε και το καλό πάσινγκ γκέιμ που είχαμε στα πρώτα είκοσι λεπτά, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι δεν αξίζαμε αυτή την ήττα.
Κατά πόσο στοίχισε η απουσία του Εστογιανόφ;
«Εντάξει είχαμε τις φάσεις νομίζω για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα είναι μια απουσία σημαντική για την ομάδα αλλά δεν μπορώ να πω σήμερα ότι δεν έχω μείνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έγινε. Μας σκότωσε αυτό το πεντάλεπτο απλά».
Για τον Ριέρα:
«Κοιτάξτε υπάρχουν κάποια θέματα και θα τα συζητήσουμε αύριο με τους διοικούντες της ομάδας και θα σας ανακοινώσουμε. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με τη διοίκηση της ομάδα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που νομίζω πως ο Πανιώνιος είναι υπεράνω όλων αλλά θα ενημερωθείτε για αυτό». 
Τέλος συμπλήρωσε:
«Θέλω να ευχηθώ στον Ατρόμητο καλή συνέχεια γιατί πραγματικά είναι παρήγορο για το ελληνικό ποδόσφαιρο το να βλέπουμε σε τέτοιες θέσεις αυτές τις ομάδες. Είναι κάτι πολύ υγιές. Συγχαρητήρια για τη νίκη».

Δώνης: «Δεν κλέβουμε τα παιχνίδια»
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γινόμαστε καλή ομάδα. Και καλή ομάδα όχι επειδή κερδίσαμε σήμερα αλλά επειδή είτε είμαστε μπροστά στο σκορ είτε τις δύο φορές που έπρεπε να αντιδράσουμε και στην Κέρκυρα και σήμερα αντιδράσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό δείχνει και ωριμότητα και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και πάρα πολύ καλή ψυχολογία. Θα ήταν πολύ άδικο να χάσουμε αυτό το παιχνίδι, ήμασταν η καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε δύο, τρείς μεγάλες φάσεις με τον Μήτρογλου και θα μπορούσαμε εμείς να είχαμε προηγηθεί. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι παρότι αλλάξαμε το σχηματισμό μας και το έχουμε ξανακάνει και στην Κέρκυρα και είναι ένα εναλλακτικό πλάνο το οποίο το δουλεύουμε συστηματικά εδώ και ενάμιση- δύο μήνες, οι παίκτες προσαρμοστήκανε πάρα πολύ γρήγορα. Παίζει ρόλο και η τύχη στο να σκοράρεις πολύ γρήγορα αλλά η συμπεριφορά μας και η πειθαρχία μας ήταν υποδειγματική. Έχουμε ένα μεγάλο κενό αυτή τη στιγμή τριών εβδομάδων. Δεν είμαι εγώ συνηθισμένος στα μεγάλα ρεπό και στις άδειες. Είμαι εναντίον αυτών των πραγμάτων. Παρόλα αυτά σήμερα έδωσα στους παίκτες μου τριήμερο ρεπό και θα κοιτάξω τον υπόλοιπο χρόνο να τον εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο. Κάποια πράγματα στα οποία θεωρούμε ότι ακόμα χρειαζόμαστε βελτίωση, να επικεντρωθούμε σε αυτά και με μεθοδική δουλειά να τα βελτιώσουμε. Αυτό που έχω να πω και με αυτό που τελειώνω είναι ότι ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που δεν κλέβει τα παιχνίδια. Μπαίνει μέσα για να τα κερδίσει και είναι πάρα πολύ δύσκολο όταν αντιμετωπίζεις οργανωμένες ομάδες που στο δικό τους μισό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δύο τρεις φάσεις που θα δημιουργήσουν σε ένα 90λεπτο, να έχει υπομονή, ηρεμία και ωριμότητα για να σπάσεις αυτό το τοίχος. Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και περήφανος γιατί  αυτή η ομάδα μπαίνει για να κερδίσει και όχι για να κλέψει.»
