Σε κούρσα για τρία άλογα μπορεί να εξελιχθούν οι εκλογές για την προεδρία της ΦΙΦΑ το 2015, καθώς εκτός από τις υποψηφιότητες των Ζεπ Μπλάτερ και Ζερόμ Σαμπάν, ίσως υπάρξει και τρίτη.
Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Χιλής αλλά και πρώην αξιωματούχος της ΦΙΦΑ, Χάρολντ Μέιν-Νίκολς, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει υποψηφιότητα για το πόστο του επικεφαλής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Ο Μέιν-Νίκολς, μετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης για τις διοργανώσεις των Μουντιάλ 2018 και 2022 και μάλιστα ήταν ένας από τους λίγους που αντιτάχθηκαν στην ανάληψη της δεύτερης διοργάνωσης από το Κατάρ, λόγω των υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών στη χώρα.
Ο Χιλιανός, πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη τουλάχιστον πέντε κρατών-μελών της ΦΙΦΑ για να έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, κάτι που έχει προθεσμία να κάνει μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο:
«Πρέπει να αποφασίσω μέχρι τις 28 Ιανουαρίου και οι εκλογές είναι στις 29 Μαΐου. Άρα έχω όλο τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Τέσσερις μήνες για να αξιολογήσω μαζί με τους ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πάμε μπροστά», είπε ο Χιλιανός, τονίζοντας πως η αλλαγή στην ηγεσία της ΦΙΦΑ είναι επιβεβλημένη, ειδικά μετά την πολυσυζητημένη απόφαση διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ, αλλά και τις καταγγελίες για διαφθορά στην παγκόσμια ομοσπονδία:
«Πριν μερικούς μήνες έγραψα ένα άρθρο στην Εl Pais, στο οποίο υπογράμμισα την ανάγκη για φρέσκο αέρα. Όσα έχουν γίνει τελευταία δεν προάγουν το ίματζ της ΦΙΦΑ ούτε του ίδιου του ποδοσφαίρου. Υπάρχει πλήρης αποσύνδεση μεταξύ όσων πιστεύουν οι φίλαθλοι πως πρέπει να γίνουν και των απόψεων της ηγεσίας. Δεν νομίζω πως είναι σοφό να παραμένουν απαράλλακτα επί τόσα χρόνια τα ίδια άτομα και οι ίδιες δομές».
Ο Μέιν-Νίκολς είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα, έχει γεννηθεί στην Αντοφαγάστα της Χιλής και έχει καταγωγή από την Αγγλία και την Κροατία.