Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, αν δεν το κάνει μια ομάδα εύκολο. Επίσης, για κανέναν δεν είναι σύμμαχος ο εφησυχασμός.
Ο Άρης απέναντι στην Γκόμελ, στον προηγούμενο γύρο του Conference League φρόντισε να δείξει -στο γήπεδο- ότι εκείνος θα όριζε τους κανόνες. Και το έκανε προσπερνώντας και τις όποιες παγίδες θα μπορούσε να βάλει ο ίδιος -και μόνο- στον εαυτό του.
Αν δεν αξιοποιούσε π.χ. τις ευκαιρίες που δημιουργούσε (όπως το έκανε στο 5-1 του πρώτου παιχνιδιού) ή αν χαλάρωνε πέραν του επιτρεπτού, όπως έγινε στο β΄μέρος του αγώνα ρεβάνς, όταν η Γκόμελ του έκανε φάσεις. Τότε βέβαια δεν ετίθετο διακύβευμα πρόκρισης αλλά πολύτιμων -για τον Άρη- βαθμών τους οποίους και πήρε, με το γκολ του Γκρέι στις καθυστερήσεις.
Πλέον, απέναντι στη Μακάμπι, ο Άρης γνωρίζει ότι οι απαιτήσεις αυξάνονται. Ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει και το ζευγάρι αρχίζει (4/8, 20:00 NOVA) τις αναμετρήσεις του.
Ο Αρης θα πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού του (στα τρεξίματα στους χαφ, στην όποια ένταση μπορεί να βγάλει αυτή την εποχή στην πίεση ψηλά) σε σχέση με την Γκόμελ κι ας μην μείνει κάποιος στην έκταση του σκορ, στο πρώτο παιχνίδι με τη λευκορωσική ομάδα.
Ο Άρης θα ήθελε να έχει λίγο χρόνο ακόμη. Να είναι ακόμη πιο έτοιμοι, παίκτες που αναμένεται να είναι κομβικοί στη σεζόν. Να γνωριστούν καλύτερα οι καινούριοι -και μεταξύ τους- και με τους παλιούς.
Το ίδιο όμως μπορεί να πει και η Μακάμπι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το ίδιο μπορούν να πούνε… όλοι. Όλο αυτό είναι κοινός τόπος για τις ομάδες. Κανείς δεν είναι όσο έτοιμος θέλει οπότε το να το επικαλείται κάποιος, ναι μεν είναι αλήθεια από την άλλη όμως θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να το προσπεράσει.
Ο Χερμάν Μπούργος μπορεί να βάλει για πρώτη φορά στα σχέδιά του και τον νέο, Μάνου Γκαρθία και τον “παλιό”, Ματέο Γκαρσία. Ο Ισπανός, η πιο ακριβή μετεγγραφή στην ιστορία του Άρη, δεν ήταν με την Γκόμελ. Επίσης, εκτός σχεδίων με τη λευκορωσική ομάδα ήταν και ο Αργεντινός.
Θα είναι στο αρχικό σχήμα; Θα φανεί…
Το μεσοεπιθετικό κομμάτι και οι επιλογές του Μπούργος εκεί, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Αν δηλαδή θα προτιμήσει το 4-2-3-1 (από 4-4-2) και σε αυτή την περίπτωση ποιοι (τρεις) από τους Γκαρθία, Μαντσίνι, Καμάτσο, Γκαρσία, Πάλμα, Ιτούρμπε, θα πλαισιώσουν τον Γκρέι.
Τα “παιχνίδια” των προπονητών, επίσης έχουν ενδιαφέρον.
Όπως ο Μπούργος σκέφτεται αλλαγή σχηματισμού, επίσης στην κουβέντα της Μακάμπι μπήκε κάτι σχετικό. Να μην είναι δηλαδή στο 4-1-4-1 που ήταν στα παιχνίδια με τη Ζίρα. Ο λόγος; Η παρουσία, για πρώτη φορά, του Ζάχαβι.
Είναι χαρακτηριστικό το σκηνικό από τη συνέντευξη Τύπου του Ιβιτς.
Ο προπονητής της Μακάμπι ρωτήθηκε για το… “αν υπάρχει περίπτωση η Μακάμπι να παίξει με επιθετικό δίδυμο, τον Σέρβο, Γιοβάνοβιτς και τον Κροάτη, Πέριτσα” όπως το έκανε στο β΄μισό της προηγούμενης σεζόν, με άλλον προπονητή βέβαια τότε.
Κι ο Ιβιτς αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει αυτή η περίπτωση, πρόσθεσε: “Κι ο Ζάχαβι. Είναι κι ο Ζάχαβι”.
Όσο κι αν πάντα οι προπονητές κάνουν τα δικά τους “παιχνίδια” στην προετοιμασία, είναι πιθανό το ενδεχόμενο και οι δύο αντίπαλοι να αλλάξουν σχηματισμό.
Τον Άρη δεν θα πρέπει να τον αιφνιδιάσει η παρουσία Ζάχαβι. Μπορεί πριν μέρες να λεγόταν ότι στόχος είναι να παίξει στη ρεβάνς, καθώς όμως πλησίαζε η ώρα του πρώτου παιχνιδιού φαινόταν ότι θα το προλάβει.
Άρα, η ανίχνευση της Μακάμπι έγινε και με Ζάχαβι μέσα. Άλλωστε η διάθεση του Μπούργος να εστιάσει ο Άρης στο δικό του παιχνίδι φάνηκε και από τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου.
Ο Άρης θα ζητήσει πράγματα. Θέλει τη σταθερότητα στην άμυνα, θέλει ορθολογικές προωθήσεις των πλάγιων του μπακ.
Παρεμπιπόντως, ο Πίρσμαν, ως παίκτης της Χάποελ Τελ Αβίβ (πριν τον αποκτήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα), έχει παίξει 6 φορές με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όλες με προπονητή τον Ιβιτς.
Οι κινήσεις του Γκρέι και η διάθεσή του -ανά πάσα στιγμή- να παίξει κάθετα στον χώρο μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικές για τον Αρη όπως επίσης και το πάρει όσα μπορεί από τις πτέρυγες και τους εξτρέμ του.