Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Δύσκολους αντιπάλους θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Europa League, όπως προέκυψαν από τη σημερινή κλήρωση στην Κωνσταντινούπολη.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Η πρώτη ομάδα που κληρώθηκε στο τέταρτο όμιλο, όπου επικεφαλής ήταν ο Ολυμπιακός, ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Η γερμανική ομάδα την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση της Bundesliga και προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Έχει έδρα το “Deutsche Bank Park“, χωρητικότητας 51.500 θεατών, ενώ όσον αφορά την τροπαιοθήκη της, έχει κατακτήσει μία φορά το πρωτάθλημα, το μακρινό 1959 και πέντε φορές το γερμανικό Κύπελλο με πιο πρόσφατη το 2018.

Προπονητής της ομάδας της Κωνσταντινούπολης είναι ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα, ο οποίος το 2015 είχε περάσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Στο ρόστερ της υπάρχουν αρκετά σπουδαία ονόματα όπως αυτά των Ιρφάν Καχβετσί, Ατίλα Ζάλαϊ, Μεσούτ Οζίλ, Λουίς Γκουστάβο και Ενέρ Βαλένσια. Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος βέβαια βρίσκεται στα… πιτς με πρόβλημα τραυματισμού.

Τη φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη Super Lig, καθώς μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ για να φτάσει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA απέκλεισε την Ελσίνκι με συνολικό σκορ 7-2.

Άντβερπ

Από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας προέκυψε η φαινομενικά πιο εύκολη ομάδα, αλλά αρκετά υπολογίσιμη. Ο λόγος για την Άντβερπ από το Βέλγιο. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και πήρε το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League.

Έχει έδρα το “Bosuil” χωρητικότητας 16.000 θεατών. Όσον αφορά τους τίτλους της, έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα με πιο πρόσφατο το 1957, ενώ το 2020 πήρε το τρίτο Κύπελλο στην ιστορία της. Στην Ευρώπη η μεγαλύτερη πορεία της ήταν μέχρι τον τελικό του Κυπελλούχων του 1993, όταν ηττήθηκε με 3-1 από την Πάρμα.

Προπονητής της βελγικής ομάδας είναι ο Δανός Μπρίαν Πρίσκε και ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο Ράτζα Ναϊνγκολάν, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ίντερ. Στο ρόστερ της υπάρχουν επίσης ο Μπιόρν Ένχελς, που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό, καθώς και ο Ντιντιέ Λακμέλ Ζε, που είχε βρεθεί κοντά στον Παναθηναϊκό.

Φέτος έχει αρχίσει άσχημα το πρωτάθλημα μετρώντας με μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, ενώ για να μπει στους ομίλους του Europa League απέκλεισε την Ομόνοια στα πέναλτι με 3-2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.