Για το κενό διάστημα των τριών εβδομάδων δήλωσε:
«Είμαστε σίγουροι πως θα είμαστε καλύτεροι. Καταρχήν γιατί έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο και ειδικά στους δύο γυμναστές μας, τους Γεωργίτσα και Κακαριά. Άρα στο συγκεκριμένο κομμάτι είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα εμφανιστούμε και με περισσότερες δυνάμεις και σε κάποια πράγματα τακτικής βελτιωμένοι. Ξέρετε όμως επειδή όλοι κοιτάνε μόνο ένα αποτέλεσμα, μην έρθετε και μου πείτε ότι αν ένα αποτέλεσμα χτύπα ξύλο είναι στραβό, ότι επηρέασε η διακοπή. Όχι.. Το θέμα είναι η απόδοση και κάποια πράγματα να τα έχεις βελτιώσει ή όχι και όχι να στεκόμαστε μόνο στα αποτελέσματα».
Για τη χρησιμοποίηση δύο επιθετικών και σε επόμενα ματς:
«Υπάρχει περίπτωση σε κάποια παιχνίδια να το δούμε. Γιατί κερδίζουν οι παίκτες μου την εμπιστοσύνη μου. Απλώς με αυτό τον τρόπο σε εισαγωγικά θα έλεγα ότι είσαι αναγκασμένος να αδικήσεις τους πλάγιους επιθετικούς, γιατί όταν κάνεις ένα πλάνο και ένα σχέδιο στο 4-3-3 έχεις φέρει μεταγραφές κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ή έχεις κάποιους ποδοσφαιριστές σε αυτές τις θέσεις. Άρα όπως καταλαβαίνεται είναι εντελώς διαφορετικός αυτός ο σχηματισμός, με τέσσερις παίκτες στον άξονα κλειστά και επιλέγονται πιο πολύ παίκτες που είναι χαφ παρά εξτρέμ. Άρα ανάλογα με το παιχνίδι ίσως να το δούμε στο μέλλον».

Πιστέψατε στην ολική ανατροπή βάσει της εικόνας του παιχνιδιού;
«Νομίζω πως καταρχήν εμείς είχαμε τρείς πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί πρέπει να δούμε λίγο τον αντίπαλο. Ο αντίπαλος είναι μία ομάδα που σε κανένα εκτός έδρας παιχνίδι δεν είχε χάσει. Και όχι μόνο δεν είχε χάσει αλλά δεν είχε δεχτεί γκολ. Ακόμα και όταν έμεινε στα Γιάννινα με δέκα παίκτες. Το ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το τοίχος. Είχαμε δύο πολύ μεγάλες φάσεις με το Μήτρογλου και μία πολύ μεγάλη φάση με τον Μπρίτο, που νομίζω έκανε ένα σωτήριο τάκλιν ο Κουμορτζί. Άρα τρεις πολύ μεγάλες φάσεις σε ένα ημίχρονο απέναντι σε μία ομάδα που παίζει κατά αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Αντιδράσαμε πολύ γρήγορα από την άποψη ότι κάναμε γρήγορα την αλλαγή. Εμένα δεν μου αρέσει όταν κάνεις μια αλλαγή και βγάζει δύο γκολ, να λέγεται  μπράβο εκπληκτικός ο προπονητής που έκανε αυτή την αλλαγή. Δεν είμαι αυτής της άποψης και της λογικής. Πολλές φορές μπορεί να κάνουμε μία αλλαγή και να βγει, άλλες μπορεί να κάνουμε μία αλλαγή και να μην βγει. Η ουσία είναι ότι οι παίκτες μου λειτουργήσανε με σύστημα δουλεμένο στην προπόνηση. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη από αυτά που βλέπω στην προπόνηση, γιατί ακόμα και όταν είμαστε πίσω στο σκορ μπορούμε να γυρίσουμε τα παιχνίδια».
