Ο Ρίο Φέρντιναντ, αμφισβήτησε την απόφαση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να συμπεριλάβει τον Χάρι μαγκουάιρ στην ομάδα της Αγγλίας για το Euro 2020.

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμπεριλήφθηκε αυτή την εβδομάδα στην αποστολή 26 ποδοσφαιριστών που επέλεξε ο Σάουθγκεϊτ, παρά το γεγονός ότι έχασε τους τελευταίους πέντε αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – συμπεριλαμβανομένου κι του χαμένου τελικού στο UEFA Europa League με τη Βιγιαρεάλ – με ζημιά στον αστράγαλο.

Δεν έχει ακόμη συμμετάσχει σε προπόνηση με τους συμπαίκτες του, με τον Σάουθγκεϊτ να παραδέχεται ότι δεν είναι σίγουρος αν ο διεθνής αμυντικός θα είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι του 4ου Ομίλου εναντίον της Κροατίας στις 13 Ιουνίου. Υπό τον φόβο ότι ο Μαγκουάιρ μπορεί να μην είναι αρκετά κατάλληλος για να παίξει κανένα ρόλο στη φάση των ομίλων, ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ , πιστεύει ότι δεν έπρεπε να επιλεγεί ο Μαγκουάιρ, εις βάρος κάποιου άλλου αμυντικού που θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

«Ο Χάρι είναι σημαντικός παίκτης, όπως έδειξε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής, δεν θα έπαιρνα παίκτες που είναι 50 % έτοιμοι. Αν ανησυχούσα για έναν παίκτη που δεν μπορεί να παίξει για 90 λεπτά, δεν θα τον έπαιρνα. Πάρα πολύ ενέργεια πηγαίνει για να μιλήσει γι ‘αυτό ο προπονητής και να ανησυχεί για αυτό και δεν εστιάζει στην ομάδα που είναι και το πιο σημαντικό!».

Απομένει να δούμε λοιπόν ποιος θα πάρει τη θέση στο πλάι του Τζον Στόουνς στην «καρδιά» της άμυνας. Ο προπονητής της Αγγλίας, «πονοκεφαλιάζει» επίσης για τον παίκτη που θα παίξει μαζί με τον Χάρι Κέιν. Πολλές είναι οι επιλογές. Ράσφορντ, Στέρλινγκ, Γκρίλις, Σάντσο, Μάουντ, Φόντεν. Ο Ράσφορντ έχει σημειώσει τέσσερα γκολ στις πέντε τελευταίες του εμφανίσεις με την Αγγλία, αλλά δυσκολεύτηκε με ένα πρόβλημα με τον τραυματισμό στα τέλη της περασμένης σεζόν και ο Φέρντιναντ δεν θα χρησιμοποιούσε τον άσο της Μάντσεστερ βασικό, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του τουρνουά.

«Αν ψάχνουμε τη φόρμα του παίκτη, νομίζω ότι ο Μάρκους πιθανώς δεν αξίζει να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα», τόνισε ο Φέρντιναντ. «Νομίζω ότι οι παίκτες σε αυτή τη θέση που πρέπει να επιλεγούν, είναι ο Σάντσο και ο Φόντεν από άποψη φόρμας».