Κι όμως μπορεί… (video)

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έδειξε χαρακτήρα και με γκολ του Καρέλη στο 87' πήρε έναν πολύτιμο βαθμό (1-1) κόντρα στην Αϊντχόφεν και έμεινε ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έδειξε χαρακτήρα και με γκολ του Καρέλη στο 87′ πήρε έναν πολύτιμο βαθμό (1-1) κόντρα στην Αϊντχόφεν και έμεινε ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Ολλανδοί.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν άριστα στημένοι ανασταλτικά, περιόρισαν αρκετά το παιχνίδι των Ολλανδών και στο 87′ κατάφεραν να «κλέψουν» τον βαθμό που τους κρατάει μέσα στο κόλπο της πρόκρισης.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Φιλίπ Κοκού παρέταξε την Αϊντχόφεν με σύστημα 4-3-3 και τον Πασφέερ στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Μπρένετ, αριστερά ο Βίλεμς και κεντρικό δίδυμο ο Μπρούμα με τον Ρέκικ. Στα χαφ ο Ολλανδός τεχνικός τοποθέτησε τους Μάχερ (δεξιά), Γκουαρδάδο (αριστερά) και Χέντριξ, δεξί εξτρέμ τον Νάρσινγκ, αριστερό τον  Ντεπάι και στην κορυφή της επίθεσης τον Ντε Γιόνγκ.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Γιάννης Αναστασίου για τον Παναθηναϊκό. Κάτω από την εστία κάθισε ο Στιλ, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, στο αριστερό ο Νάνο και στο κέντρο ο Σίλντενφελντ με τον Κουτρουμπή. Ζέκα, Δώνης και Πράνιτς συνέθεσαν την τριάδα στα χαφ, λίγο πιο μπροστά τους βρέθηκαν ο Ντίνας (δεξιά) με τον Μπούι (αριστερά) και μοναδικός προωθημένος ο Κλωναρίδης.

Άριστα στημένος, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, όπου οι Ολλανδοί πίεσαν ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και είχαν και ένα δοκάρι με τον Ντεπάι (16′), «πάγωσε» τον ρυθμό, κυκλοφόρησε τη μπάλα, όμως δυσκολευόταν να φτάσει στην περιοχή της Αϊντχόφεν προκειμένου να φανεί απειλητικός.

Με πίεση στη μπάλα και καλή αμυντική λειτουργία οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν περιορίσει αρκετά τους γηπεδούχους και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν το παιχνίδι τους, όμως επιθετικά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Πασφέερ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου οι «πράσινοι» πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, απείλησαν για πρώτη φορά με τον Πράνιτς στο 32′, όμως άφησαν και πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν και το πλήρωσαν δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ολλανδοί έφυγαν υποδειγματικά στην κόντρα, ο Ντε Γιονγκ βρήκε κάθετα τον Ντεπάι και εκείνος αφού πέρασε και τον Στιλ πλάσαρε σε κενή εστία και έκανε το 1-0 για την Αϊντχόφεν.

Όρθιος στο «Philips Stadion»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο. Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού μπήκε φουριόζα ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη και απείλησε στο 49′ με τον Βίλεμς, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Στιλ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τη σέντρα-σουτ του Πράνιτς.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας την ομάδα του σαφώς πιο βελτιωμένη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, έριξε στη μάχη τον Καρέλη θέλοντας να κάνει τους «πράσινους» πιο απειλητικούς και τα κατάφερε…

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, πίεσε τους Ολλανδούς και μέχρι το 75′ έχασε δύο καλές στιγμές για να φτάσει στην ισοφάριση με τους Ατζαγκούν (63′) και Καρέλη (74′). Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που άφηναν οι «πράσινοι» για να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Στιλ όποτε χρειάστηκε (78′, 80′) φώναξε «παρών».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχε τρία λεπτά πριν το φινάλε του ματς. Έπειτα από σέντρα του Νάνο, ο Πέτριτς με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Πασφέερ, όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης ο Καρέλης πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ «έγραψε» το 1-1, χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Στο 89′ οι Ολλανδοί έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπρούμα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού):  Πασφέερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρένετ, Χέντριξ (90′ Ισιμάν Μιρέν), Μαχέρ, Γκουαρδάδο, Ντεπάι (67′ Γιόζεφζουν), Ντε Γιονγκ, Νάρσινχ (75′ Ριτσμάιερ).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης, Μπούι, Ζέκα, Ντίνας (23′ Ατζαγκούν), Πράνιτς (60′ Καρέλης), Κλωναρίδης (75′ Πέτριτς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.