Η Αντβέρπ πέρασε από την έδρα της Γάνδης και πήρε την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια της Pro League Βελγίου.

Η ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ έπιασε στους 15 πόντους την πρωτοπόρο Γκενκ με ματς λιγότερο, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πρώτη φετινή ήττα και ξεπερνώντας με ιδανικό τρόπο τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Μπασάκσεχιρ.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ όταν στο 10ο λεπτό ο αμυντικός της Αντβέρπ Αλμέιδα έκανε χέρι, ο διαιτητής Λαφόρζ καταλόγισε αρχικά πέναλτι, ωστόσο μετά την εξέταση του replay άλλαξε την απόφαση σε φάουλ εκτός περιοχής.

Ο Κουμς ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα κόντραρε στον Βάινς και κατέληξε στα δίχτυα του Μπιτέζ.

Η Αντβέρπ όμως αντέδρασε άμεσα και στο 15′ ισοφάρισε από κοντά με τον Γιάνσεν, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο βελγικό πρωτάθλημα.

Στο 27′ μάλιστα οι γηπεδούχοι έκαναν και το 2-1, όταν ο Οτζίτζα-Οφόε πάτησε στην περιοχή τον Γιουσούφ και ο Λαφόρζ καταλόγισε πέναλτι μετά από νέα εξέταση του replay. Ο Φρέι ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, όμως αποχώρησε στο 44ο λεπτό με πρόβλημα στο γόνατο.

Η Γάνδη στο 33′ κέρδισε νέο πέναλτι για μαρκάρισμα του Πάτσο στον Κάιπερς, όμως μία τρίτη εξέταση replay από τον Λαφόρζ προκάλεσε αλλαγή της απόφασης καθώς ο παίκτης της Αντβέρπ είχε προλάβει να τσιμπήσει την μπάλα.

Στο 40′ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Γιάνσεν, ενώ η Γάνδη στο 44′ μπορούσε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Οκούμου που μπλόκαρε ο Μπιτέζ.

Στο β’ η Αντβέρπ ξεκίνησε με ευκαιρίες των Εκέλενκαμπ και Ναϊνγκολάν, όμως η Γάνδη πήρε τα ηνία στη συνέχεια.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως κράτησαν τελικά το αποτέλεσμα, αφού οι Οτζίτζα-Οφόε, Ντεπουάτρ, Σαμουάζ και κυρίως ο Κάιπερς στις καθυστερήσεις, δεν πρόλαβαν να σκοράρουν.

Έτσι η Αντβέρπ έδειξε για άλλη μία φορά ικανή να διεκδικήσει τίτλο, μένοντας αήττητη στην έδρα της Γάνδης από το 2000!

Γάνδη (Φανχάζεμπρουκ): Ρουφ – Χανκ-Όλσεν, Ενγκαντέ, Οκούμου – Σαμουάζ (84′ Χάουγκε), Χονγκ, Κουμς, Γιούλσαγκερ (84′ Λέμαγιτς) – Οτζίτζα-Οφόε (65′ Κάστρο-Μόντες), Ντεπουάτρ, Κάιπερς.
Αντβέρπ (Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ – Αλμέιδα, Αλντερβάιρελντ, Πάτσο (77′ Άβιλα) – Μπατάιγ (77′ Ντε Λατ), Χέρκενς, Ναϊνγκολάν (67′ Σκοτ), Γιουσούφ, Βάινς – Γιάνσεν (77′ Μιγιόσι), Φρέι (44′ Εκέλενκαμπ).