Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Η συνέντευξη Τύπου (video)

Δείτε τί είπαν Ερνέστο Βαλβέρδε και Νίκος Αναστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - ΟΦΗ...

Αναστόπουλος: «Όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Στη χαλάρωση του Ολυμπιακού και τη μεγάλη προσπάθεια του ΟΦΗ, απέδωσε τη νίκη της ομάδας του ο τεχνικός των Κριτικών. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως στόχος του ΟΦΗ είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο πρωτάθλημα, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως  οι παίκτες του δε χρειάζεται να έχουν το «μυαλό πάνω από το κεφάλι τους».

Για το ματς: «Ήταν το πιο δύσκολο από όσα ματς παίξαμε και πρόκειται να παίξουμε. Πάντα όταν υπάρχει ένα επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι πολύ πιο σημαντικό από αγώνα του ελληνικού Πρωταθλήματος μετά το 2-0 χαλαρώνεις. Είναι φυσικό επόμενο. Είμαστε ομάδα που δεν παραδίνει τα όπλα και παίζουμε πάντα για τη νίκη. Εκμεταλλευτήκαμε πως ο Ολυμπιακός χαλάρωσε μετά το 2-0 και μετά το 2-1 μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι».

Για το στόχο του ΟΦΗ: «Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά μπορούμε. Το μυαλό δεν χρειάζεται να είναι πάνω από το κεφάλι μας. Υπάρχει πολύς δρόμος  και υπάρχουν πολλά περιθώρια για να βελτιωθούμε, αρκεί να μείνουμε προσγειωμένοι».

Για τον αν θα πιεί ένα ρακί στην υγειά του Κοστάντσο όταν επιστρέψει στην Κρήτη: «Δεν πίνω ρακί, μόνο κανά κρασάκι. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Δεν το είδα ως προσωπικό λάθος, αυτό του Κοστάντσο. Όποιος δεν δουλεύει, δεν κάνει λάθη»

Για τον στόχο που έχει ο ίδιος με τον ΟΦΗ: « Ο στόχος μας είναι βήμα με βήμα και σιγά σιγά να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι αντάξια της ιστορίας του ΟΦΗ. Όλο αυτό σεμνά και ταπεινά»

Για το χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού προς τον ίδιο: «Ξέρετε τη νιώθω για την ομάδα, τη σέβομαι απόλυτα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για το σημερινό ματς».

Για το ματς με τη Ντόρτμουντ: «Είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, πολύ διαφορετικό από το σημερινό. Αν βρεθεί σε καλή μέρα ο Ολυμπιακός έχει τύχη, καθώς η Ντόρτμουντ δεν είναι άτρωτη.

Τη γνώμη του για τον Ολυμπιακό: «Το έχω πει, δεν χρειάζεται να το ξαναλέω. Από τις υπόλοιπες ομάδες, ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ παραπάνω. Δεν βλέπω ομάδα να μπορεί να τον σταματήσει. Βγαίνει ο Αμπντούν και μπαίνει ο Πάντελιτς, έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Σε μία αδράνεια στο 46′, δεχθήκαμε το γκολ. Για την Ευρώπη, είναι καθοριστικό το ματς με την Ντόρτμουντ. Έχει τις δυνατότητες να κερδίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης».

Στο τέλος πρόσθεσε: «Θέλω να πω ένα μπράβο στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Όταν παίρνεις πόντο σε ένα τέτοιο γήπεδο, είναι κάτι που λίγες ομάδες μπορούν να το κάνουν Τα σερί ή τα ρεκόρ κάποια στιγμή σπάνε. Δεν χρειάζεται κατεβασμένο κεφάλι».»
 

Βαλβέρδε: «Ήταν ατύχημα»
Ως «ατύχημα» χαρακτήρισε την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, τόνισε πως η αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ δυσκόλεψε πάρα πολύ την ομάδα του.

