Στο 100ο ντέρμπι στο Σαμπιονά ανάμεσα στη Μονακό και τη Μαρσέιγ η ομάδα της Μασσαλίας έφτασε εύκολα στη νίκη με τα πρώτα τέρματα του Μπαμπά Ντιένγκ στο Σαμπιονά.

Ήταν κυριαρχική και άκρως επιβλητική η Μαρσέιγ από την αρχή του ματς στο Λουί Ντε κόντρα στη Μονακό, η οποία έδειξε να υπολείπεται σε ένταση και ταχύτητα. Ο Μπαμπά Ντιένγκ κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης για το Χόρχε Σαμπάολι και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην τριάδα στόπερ των Ντισασί, Μπαντιασίλ, Ματσιμά.

Ο Σενεγαλέζος στάθηκε άτυχος σε δύο περιπτώσεις, στο 12ο και το 28ο λεπτό, με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι στις τελικές προσπάθειες του. Ωστόσο στο 37ο λεπτό κατάφερε να πανηγυρίσει το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Μαρσέιγ, φεύγοντας στο χώρο και πραγματοποιώντας ωραίο πλασέ στη γωνιά του Νούμπελ.

Η ευκαιρία του Φόλαντ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου δεν αποδείχθηκε ένδειξη της πίεσης που θα ασκούσε στη συνέχεια η ομάδα του Πριγκιπάτου. Εν αντιθέσει όσο περνούσε η ώρα ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που άνοιγαν την ψαλίδα και στο ποσοστό κατοχής της μπάλας. Με τη συμπλήρωση μιας ώρα στο ματς η Μαρσέιγ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ντιένγκ για να “κλειδώσει” ουσιαστικά από εκείνο το χρονικό σημείο τη νίκη.