Οι παίκτες της Σαλερνιτάνα τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον Φρανκ Ριμπερί στο "αντίο" του στην ενεργό ποδοσφαιρική δράση, με εντός έδρας νίκη κόντρα στη Σπέτσια

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποχαιρέτισαν σήμερα (22/10) τον σπουδαίο Φρανκ Ριμπερί οι παίκτες της Σαλερνιτάνα και πρώην -πλέον- συμπαίκτες του! Αφού αποθέωσαν στην προθέρμανση του εντός έδρας αγώνα με τη Σπέτσια, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της ιταλικής Serie A, τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος στα 39 του χρόνια αφήνει πίσω του την τεράστια καριέρα που έκανε και λέει “αντίο” στην ενεργό ποδοσφαιρική δράση, στη συνέχεια νίκησαν 1-0, πράττοντας το δέον σε μια ημέρα πολύ έντονα φορτισμένη συναισθηματικά.

Στο στάδιο “Arechi”, οι συγκινήσεις ξεκίνησαν πριν τον αγώνα! Ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν με τη Σαλερνιτάνα και έκανε δύο συμμετοχές ως τώρα, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και σήμερα ήταν η μέρα του μεγάλου αποχαιρετισμού του στους αγωνιστικούς χώρους ως παίκτης. Στην προθέρμανση της αναμέτρησης με τη Σπέτσια, λοιπόν, βγήκε στο χορτάρι φορώντας τη στολή της τελευταίας ομάδας του, χαιρέτισε το κοινό, τους συμπαίκτες του, το τεχνικό επιτελείο και τους ανθρώπους της Σαλερνιτάνα, αποθεώθηκε και δάκρυσε. Μια μεγάλη στιγμή, για έναν μεγάλο παίκτη!

Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους κι έφτασαν δίκαια στην επικράτηση. Μπορεί να μην είχαν την κατοχή της μπάλας σε μεγαλύτερο ποσοστό (44% έναντι 56%), όμως, δημιούργησαν περισσότερες τελικές από τη Σπέτσια (17 έναντι 14) και σε μία από αυτές, στο 48ο, με τον Πασκουάλε Ματζόκι βρήκαν δίχτυα, κάνοντας το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο σκόρερ αφιέρωσε το γκολ στον Ριμπερί κι έτρεξε στον πάγκο να το πανηγυρίσει μαζί του. Άλλη μια δυνατή στιγμή στο παιχνίδι αυτή! Οι νικητές είχαν και δοκάρι με τον Γκιομπέρ στο 71ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή, η Σαλερνιτάνα έφτασε στους 13 βαθμούς και είναι στην ένατη θέση του πίνακα, δηλαδή στη μέση της βαθμολογίας. Η Σπέτσια έμεινε στους 9 βαθμούς και είναι στη 15η θέση.

Δείτε εδώ τα highlights της αναμέτρησης