Όπως εξηγεί ο φαρμακοποιός, με αυτό τον τρόπο πολίτες προσπαθούν να γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid test και να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όσο – όσο φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν ψευδή rapid test που θα δείχνουν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αυτό κατήγγειλε ο φαρμακοποιός, Κώστας Μανωλόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία, πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test.

“Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι”, εξήγησε.

Μάλιστα, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που συνήθως δεν τα γνωρίζουν προσωπικά και τους ζητούν να “ολοκληρώσουν” το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί, εξήγησε ο φαρμακοποιός, δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

“Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας σε κίνδυνο συναδέλφους μου”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει αναφερθεί καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής εντός του φαρμακευτικού συλλόγου.

ΠΗΓΗ: THETOC