Η Αγγλία ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ με μια σύγκρουση με το Ιράν με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να ελπίζει ότι η ομάδα του θα πάρει μία θέση καλύτερη από την 4η που κατέλαβε στο προηγούμενο Μουντιάλ στη Ρωσία.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι έτοιμος να παρατάξει ένα πιο επιθετικό σχήμα σε αυτό το εναρκτήριο παιχνίδι, απέναντι στο θεωρητικά υποδεέστερο Ιράν.

Ο προπονητής της Αγγλίας , σκέφτεται να παρατάξει τετράδα στην άμυνα, επιλογή που αν συμβεί θα αποτελούσε σημαντική απομάκρυνση από το δοκιμασμένο και αξιόπιστο σχήμα του με τρεις αμυντικούς.
Ο Σάουθγκεϊτ ανέφερε ότι θα εναλλάσσει συστήματα και παίκτες στο τουρνουά, λαμβάνοντας υπόψη του τις συνθήκες ζέστης που θα μπορούσαν επίσης να καταστήσουν ζωτικής σημασίας τη χρησιμοποίηση και των πέντε αλλαγών που είναι επιτρεπόμενες σε κάθε αγώνα.
Υπάρχει πάντα ο παράγοντας τύχη στους τραυματισμούς, αλλά πρέπει να φροντίσουμε να διαχειριζόμαστε σωστά τους παίκτες και να ελαχιστοποιούμε τις δύσκολες καταστάσεις που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε πολλούς παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Κάποιοι έπαιξαν σε κάθε παιχνίδι τους τελευταίους δύο μήνες. Κάποιοι έπαιξαν πολύ λίγο. Κάποιοι επιστρέφουν από τραυματισμό”.

Ο Σάουθγκεϊτ επιβεβαίωσε ότι ο Τζέιμς Μάντισον θα χάσει τον αγώνα με το Ιράν έχοντας αποχωρήσει τις τρεις τελευταίες προπονήσεις, ενώ ο Κάιλ Γουόκερ προπονείται με το βασικό γκρουπ, παρόλο που αναρρώνει από την επέμβαση στη βουβωνική χώρα τον περασμένο μήνα.
Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, περιμένει ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αναδείξει το τεράστιο ταλέντο του Τζουντ Μπέλινχαμ. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε μεσαία γραμμή και απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο στον κόσμο. Θα πρέπει να είναι ο σούπερ σταρ στη μεσαία γραμμή της Αγγλίας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Παρά τις φωνές διαμαρτυρίας ο Στέρλινγκ και ο Μαγκουάιρ θα ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα, με τον Σάκα να εξαργυρώνει την πολύ καλή του αγωνιστική του εικόνα στην Άρσεναλ, με την παρουσία του στην ενδεκάδα.

To Ιράν έχει πάλι στον πάγκο του τον Κάρλος Κεϊρόζ που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία μετά το 2019, έχοντας οδηγήσει το Ιράν στην τελική φάση το 2014 και το 2018. Αυτό που θα προσπαθήσει τώρα είναι να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη παρουσία στα νοκ άουτ
Αγγλία: Πίκφορντ – Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (Ντάιερ), Σο – Μπέλινγχαμ, Ράις, Μάουντ – Σάκα, Κέιν, Στέρλινγκ
Ιράν: Μπεϊρανβάντ – Χοσεϊνί, Πουραλιγκάντζι, Μοχαράμι, Μοχαμάντι – Τζαχανμπάκς, Χατζισαφί, Νουρολάχι, Εζατολάχι – Αμίρι, Ταρέμι