Ισοπαλία στο Σαλέρνο για το σύνολο του Πιόλι στην 26η αγωνιστική. Στην κορυφή και στο +2' από την Ίντερ, με δυο ματς περισσότερα.

«Γκέλα» που σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχτεί και καθοριστική για την υπόθεση τίτλος στη Serie A έκανε η Μίλαν στην έδρα της Σαλερνιτάνα, παραχωρώντας 2-2, αν και προηγήθηκε νωρίς!

Ο Μεσσίας σκόραρε το 1-0 μόλις στο 5′ για τους Ροσονέρι, αλλά η ουραγός του ιταλικού πρωταθλήματος έβγαλε ψυχή κι αντέδρασε, φτάνοντας και στην – προσωρινή – ανατροπή του παιχνιδιού.

Αρχικά στο 29′ ο Μπονατσόλι έφερε το ματς στα ίσα με ένα εκπληκτικό γκολ, χάρις στο εναέριο γυριστό σουτ του. Εν συνεχεία ο Τζουριτς με κεφαλιά στο 72′ γύρισε… τούμπα την αναμέτρηση και έφτασε κοντά στο να δώσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του, στη μάχη που δίνει ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.

Όμως ο Ρέμπιτς που είχε μπει αλλαγή στη θέση του Ντίαθ στο 61′ του αγώνα, έγραψε το τελικό 2-2 στο 77′. Η Μίλαν προσπάθησε να βάλει το γκολ που θα της έδινε το πολύτιμο τρίποντο, προκειμένου να μείνει στην κορυφή (έστω και με ματς περισσότερο), αλλά δεν τα κατάφερε.

Έτσι βρίσκεται – για την ώρα – στο +2′ από τη δεύτερη Ίντερ, η οποία έχει και δυο ματς λιγότερα κι εφόσον τα εκμεταλλευτεί θα την προσπεράσει στην κορυφή.

Παράλληλα δίνει και στη Νάπολι την ευκαιρία να την πιάσει στην πρώτη θέση, καθώς αυτή την στιγμή είναι τρίτη, τρεις βαθμούς πίσω της και αντιμετωπίζει την Κάλιαρι το βράδυ της Δευτέρας (21/2).

Τέλος, όσον αφορά τη Σαλερνιτάνα, παραμένει στην τελευταία θέση της Serie A, αλλά με τις εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα δείχνει πως θα διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές της, ώστε να μην υποβιβαστεί. Το αν θα το καταφέρει; Μένει να το δούμε…

Η ταυτότητα του ματς:

Serie A: 26η αγωνιστική

Γήπεδο: «Stadio Arechi»

Διαιτητής: Φάμπρι

Κίτρινες: 52′ Λουρένσο, 73′ Τζούριτς – 35′ Μπενασέρ, 60′ Ζιρού, 70′ Ρέμπιτς, 83′ Ρομανιόλι

Σκόρερ: 29′ Μπονατσόλι, 72′ Τζούριτς – 5′ Μεσσίας, 77′ Ρέμπιτς

Σαλερνιτάνα (Νικόλα): Σέπε, Ματζόκι, Ντράγκουσιν, Φάτσιο, Ρανιέρι, Κουλιμπαλί, Ραντοβάνοβιτς (15′ Λουρένσο), Κάστανος, Ριμπερί, Μπονατσόλι (82′ Μουσέ), Τζούριτς (81′ Μίκαελ)

Μίλαν (Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (73′ Φλορέντσι), Τομόρια, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (46′ Κεσί), Τονάλι, Λεάο, Ντίαθ (61′ Ρέμπιτς), Μεσσίας (73′ Σαλεμάακερς), Ζιρού