Η άτυπη ρεβάνς της Ισπανίας από τους Ιταλούς έδωσε τέλος και στο εκπληκτικό αήττητο σερί του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η ήττα των Ιταλών από την Ισπανία στον ημιτελικό του Nations League  έβαλε τέλος σε ένα άκρως εντυπωσιακό σερί των πρωταθλητών Ευρώπης που έφυγαν με κατεβασμένα κεφάλια από το γήπεδο για πρώτη φορά μετά από  37 παιχνίδια.

Το εκπληκτικό αήττητο σερί της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε αρχίσει τον Οκτώβρη του 2018, με τελευταία ήττα ένα μήνα νωρίτερα από την Πορτογαλία στο «Ντα Λουζ» πάλι για το Nations League με σκορ 1-0.

Έκτοτε η «Σκουάντρα Ατζούρα» μετρούσε 30 νίκες και 7 ισοπαλίες! Παράλληλα ήταν η πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2018 που η Ιταλία δέχθηκε περισσότερα από 1 τέρματα σε ένα παιχνίδι.

Ο σπουδαίος Λεονάρντο Μπονούτσι πραγματοποίησε την 112η συμμετοχή του με τη φανέλα με το εθνόσημο, πιάνοντας τον Ντίνο Τζοφ στην 7η θέση των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Οι Ισπανοί θα παίξουν τον 7ο τελικό της ιστορίας τους σαν εθνική ομάδα, ενώ ήταν η πρώτη φορά που οι Ίβηρες σκόραραν δύο φορές απέναντι στην Ιταλία μετά από το ισόπαλο 2-2 σε φιλικό αγώνα τον Νοέμβρη του 1998.

Ο Φεράν Τόρες σκόραρε δύο φορές και έφτασε τα 10 γκολ στις 20 συμμετοχές του με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε αυτή η διοργάνωση παρουσιάζεται ως ευκαιρία να αποδείξει και μέσω αποτελέσματος (γιατί ως προς την απόδοση το έκανε και με το παραπάνω στον χαμένο από τους Ιταλούς στα πέναλτι ημιτελικό του Euro) πως βρίσκεται ξανά στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων.