Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη του «Δικεφάλου» στην πρεμιέρα των Play Offs επί της ομάδας των Ιωαννίνων και τις ιδιαιτερότητες που τη συνόδευσαν

Η επιστροφή του Τσούμπα Άκπομ στο σκοράρισμα έδωσε αίσιο τέλος στη δύσκολη – όπως αποδείχτηκε – προσπάθεια επικράτησης του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός του «Δικεφάλου» πέρασε στο 66’ αντί του Τσόλακ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα του Ζαμπά, διαμορφώνοντας – με κεφαλιά – το τελικό σκορ, 1-0.

Η κακή ημέρα “φάνηκε” από τα … ξημερώματα

Ντεμπούτο με το … δεξί στα Play Offs, σε μια πολύ δύσκολη ημέρα η οποία φάνηκε από τα … ξημερώματα, όταν ο Παντελής Κυριακίδης άφησε την τελευταία του πνοή όντας σε άγρυπνο κώμα επί δέκα τρία συναπτά ετή, μετά το τροχαίο δυστύχημα που είχε το 2009 επιστρέφοντας από αγώνα των Ακαδημίων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο πατέρας του. Έκτοτε, η οικογένειά του και φίλοι της ομάδας με μπροστάρηδες τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς, ανέλαβαν τη στήριξή του έχοντας ως κοινό παρονομαστή ένα … θαύμα, που τελικά δεν έγινε ποτέ. Χθες το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι, σε βαρύ κλίμα πένθους και συγκίνησης  τον αποχαιρέτισαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μάνδαλο Σκύδρας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει κι ας δίνει δύναμη και κουράγιο ο Θεός στους ανθρώπους του.

Για τον μικρό μα άτυχο Παντελή η ΠΑΕ είχε θεσπίσει και τουρνουά Ακαδημιών, πέρα από άλλες δράσεις, για την ενίσχυση της οικονομικής προσπάθειας και των μεγάλων αναγκών που υπήρχαν σε μηνιαία βάση. Στη μνήμη του, πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ υπήρχε και σχετικό πανό.

Αντικειμενικές δυσκολίες

Σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν το ξεκίνημα μιας εβδομάδας που ότι κι αν είχε ειπωθεί από τους πρωταγωνιστές σχετικά, δεν μπορούσε κανείς να μη λάβει στα υπ’ όψιν του τον αγώνα της προσεχούς Πέμπτης στο Βέλγιο, κόντρα στη Γάνδη που θα κρίνει to ποιός θα πάρει το εισιτήριο για τους «8» του Europa Conference League, εντάσσοντας – και – την αναμέτρηση με την ηπειρωτική ομάδα στην επιβεβλημένη λογική της διαχείρισης. Είναι χαρακτηριστικό πως το αρχικό σχήμα του χθεσινού ματς είχε – μόνον – δύο κοινά πρόσωπα σε σχέση με το αντίστοιχο του αγώνα της περασμένης Πέμπτης.

Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο με – επίσης – πολλές απουσίες, εξ αρχής είχε ένα θέμα συνοχής και συνεργασιών, που τον επιβάρυνε πολύ περισσότερο λόγω της ανάγκης δημιουργίας σε σχέση με το στιλ παιχνιδιού και το ρόλο που συνειδητά επιλέγει η ομάδα του κ. Μεταξά (σ.σ. επίσης απών ελέω κορωνοϊού χθες) στην πλειοψηφία των αναμετρήσεών της.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε μεν με ορμή με διάθεση και στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος και την πίεση από πάνω του αλλά είχε θέματα ν’ αντιμετωπίσει με κυριότερο αυτό της συνεργασίας στα χαφ ανάμεσα στον Κούρτιτς και τον Σοάρες. Όχι όμως ανασταλτικά με τον ΠΑΣ να ολοκληρώνει το πρώτο 45λεπτο χωρίς να καταγράψει τελική στην εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Ότι χειρότερο …

Το χειρότερο όμως για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καραδοκούσε λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του ματς. Σε μια μονομαχία του Μιχαηλίδη με τον Περέα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Γιαννιτσιώτης αμυντικός έμεινε κάτω πεσμένος στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει, αντικαταστάθηκε από τον Κρέσπο και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν σήμερα με την επίσημη διάγνωση να κάνει λόγο για «ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη έσω μηνίσκου και κάκωση δευτέρου βαθμού στο έσω πλάγιο σύνδεσμο. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες και θα αποφασιστεί η χρονική στιγμή που θα αντιμετωπιστεί χειρουργικά ο τραυματισμός. Η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε περίπου έξι μήνες».

Τη λύση για τον ΠΑΟΚ έδωσε ο Άκπομ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων προκαλώντας έκρηξη συναισθημάτων, αφού σε συνάρτηση και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της πρεμιέρας ο «Δικέφαλος» διεύρυνε την απόστασή του από την τρίτη θέση στους εννιά βαθμούς. Δεδομένο που απείλησε ο Περέα στο ύστατο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Και τώρα η Γάνδη …

Θα ήταν – μάλλον – ουτοπικό να πει κάποιος πως πλέον στο «κάδρο» μπαίνει το ματς της προσεχούς Πέμπτης αφού δεν έφυγε … ποτέ. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα σπουδαίο ραντεβού με την ιστορία, όπως τ’ ομολόγησε και ο Τσούμπα Άκπομ μετά το ματς μιλώντας αποκλειστικά στα κανάλια Novasports. Μέχρι τότε, καλή δύναμη, καλή συνέχεια ….