Λίγο μετά την συμπλήρωση του 38ου έτους της ηλικίας του, ο Φρανκ Ριμπερί αποφάσισε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα του φορώντας την φανέλα της Σαλερνιτάνα

Δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Σαλερνιτάνα, ο Φρανκ Ριμπερί, δήλωνε στους Ιταλούς δημοσιογράφους: «Δεν είναι ζήτημα χρημάτων. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής…».

Ο Γάλλος μέσος θέλησε με τον τρόπο αυτό να «σκιαγραφήσει» τις σκέψεις του σχετικά με την απόφαση του να μην κρεμάσει τα παπούτσια, αλλά να συνεχίσει να «φωτίζει» με την παρουσία του τα γήπεδα.

Η επιλογή της ομάδας του Σαλέρνο δεν ήταν τυχαία. Στον πανέμορφο νότο της Ιταλίας, ο Ριμπερί θα μπορεί να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Θα είναι ο ηγέτης στην προσπάθεια της νεοφώτιστης Σαλερνιτάνα στην επίτευξη του στόχου της που δεν είναι άλλος από την παραμονή στα σαλόνια της Serie Α.
Κυρίως όμως θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα αγαθά που προσφέρει η συγκεκριμένη περιοχή της γειτονικής μας χώρας.

Ήλιος και θάλασσα, στοιχεία που λατρεύει ο ίδιος και η σύντροφος του και που τους έλειψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη και στην Φλωρεντία, εκεί όπου ο Ριμπερί υπηρέτησε τα δύο τελευταία χρόνια την Φιορεντίνα, η κατάσταση μόνο ήρεμη δεν ήταν. Η πορεία των «βιόλα» δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι φίλοι της ομάδας της Τοσκάνης, κατά συνέπεια τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του γινόταν δέκτες παραπόνων – πολλές φορές – σε όχι και τόσο κόσμιο ύφος.

H αλήθεια είναι ότι τα χρόνια πέρασαν, ο Ριμπερί δεν έχει τις αντοχές ώστε να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ακόμη και τώρα – στα 38 του – ότι μπορεί να απολαμβάνει μέσα από την καθημερινότητα μιας ομάδας της εμβέλειας της Σαλερνιτάνα, την ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όπου η Σαλερνιτάνα δέχτηκε ισάριθμες ήττες από την Μπολόνια εκτός έδρας και από την
Ρόμα στην έδρα της, ο Ριμπερί δεν αγωνίστηκε.

Όπως δήλωσε όμως ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του (6/9) στο επίσημο σαϊτ της ομάδας του: «Το καλοκαίρι έμεινα ελεύθερος και αναγκαστικά συνέχισα τις ατομικές προπονήσεις. Τώρα μπαίνω στο πρόγραμμα της ομάδας και πολύ σύντομα θα τεθώ στην διάθεση του προπονητή μου. Το σημαντικό είναι ότι έχω διάθεση και κίνητρο στην Σαλερνιτάνα και γι΄ αυτό είμαι εδώ. Έχω να δείξω ακόμη πολλά στο ποδόσφαιρο».