Για τα κακά διαστήματα στη φάση των Σκεμπρι και Γουνδουλάκη:

«Είναι τελείως διαφορετικές φάσεις. Καταρχήν η τελευταία φάση είναι από τσαφ παίκτη μας. Άρα κακό διώξιμο, τυχαία πήγε η μπάλα. Γιατί θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχαμε καθαρίσει τη φάση. Νομίζω ότι το γκολ που δεχτήκαμε είναι ένα παρόμοιο με αυτό που δεχτήκαμε στον Παναιτωλικό. Αυτό που προσπαθούμε να βελτιώσουμε, μιλάμε λίγο τεχνικά, είναι στις στημένες φάσεις να μπορούμε να αμυνθούμε λίγο μαν του μαν αλλά όταν υπάρχει διώξιμο και έρχεται η μπάλα στην περιοχή  σε δεύτερο χρόνο, επειδή αναγκάζεται ο κοντινός ο παίκτης να πέσει στη μπάλα, σημαίνει ότι αφήνει το μαν του μαν του, με συνέπεια κάποιοι άλλοι θα πρέπει να καλύψουν και σήμερα είχαμε το ίδιο πρόβλημα το οποίο είναι ένα από τα κομμάτια που θα βελτιώσουμε πάρα πολύ στην προπόνηση.
Όσο κερδίζουμε εμείς, ο στόχος θα είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι. Δεν πάμε για πρωτάθλημα, δεν σημαίνει πως δεν θα το θέλαμε. Θα διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Και το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι το πιστεύουμε όλοι».
Για τον Αναστασάκο είπε:
«Τον Ηλία τον Αναστασάκο εγώ τον έφερα στον Ατρόμητο και εγώ τον ανανέωσα. Άρα σημαίνει για να βρίσκεται στον Ατρόμητο, όποιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται, είτε είναι στον πάγκο είτε είναι εκτός 18αδας είναι χρήσιμος. Το σημαντικότερο λοιπόν είναι πως θα διατηρούμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές ζεστούς, γιατί πάντα ένας ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει. Δεν έχουμε τέτοια θέματα με τις ισορροπίες γιατί το σημαντικότερο είναι ο προπονητής με τους ποδοσφαιριστές να υπάρχει μία σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Ακόμα και όταν διαφωνούμε. Άρα λοιπόν αυτό που μου αρέσει εμένα, ειδικά με την περίπτωση του Ηλία, είναι ότι προσπαθεί πάρα πολύ στην προπόνηση. Μπορώ να σας πω ότι προσπαθεί περισσότερο από τα προηγούμενα δύο χρόνια που είναι στην ομάδα και μπαίνει μέσα και δίνει για όσο διάστημα χρειάζεται το 100%. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Αναστασάκο πλέον αλλά για όλους.
Το είπα και πριν ότι αν κάποια στιγμή  επιλέξω να παίξουμε με δύο επιθετικούς θα το κάνουμε. Όσο για το πρώτο σκέλος επειδή το πιο εύκολο πράγμα στην Ελλάδα είναι να βγάζουμε συμπεράσματα, εμένα πάντα το αγαπημένο μου σύστημα ήταν το 4-4-2. Το θέμα είναι πώς λειτουργείς ένα σύστημα. Και αν κάθεσαι και το δουλεύεις και οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, γιατί το σύστημα δεν είναι μαγνητάκι που απλά το μετακινείς. Θέλει πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο».
Για την περίπτωση του Μακρή που βρίσκεται συνέχεια εκτός 18αδας:
«Δεν μου αρέσει να μιλάω ατομικά για τους παίκτες. Σίγουρα η εικόνα του Γιώργου είναι πολύ καλύτερη το τελευταίο διάστημα από ότι στην αρχή. Πάντα σε εισαγωγικά θα υπάρχουν περιπτώσεις και ποδοσφαιριστές που θα αδικούνται  και το έχω πει και στο παρελθόν. Με την εικόνα που δείχνει ο Γιώργος στην προπόνηση είναι αδικημένος που δεν βρίσκεται στη 18αδα. Αλλά να το σκεφτείτε λειτουργικά.  Από τη στιγμή που πηγαίνουμε καλά με τον Ζουέλα και έχουμε και έναν 18χρονο ο οποίος είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και επένδυση, ο Μπάλας, που θέλουμε να έχει χρόνο για να μπει στη βασική ενδεκάδα, δεν μπορούμε να έχουμε δύο αμυντικά χαφ στον πάγκο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.