Ράφα Μπενίτεθ: «Πολύ ισορροπημένο το Λιβερπουλ-Ίντερ…»

Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ και της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ, κάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα προεπισκόπηση της αναμέτρησης του Champions League της Τετάρτης μεταξύ των «Reds» και των «Nerazzurri» εξηγώντας γιατί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν πρέπει να υποτιμά τους πρωταθλητές της Serie A.

Ο Μπενίτεθ πέρασε έξι σεζόν στη Λίβερπουλ, κατακτώντας τέσσερις τίτλους. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εφημερίδα Corriere dello Sport, ο Ισπανός τεχνικός περιέγραψε την περίοδο που πέρασε στο Anfield ως κάτι «εξαιρετικό και αξέχαστο». Είχε μια πολύ διαφορετική εμπειρία στην Ίντερ, όπου απολύθηκε μετά από μόλις έξι μήνες παρά το γεγονός ότι κέρδισε δύο τρόπαια. Το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Με τις δύο πρώην ομάδες του να αναμετρούνται στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League την Τετάρτη, ποιος πιστεύει ο Μπενίτεθ ότι είναι το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά;

«Για τη δύναμη της Premier League, δίνω στη Λίβερπουλ 51% πιθανότητες και την Ίντερ 49%», είπε. «Είναι ένα από τα πιο ισορροπημένα παιχνίδια. Η Ίντερ δεν προκρίθηκε τυχαία. Ξέρει πάντα τι να κάνει στο γήπεδο και είναι καλή στο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις αδυναμίες των αντιπάλων. Το 3-5-2 που παίζει, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε ομάδες που δεν έχουν συνηθίσει να το αντιμετωπίζουν. Από την άλλη, η Λίβερπουλ παίζει με επιθετικό 4-3-3. Έχει ένταση και περιμένω δύο συναρπαστικά ματς. Θα επικρατήσει η ομάδα που θα μπορέσει να κρατήσει την κατοχή της μπάλας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και οι δύο έχουν τις τεχνικές ικανότητες για να κάνουν τους αντιπάλους να τρέξουν»

ΓΙΑ ΙΝΤΖΑΓΚΙ-ΚΛΟΠ
«Ο Σιμόνε Ιντζάγκι είναι ένας προπονητής με ξεκάθαρες ιδέες, δεν ήταν εύκολο να αντικαταστήσει τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος είχε κερδίσει τον τίτλο, αλλά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά βρίσκοντας την αρμονία του συλλόγου, παίρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα».
«Εί
ναι εξαιρετικός προπονητής ο Γιούργκεν Κλοπ και έχω καλές σχέσεις μαζί του. Ήμασταν αντιμέτωποι στο Champions League όταν ήμουν εγώ στη Νάπολι και εκείνος στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Κερδίσαμε 2-1 στο «San Paolo», αλλά χάσαμε 3-1 στη Γερμανία. Αποκλειστήκαμε παρά το γεγονός ότι συγκεντρώσαμε 12 βαθμούς στη φάση των ομίλων και λόγω του καθυστερημένου γκολ του Σουνίγα εναντίον των Γερμανών. Ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί αν νικούσαμε 2-0».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.