Η Ντέρμπι απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της Κόβεντρι και χάλασε το «απόλυτο» των γηπεδούχων μέσα στο «σπίτι» τους.

Οι «γαλάζιοι ουρανοί» μετρούσαν μόνο νίκες έως τώρα εντός έδρας στο πρωτάθλημα και έδειχναν έτοιμοι για μία ακόμα, όταν στο 20ό λεπτό ο Μπιουκάναν ανέτρεψε τον Γκόντεν στην περιοχή και ο τελευταίος έγραψε το 1-0 από τη «βούλα».

Η Ντέρμπι, έστω και χωρίς τον κλινήρη προπονητή της Γουέιν Ρούνι – στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του Λίαμ Ροσίνιορ – έδειξε αντίδραση και κατάφερε να μείνει αήττητη πέμπτη σερί αγωνιστική, με τέταρτη σερί ισοπαλία.

Ο Ροσίνιορ έριξε στο β’ μέρος τον πρώην παίκτη – μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού – Καζίμ Ρίτσαρντς, ο οποίος στο 69′ είχε δοκάρι και στο 78′ ξεκίνησε τη φάση του 1-1, το οποίο διαμόρφωσε με ωραίο αριστερό σουτ στην περιοχή ο Σίνι.

Δείτε τα highlights του αγώνα

Η Κόβεντρι είχε πάντως πριν από αυτό τη δική της ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, όταν ο Χάμερ με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 72′ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρόος και στην επαναφορά ο Γκόντεν που σκόραρε υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι παρά την πρώτη γκέλα φέτος εντός παραμένουν πάντως σε θέση πλέι – οφ στην Τσάμπιονσιπ, ενώ η Ντέρμπι εξακολουθεί να είναι τελευταία καθώς της έχουν αφαιρεθεί 12 πόντοι λόγω χρεοκοπίας.

Kόβεντρι (Ρόμπινς): Μουρ – Χάιαμ, ΜακΦάτζιαν, Καρλ-Σόλτερ – Νταμπό, Χάμερ, Σιφ (66′ Κέλι), Μάατσεν – Ο’ Χερ, Γκόντεν, Γκιόκερες (67′ Ουόκερ).
Ντέρμπι (Ροσίνιορ): Ρόος – Μπερν, Τζαγκιέλκα, Ντέιβις, Μπιουκάναν – Μόρισον, Μπερντ, Σίνι – Εμποσέλε (54′ Καζίμ – Ρίτσαρντς), Λόρενς, Γιόζβιακ (54′ Σίμπλι).