Η Τορίνο υποχρέωσε τη Γιουβέντους σε ισοπαλία με 1-1 στο ντέρμπι της πόλης του Βορρά. Άσχημο αποτέλεσμα για τη "μεγάλη κυρία", η οποία θέλει να παραμείνει στην 4αδα του βαθμολογικού πίνακα.

Γιουβέντους και Τορίνο “άνοιξαν” την αυλαία για την 26η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων το πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 6′ ο Μαντράγκορα βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Σέζνι έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο γκολκίπερ της “μεγάλης κυρίας” κράτησε το μηδέν. Ακολούθησε τέσσερα λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για την Τορίνο. Ο Μπρέκαλο μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Σέζνι πρόλαβε να διώξει με το πόδι. Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Γιούβε να ανεβάσει ρυθμό και στο 13ο λεπτό ο Ντε Λιχτ γράφει το 1-0. Ο Κουαδράδο εκτέλεσε το κόρνερ, ο 22χρονος Ολλανδός με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι “άγγιξε” το 2-0 αρχικά με πλασέ του Ντιμπάλα και στο ριμπάουντ το μακρινό σουτ του Μοράτα, οδήγησε τον Μιλίνκοβιτς σε δύο σπουδαίες επεμβάσεις.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιούριτς βρήκαν χώρους για να πιέσουν ψηλά την Γιουβέντους, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Τορίνο και με ωραίο εξωτερικό σουτ του Μαντράγκορα απείλησε εκ νέου τον Σέζνι, όμως ο Πολωνός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ. Το πολυπόθητο γκολ για την “γκρανάτα” ήρθε από ωραία συνεργασία των Μπρέκαλο – Μπελότι, ο τελευταίος με ωραίο γυριστό σουτ έγραψε το όνομα του στο πίνακα του σκορ για το 1-1 στο 62′. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαντραγκόρα δοκίμασε από το όριο της περιοχής να δώσει το προβάδισμα στην Τορίνο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το ντέρμπι της πόλης του Βορρά έμεινε στο 1-1, έτσι Γιουβέντους και Τορίνο μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Η Γιουβέντους βρίσκεται στην 4η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος με 47 βαθμούς, ενώ η Τορίνο είναι 10η με 33.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Πελεγκρίνι(46′ Ντε Σίλιο), Ντε Λίχτ, Άλεξ Σάντρο, Λοκατέλι (74′ Κιν), Ραμπιό, Ζακάρια, Ντιμπάλα (54′ ΜακΚένι), Μοράτα, Βλάχοβιτς (74′ Αρτούρ).

Τορίνο (Ιβάν Γιούριτς): Μιλίνκοβιτς, Τζίτζι, Μπρέμερ,Ροντρίγκεζ, Λούκιτς, Μαντράγκορα, Σίνγκο (79′ Ανσάλντι), Βοϊβοντά, Μπρέκαλο (74′ Πιάτσα), Πομπέγκα, Μπελότι (79′ Σανάμπρια).