Αρχικά τόνισε: «Σήμερα χάσαμε δύο σημαντικούς βαθμούς με τρόπο που δεν το περιμέναμε. Ήταν σαν ατύχημα. Εκείνοι κλείστηκαν πολύ. Εμείς πιστέψαμε πως είχαμε τον έλεγχο και τελικά μετά από δύο στημένες φάσεις μπήκαν τα γκολ.Ήταν τόσο πολύ κλεισμένοι οι παίκτες του ΟΦΗ που στο 1-0 αλλά και στο 2-0 ήταν δύσκολο να φτάσουν σε εμάς, δηλαδή στην περιοχή μας. Το παιχνίδι παιζόταν πιο πολύ στην περιοχή τους. Γι’ αυτό και τα δύα γκολ τα δεχθήκαμε ήταν από φάσεις στρατηγικής, από στημένες μπαλιές. Η αλήθεια είναι πως στο 2-0 πιστέψαμε πως είχε τελειώσει το ματς. Εκείνοι είχαν κλειστεί πίσω. Όταν είναι τόσο κοντά οι γραμμές υπάρχει πρόβλημα. Στο Α’ μέρος δεν είχαμε τόσες ευκαιρίες αλλά στο Β’ πήγαμε καλύτερα. Πιστέψαμε πως είχαμε τον έλεγχο του αγώνα αλλά τελικά δεν ήρθε το αποτέλεσμα».
 
Για τις ευθύνες του ίδιου για το 2-2 : «Οι ευθύνες είναι αυτές που έχω πάντα σε όλα τα ματς, ανάλογα με το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως όταν γίνεται η ανάλυση ενός αγώνα σκέφτεται πως εάν είχες κάνει κάτι διαφορετικά θα μπορούσες να είχες κερδίσει. Μέχρι το 74′ πιστεύαμε πως είχαμε κερδίσει. Όμως ένα ματς δεν τελειώνει μέχρι να φτάσει στο 90′. Στις δύο φάσεις των γκολ του ΟΦΗ δεν αμυνθήκαμε καλά».
 
Για το θέμα Κοστάντσο τόνισε: «Όχι αυτήν την στιγμή δεν σκέφτομαι αλλαγή τερματοφύλακα. Πρέπει να είμαι δίκαιος με τους παίκτες. Στο πρώτο μέρος έκανε μία καλή απόκρουση. Στο πρώτο γκολ δεν ήταν καλός αλλά δεν πρέπει να κρίνουμε τους παίκτες από μία στιγμή, από ένα λάθος».
 
Για το πρόσωπο που δείχνει ο Ολυμπιακός πριν από ευρωπαϊκά παιχνίδια ανέφερε: «Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το ματς. Όταν έχεις μία ομάδα με 10 παίκτες πίσω είναι δύσκολο να κάνεις φάσεις και να βάλεις γκολ. Δεν έχεις την άνεση να παίξεις καλά. Είναι δύσκολο να βάλεις έτσι γκολ. Σήμερα μετά το πρώτο γκολ βελτιώθηκε το παιχνίδι μας. Μετά ήρθε το δεύτερο γκολ. Ύστερα το παιχνίδι παιζόταν στην περιοχή του ΟΦΗ αλλά είναι δύσκολο να ξεπεράσεις ένα τέτοιο εμπόδιο όταν έχει ο αντίπαλος 10 ποδοσφαιριστές πίσω. Δεν πιστεύω ότι μπορεί οι παίκτες να σκέφτονται το επόμενο. Αυτό που συμβαίνει είναι πως το πρωτάθλημα είναι δύσκολο γιατί όλες οι ομάδες μας γνωρίζουν. Κλείνονται πίσω και μας δημιουργούν πρόβλημα.
 
Για τα πολλά γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός σχολίασε: « Η αλήθεια είναι πως φέτος δεχόμαστε περισσότερα γκολ. Αυτό όμως που έκανε σήμερα ο ΟΦΗ είναι δύσκολο να γίνει ξανά.
 
Για το παιχνίδι της Τρίτης πρόσθεσε: «Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Είδαμε και εδώ τις δυνατότητες της Ντόρτμουντ. Θα είναι δύσκολο για εμάς αυτό το ματς γιατί η αντίπαλός μας θα τα παίξει όλα για όλα. Πρέπει να ξεπεράσουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Θα είναι δύσκολο αλλά θα πάμε εκεί να απολαύσουμε το παιχνίδι, να κάνουμε ότι καλύτερο και ότι βγει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.